Sobčaka noliedz, ka būtu pametusi Krieviju pēc specdienestu ieteikuma (papild.) • IR.lv

Sobčaka noliedz, ka būtu pametusi Krieviju pēc specdienestu ieteikuma (papild.)

20
TV seja Ksenija Sobčaka nolēmusi drošības dēļ pamest Krieviju. Foto: ITAR-TASS/LETA

No Krievijas uz laiku izbraucis arī radio “Eho Moskvi” galvenais redaktors Venediktovs

Populārā Krievijas žurnāliste un opozīcijas aktīviste Ksenija Sobčaka pirmdien intervijā telekanālam “Doždj” noliedza, ka būtu pametusi valsti, ņemot vērā specdienestu ieteikumus.

“Es tiešām šobrīd neesmu Krievijā. Bet tas ir pavisam citu iemeslu dēļ. Es principā šad tad izbraucu no valsts, bet tas ne vienmēr ir saistīts ar kaut kādām briesmām,” paskaidroja Sobčaka.

Žurnāliste arī norādīja, ka viņai nav dubultpilsonības, nedz arī nekustamo īpašumu ārzemēs. Tāpat viņa uzsvēra, ka patlaban negrasās kļūt par kādas citas valsts pilsoni vai arī emigrēt, ziņo LETA.

“Esmu priecīga, ka vakariņas, kas bija veltītas žurnālam “L’Officiel” manā vadībā, izsauca tādu sabiedrības reakciju. Tas nozīmē, ka vakariņas izdevās, un visi bija paēduši un nedaudz iereibuši,” sacīja Sobčaka.

Sobčaka drošības dēļ nolēmusi pamest Krieviju, viņai seko Venediktovs

Jau ziņots, ka pazīstamā Krievijas televīzijas seja un opozīcijas atbalstītāja Ksenija Sobčaka nolēmusi uz kādu laiku aizbraukt no Krievijas, jo viņas vārds figurējot tā saucamajos „nošaujamo sarakstos”, par kuriem ziņoja mediji Krievijā pēc opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova nogalināšanas. ASV iznākošā žurnāla „Time” korespondents Saimons Šusters sociālajā tīklā Twitter paziņojis, ka Maskavu pametis arī radio „Eho Moskvi” galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs. 

Tiesa, dažas stundas vēlāk pēc šīs ziņas parādīšanās Sobčaka esot nosaukusi runas par viņas aizbraukšanu no Krievijas par pārspīlētām. Pagaidām gan netiek arī ziņots, kur viņa atrodas.

Kā vēsta Krievijas avīze „Kommersant“, par godu žurnāla „L`Officiel” pirmā numura iznākšanai viņas vadībā, pagājušās nedēļas piektdienā Sobčaka kopā ar dzīvesbiedru un diviem miesassargiem ieradās sarīkotajā ballītē.

„Nosvinēt izrādes „Kāzas” pirmizrādi Nāciju teātrī nevarēju, tāpat kā šīs vakariņas, jo rīt [sestdien] uz kādu laiku pametīšu Krieviju,” paziņoja Sobčaka. Viņas tuvinieki neoficiāli skaidroja, ka Sobčaka aizbrauc no valsts nevis pašas iedomu dēļ, bet gan pēc specdienestu rekomendācijas.

Pēc Ņemcova slepkavības februāra beigās Maskavā Krievijas medijos parādījās ziņas par it kā esošiem tā saucamo nošaujamo sarakstiem, kuros kopā ar citiem pazīstamiem politiķiem un žurnālistiem esot arī Sobčakas vārds.

Kā rakstīja avīze “Ņezavisimaja gazeta”, šajos sarakstos ir Kremļa opozicionāra Mihaila Hodorkovska, Sobčakas un bijis arī Ņemcova vārds.

Iepriekš Sobčaka sociālajā tīklā Twitter rakstīja, ka viņai draudēts Ņemcova bēru laikā. „Pie Saharova centra [tur notika atvadu ceremonija no Ņemcova] izejas stāvējām kopā ar @aavst [radio „Eho Moskvi” redaktoru Alekseju Venediktovu] un runājām par Borju. Pienāk cilvēks: „Ņemiet vērā – jūs esat nākamā, Ksenij.””

Ušakovs: Tikšanās ar Hodorkovski un Venediktovu bija privātas

ASV iznākošā žurnāla „Time” korespondents Saimons Šusters sociālajā tīklā Twitter paziņojis, ka Maskavu pametis arī radio „Eho Moskvi” galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs. „Sobčaka nav vienīgā. Venediktovs pagājušajā nedēļā man apstiprināja, ka viņš ir „nošaujamo sarakstā” un taisās pamest pilsētu,” raksta Šusters.

Savukārt, kā ziņo LETA, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) ticies ar Krievijas opozicionāru un bijušo Krievijas naftas magnātu Mihailu Hodorkovski, kā arī radio “Eho Moskvi” galveno redaktoru Alekseju Venediktovu.

Ušakovs pastāstījis, ka šīs bijušas privātas tikšanās ar dažiem “draugiem un viesiem no Maskavas”, kuru laikā viņi “runājuši par aktualitātēm”. Ušakovs vietnē “Twitter” arī publicējis bildi, kurā redzams Venediktovs ar komentāru “Pārmānām “Eho Moskvi” uz Rīgu”. Jautāts, kā būtu saprotams šis ieraksts, Ušakovs atbildēja – tā, ka “Venediktovs ir mans draugs”.

Par tikšanos ar Ušakovu vietnē “Twitter” ieminējies arī Hodorkovskis. “Pēc ilga pārtraukuma esmu Rīgā. Skaista un ļoti krieviski runājoša pilsēta. Iepazinos ar mēru. Ļoti patīkams cilvēks. Daudz tikšanos ar kolēģiem,” paudis Hodorkovskis.

Hodorkovska vizītes Rīgā iemeslus Rīgas mērs nevarēja komentēt.

(papildināta no sākuma)

 

Komentāri (20)

Austras koks 16.03.2015. 12.11

No raksta:

“Savukārt, kā ziņo LETA, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) ticies ar Krievijas opozicionāru un bijušo Krievijas naftas magnātu Mihailu Hodorkovski, kā arī radio “Eho Moskvi” galveno redaktoru Alekseju Venediktovu.”

“Ušakovs pastāstījis, ka šīs bijušas privātas tikšanās ar dažiem “draugiem un viesiem no Maskavas””

“Par tikšanos ar Ušakovu vietnē “Twitter” ieminējies arī Hodorkovskis. “Pēc ilga pārtraukuma esmu Rīgā. Skaista un ļoti krieviski runājoša pilsēta. Iepazinos ar mēru. Ļoti patīkams cilvēks. Daudz tikšanos ar kolēģiem,” paudis Hodorkovskis.”

———————-

Visi viņi no tās austrumu zemes ir imperiālisti viena vai cita veida krievu pasaules piekritēji, vienalga vai pārstāv pozīciju, opozīciju vai vēl ko citu.

+9
-4
Atbildēt

6

    Andris Doveiks > Austras koks 16.03.2015. 15.01

    Piecājas taču par ukrainisku Ukrainu. Kāpēc par Rīgu nepapriecāties?

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Austras koks 16.03.2015. 16.14

    Andrej, es no lomas navaru iziet, jo man tā nav uzrakstīta. Te daži citi nesaprot, ko darīt, kad liberastiski it kā pareizais Hodorkovskis ar latviski nepareizo Usakovu brāļojas. Starp citu, arī jeņķu tanki, kurus Ušakovs sagaidīja, tādi mazliet neuzticami sāk izskatīties :)

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 16.03.2015. 16.01

    Visa šī trijotne (Ušakovs, Venediktovs un Hodorkovskis) labi sader kopā.

    —————–

    gluži manas domas. :)

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 16.03.2015. 16.03

    Andris Doveiks Piecājas taču par

    ——–

    galīgi jau izgāji no lomas. Nav labi.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    agrunte > Austras koks 16.03.2015. 15.33

    Andrej, Hodorkovskis arī pats labi iekļautos Eģinajā Rossijā vai LDPR. Ne ar ko viņš neatšķiras no Putina, Žirinovska un tamlīdzīgajiem. Tāds pats šovinists un plēsējs. Visa šī trijotne (Ušakovs, Venediktovs un Hodorkovskis) labi sader kopā.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 16.03.2015. 13.22

    Ļoti patīkams cilvēks…

    ————————-

    vai Hodorkovskis vismaz tik daudz zina, ka Ušakam ir pat oficiāls līgums ar Puķina partiju? Nemaz nerunājot par patiesajām simpātijām pret krievu imperiālismu.

    Kāpēc ebrejam būtu jāpriecājas par to, ka pilsēta ir Krieviska…

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

ierados 16.03.2015. 10.03

Iedomājies, ka tava bilde labāka, pridurok? Kā tā gadījās šoreiz, ka nebija ko teikt, bet iznāciens bija vajadzīgs pēc grafika. Negribas taču norauties ar šķipeli pa vienu vietu.

+5
-2
Atbildēt

3

    Andris Doveiks > ierados 16.03.2015. 15.00

    Zināju, ka ir “kaukāza nacionalitātes sejas”. Izrādās, ka ir arī “amerikāņu demokrātijas sejas”. Vēl laikam ir “ieradās seja”

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ierados > ierados 16.03.2015. 17.04

    Izrādās, ka daudz ko vēl nezini un nēesi redzējis. Pretējā gadījumā atturētos demonstrēt piederību puzes lāčplēša lohu klubam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > ierados 16.03.2015. 15.19

    Andris Doveiks

    Ir “рожа русскоязичной национaльности”

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu