ES līderi atstāj spēkā Krievijai noteiktās sankcijas • IR.lv

ES līderi atstāj spēkā Krievijai noteiktās sankcijas

25
ES prezidents Donalds Tusks paziņo par sankcijām pret Krieviju. Foto: AFP/LETA

Sankciju režīms pret Krievijas enerģētikas, finanšu un aizsardzības nozarēm faktiski paliks spēkā līdz gada beigām

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi samitā Briselē vienojušies par Krievijai noteikto sankciju atstāšanu spēkā, paziņoja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks. To sankciju, kuru termiņš beidzas jūlija beigās, visticamāk, tiks pagarināts līdz šā gada beigām, raksta Dw.de.

“Valstu vadītāji vienojušies, ka sankciju termiņš tiks tieši sasaistīts ar Minskas vienošanos izpildīšanu pilnā apjomā,” preses konferencē paziņoja Tusks.

Viņš arī brīdināja, ka ES līderi ir gatavi “nepieciešamības gadījumā īstenot tālākus risinājumus”, tas ir, sankciju pastiprināšanu.

Oficiāls lēmums par sankciju nākotni tiks pieņemts ES jūnija samitā, ziņo LETA.

Kā paskaidroja diplomāti, šī vienošanās faktiski nozīmē, ka sankciju režīms, kas ir vērsts pret Krievijas enerģētikas, finanšu un aizsardzības nozarēm, paliks spēkā līdz gada beigām. Vienošanās ir kompromiss, kas tika izstrādāts ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles, Francijas prezidenta Fransuā Olanda un Eiropadomes prezidenta Tuska starpniecību.

Pagaidām ir panākta vienošanās par ekonomisko sankciju paketi.

Atbilstoši ziņu aģentūras “Reuters” informācijai pastāv varbūtība, ka līdz gada beigām tiks atceltas Krievijas un Ukrainas pilsoņiem noteiktās sankcijas, ja situācija Ukrainas austrumos būtiski uzlabosies.

 

Komentāri (25)

Abeam 20.03.2015. 09.11

Ar atstasanu speka ir par maz, tas ir japastiprina, un vis efektivakas butu parstat izsniegt iebrauksanas vizas Krievijai, tacu nemot vera tadus Krievijas draugus ka Griekija, Cehija, Austrija, Kipra, Ungarija un Italija pat sankciju saglabasana, ja tada notiks bus uzvara.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu