Moldova Kremļa propagandistus pasludina par valstij nevēlamām personām • IR.lv

Moldova Kremļa propagandistus pasludina par valstij nevēlamām personām

9
Dmitrijs Kiseļovs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Moldovā uz pieciem gadiem aizliedz iebraukt Dmitrijam Kiseļovam un Andrejam Kondrašovam

Krievijas informācijas aģentūras „Russia Today” (iepriekš – RIA Novosti) direktors Dmitrijs Kiseļovs un Kremļa propagandas filmas „Krima. Ceļš uz dzimteni” autors Andrejs Kondrašovs, kurš ir arī valsts finansētās televīzijas korespondents, Moldovā izsludināti par valstij nevēlamām personām, ziņo mediji.

Viņi minēti to ārvalstu pilsoņu sarakstā, kuru ielaišana Moldovas teritorijā ir aizliegta, raksta BBC. Šādu lēmumu pieņēmis Moldovas Migrācijas un patvēruma meklētāju birojs. Lēmums pieņems pēc tam, kad birojs bija saņēmis rakstisku iesniegumu, skaidro Moldovas Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Alina Merliča.

„Cik zinu, Kiseļovam un Kondrašovam Moldovā aizliegts iebraukt piecus gadus,” teica Merliča.

Kā zināms, Kiseļovs tiek uzskatīts par Kremļa propagandas īstenotāju, viņš telekanālā „Rossija – 1″ vada arī svētdienas ziņu kopsavilkuma raidījumu. Savukārt Kondrašovs pagājušās nedēļas beigās Krievijas valsts TV kanālā izrādīja jauno filmu „Krima. Ceļš uz dzimteni”, kurā lielu daļu aizņem intervija ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un viņa personīgo līdzdalību Krimas aneksijas operācijā 2014.gada martā.

Iepriekš Moldovas prezidents aicinājis aizliegt iebraukšanu valstī rindai Krievijas deputātu, kuri, pēc viņa teiktā, „iejaucas Moldovas iekšējās lietās”.

 

Komentāri (9)

Pelēkais Vilks 19.03.2015. 10.05

+2
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 19.03.2015. 09.59

+2
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 19.03.2015. 09.48

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu