Mamikins vienīgais no Latvijas EP deputātiem balso pret neatkarīgu Ņemcova slepkavības izmeklēšanu • IR.lv

Mamikins vienīgais no Latvijas EP deputātiem balso pret neatkarīgu Ņemcova slepkavības izmeklēšanu

15
Andrejs Mamikins. Foto: Ieva Lūka, LETA

EP pret balsoja 38 deputāti, tai skaitā Francijas galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S) vienīgais no Latvijas deputātiem balsojis pret EP pieņemto rezolūciju, kurā prasīts veikt neatkarīgu starptautisku Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības izmeklēšanu, ziņo LETA.

EP deputāti Ņemcova slepkavību nosauca par “nozīmīgāko politisko slepkavību Krievijas jaunāko laiku vēsturē” un pauda nopietnas bažas par demokrātijas stāvokli un cilvēktiesībām Krievijā, kas kļūst par valsti, ko raksturo “represijas, naida kurināšana un bailes”. Rezolūcijā deputāti pieprasīja neatkarīgu starptautisku Ņemcova slepkavības izmeklēšanu.

Tāpat EP deputāti secināja, ka Krievija attālinās no funkcionēšanas demokrātijas režīmā, un stingri nosodīja Kremli par likumu pieņemšanu, kas ierobežo opozīciju un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus. Tāpat nosodījums tika pausts par Krievijas propagandas karu pret kaimiņvalstīm un saviem iedzīvotājiem.

Kā liecina balsojuma rezultāti, par minēto rezolūciju balsoja 568 deputāti, 34 atturējās, bet pret balsoja 38 deputāti, tai skaitā Francijas galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna. No Latvijas deputātiem pret balsoja Mamikins.

Komentējot savu balsojumu, Mamikins aģentūrai LETA sacīja, ka “laba ideja tika galīgi sabojāta ar to, ka tekstā bija iekļauts gan Igaunijas policijas darbinieks Estons Kohvers, gan MH17 reisa notriekšana, gan Polijas valdības avarējusī lidmašīna “Tu-154″”. “Tur viss bija saputrots. Tā bija laba ideja, kas tika sabojāta ar Eiropas Tautas partijas spēkiem. Es nezinu, kas bija galvenais, bet viņi bija tie, kas mums, sociālistiem, pasniedza šo tekstu, kuru mēs atbalstījām. Bet viņi visu saputroja. Tā nav laba prakse,” uzsvēra Mamikins, piebilstot, ka “šis gadījums pierāda, ka EP pārtop par spama mašīnu”.

Jautāts, kādēļ viņš bija vienīgais no pārstāvētās sociālistu grupas, kas balsoja pret minēto rezolūciju, Mamikins norādīja, ka iepriekš bijis pret arī citās balsošanās. Savukārt vaicāts, vai atbalsta starptautisku un neatkarīgu Ņemcova slepkavības izmeklēšanu, deputāts pārliecinoši uzsvēra, ka “Krievijas tiesībsargājošās iestādes pašas var izmeklēt šo noziegumu”.

“Krievijas policija nemaz nav tik vāja un slikti sagatavota. Mēs, protams, varam izteikt kaut kādu savu nostāju, lūgumu pievērst pastiprinātu uzmanību, taču kas veiks šo izmeklēšanu?” vaicāja Mamikins. “Krievijai ir starptautiski līgumi ar tiesībsargājošajiem pārstāvjiem vairākās valstīs. Ja viņiem vajadzēs palīdzību, viņi paši paprasīs,” sacīja deputāts, atkārtoti piebilstot, ka ES interesēs ir uzturēt labas attiecības ar Krieviju.

Par rezolūciju balsoja Sandra Kalniete (V), Krišjānis Kariņš (V), Artis Pabriks (V), kā arī Tatjana Ždanoka. Balsojumā nepiedalījās Iveta Grigule (ZZS), Inese Vaidere (V) un Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Jau ziņots, ka Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

 

Komentāri (15)

andrejs 13.03.2015. 13.58

Ai, ai, ai… Vēl viens mīts par kārtējo gaišo spēku atrasto “labo krievu” miskastē :)

+13
-3
Atbildēt

1

    DD1 > andrejs 14.03.2015. 10.29

    andrejs

    “Vēl viens mīts par kārtējo gaišo spēku atrasto “labo krievu” miskastē”

    Tā ir. Vilšanās eiropeiskajā Nilā Ušakovā, Andrejā Mamikinā. Pagaidām vēl atliek Oļegs Ignatjevs no “Točki nad i”.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

ierados 13.03.2015. 17.04

Kā savādi šis lupatlellis var balsot, tikai pēc instrukcijas.

+9
-1
Atbildēt

0

Baiba 14.03.2015. 00.06

Nekad nav paticis Mamikins,nezinu par ko agrāk daudzi bija par viņu sajūsmā,

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu