Vējonis: Nākamgad varētu sākties militārās apmācības studentiem • IR.lv

Vējonis: Nākamgad varētu sākties militārās apmācības studentiem

15
Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Pēc apmācības cikla pabeigšanas šie studenti saņemtu rezerves virsnieku pakāpes

Nākamgada varētu sākties militārās mācības Latvijas studentiem, telekanāla LNT raidījumā “900 sekundes” teica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Viņš informēja, ka ir uzdevis Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem izstrādāt sistēmu, kā iesaistīt studentus militārajās apmācībās. Plānots, ka nākamgad varētu notikt pirmās militārās nometnes brīvprātīgajiem studentiem. Pēc apmācības cikla pabeigšanas šie studenti saņemtu rezerves virsnieku pakāpes.

Vējonis uzskata, ka tas paaugstinās patriotismu un gatavību aizsargāt valsti, ziņo LETA.

Lai šo sistēmu iedarbinātu, nepieciešams rūpīgi sagatavoties, uzskata ministrs. Viņaprāt, nedrīkst pieļaut, lai šāda sistēma kļūtu par padomju laika iesaukumu, kur cilvēki “gurķojās” un neko nedarīja.

Ministru pārsteidzot Lietuvas rīcība, kur plānots ieviest obligāto militāro dienestu. Lai to ieviestu, nepieciešama sagatavošanās, nepieciešama struktūra, instruktori, kas apmācīs jauniesaucamos, komandējošais sastāvs.

Par Latvijas studentu apmācībām, vēl esot nepieciešama diskusija, vai to veidot kā brīvprātīgo kustību, vai pusobligātu vai obligātu.

 

Komentāri (15)

Raicha 23.03.2015. 10.52

Kā tas notiks:

http://euromaidanpress.com/2015/03/22/gotland-the-danzig-of-our-time/

Zviedrija nepaliks malā, neskatoties uz deklarēto neitralitāti.

+3
-1
Atbildēt

1

    andrejs > Raicha 23.03.2015. 13.30

    Under Merkel, Germany has become the undisputed leader among European nations, but unlikely earlier German governments, who used their power to promote peace in Europe by literally buying it with German Marks, Merkel’s government abuses its leading position to block others from doing the right thing. While Helmut Kohl’s government armed Croatia under attack by Serbia, Merkel blocks others from delivering weapons to Ukraine. While Helmut Kohl’s government actively supported Poland’s bid to become a NATO and EU member, Merkel obstructs the same for Ukraine and other nations. While Helmut Kohl’s government generously provided money to poor European nations to reduce the risk of them becoming failed states, Merkel is actively turning Greece into a failed state. The list goes on, but the gist is clear: Merkel does nothing to unite Europe, nothing to prepare Europe, nothing to strengthen Europe.

    With allies like this my suggestion is that Poland speedily develops its own nuclear weapons, because the only known unknowns now are, which NATO members, besides Germany, will wiggle out of their commitment to common defense, and what scenario Russia will use to stir up trouble in the Baltic nations, which will then “force Putin” to deploy the Russian Armed Forces “to restore peace and order” and to beat back the “fascist Nazi hordes oppressing Russian speakers in the Baltic nations”. You still don’t believe me? Major European armies, when not preparing for intervention in Libya, are war gaming the above scenario, and even bleaker scenarios. All three Baltic nations are adding military capabilities as fast as they can to avoid being overrun before American reinforcements can arrive; and if you think there are no plans on Putin’s and Breedlove’s desk about occupying Gotland, then you don’t know war. And if there are still doubts in your mind, watch Russian TV for a day, where Putin’s propaganda for this war is already in full swing.

    Enjoy your life while you can, and curse the moral cowards, who brought us to this.

    —————————————-

    baigi sakarīgi. Man patīk beidzamais teikums

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

j_zalitis 23.03.2015. 10.08

Kāpēc nākamgad?

Jau šogad ir par vēlu!

+4
-2
Atbildēt

0

saule_laime 23.03.2015. 11.57

Kāpēc tikai studentus un tikai nākamgad? Man skolā bija galēji neefektīvas militārās apmācība,kuras mēs sabotējām, bet var uztaisīt arī normāli. Kāpēc nevarētu paņemt teiksim 11.,12. klases 1x nedēļā? Vai pat sākot ar 10.klasi? Varbūt integrēt ar sporta nodarbībām. Lai militāristi izdomā ko viņi grib sasniegt, saskaita cik vajag instruktorus, sanāk kopā ar sporta pedagogiem-metodistiem un izstrādā fikso pilota programmu pirmajam pusgadam (bez perfekcijas,bez dziļiem teorētiskiem apskatiem).Tālāk jau skatīsies ko un kā uzlabot, jo problēmas var pienākt pēc paŗis gadiem, ja Putinam nesados pa nagiem jau šodien. Galvenais, lai tiktu ievērota drošība un sāktos pēc iespējas ātrāk. Ja sākotnēji pietrūkt instruktoru, tad skolēni var noskriet lieku krosiņu vai šķēršļu joslu. Domāju, ka vecāki būs tikai priecīgi par fiziskām aktivitātēm, arī Belevičs būs apmierināts par nācijas veselības stiprināšanu.

Tas arī atrisinātu uzskaites problēmas,kas raksturīga AM, ka viņi paši nezina cik un kas viņiem ir.

+3
-2
Atbildēt

1

    klans > saule_laime 23.03.2015. 12.01

    Domāju, ka krievu skolās tas viss sen notiek, tikai bez skaļiem paziņojumiem.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu