Tallinas mēram Savisāram amputē kāju • IR.lv

Tallinas mēram Savisāram amputē kāju

29
Tallinas mērs Edgars Savisārs. Foto: Edijs Pālens,LETA

Savisāra stāvoklis ir kritisks

Igaunijas Centra partijas priekšsēdētājam, Tallinas mēram Edgaram Savisāram streptokoka infekcijas izraisītas asins saindēšanās dēļ pirmdien amputēta kāja, preses konferencē paziņojuši mediķi.

Savisāra stāvoklis joprojām ir kritisks. Viņam konstatēts toksiskā šoka sindroms, kas ietekmējis vitāli svarīgus iekšējos orgānus, tai skaitā nieres, tādēļ viņš pieslēgts pie aparatūras, kas uztur nieru darbību, ziņo LETA/Postimees.

Kājas amputācija ir jau otrā operācija, kas veikta, kopš 64 gadus vecais Savisārs pagājušajā trešdienā tika ievietots Tartu Universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā. Ārsti pieļauj, ka otrdien var būt vajadzīga vēl viena operācija.

Pēc mediķu teiktā, Savisārs uzņemts slimnīcā ar simptomiem, kas likuši domāt par plaušu karsoni, taču patiesībā tas izrādījies toksiskā šoka sindroms. Iespējams, ka streptokoka infekcija izplatījusies no nelielas skrambas kājā. Lēmumu par ķirurģisku iejaukšanos pieņēmis ārstu konsīlijs.

Iepriekš Igaunijas mediji vēstīja, ka Savisāram ir smaga abpusēja pneimonija un viņš atrodas medikamentozas komas stāvoklī.

Savisāra prombūtnes laikā Tallinas mēra pienākumus pārņēmis vicemērs Tāvi Āss, savukārt Centra partijas vadību uzņēmušies Kadri Simsone un Ens Ēsmā. Nākamajā pirmdienā viņi plāno sasaukt partijas valdes sēdi.

Savisārs ir ilggadējs Igaunijas politikas līderis. Iepriekš viņš pārcietis sirdslēkmi, viņam ir arī cukura diabēts.

 

Komentāri (29)

v_rostins 24.03.2015. 12.20

Nelēks kazačoku krievu fašistisko izdzimteņu, kara noziedznieku, ballē 9. maijā Maskavā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu