Kremlis: Putins esot ticies ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju (papild.) • IR.lv

Kremlis: Putins esot ticies ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju (papild.)

53
Krievijas varas spice - Vladimirs Putins (no kreisās) un Dmitrijs Medvedevs. Foto: AFP/LETA

Putina bijušais padomnieks: Krieviju gaida milzīgas kadru pārmaiņas

“Kā tikko pavasarī atspīd saule, kā sākt smaržot pēc pavasara, sākas saasinājumi. Kādam rādās Sečina atstādināšana, kādam – valdības krišana, bet kāds vairākas dienas televizorā nav redzējis Putinu,” piektdien paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Viņš arī mēģinājis izklīdināt baumas par Putina pazušanu, informējot, ka prezidents piektdien savā rezidencē Novoogarjovā ticies ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Vjačeslavu Ļebedevu.

Oficiālajā Kremļa mājas lapā ievietota šīs tikšanās fotogrāfija.

Jau ziņots, ka Putins nedēļu nav parādījies publiski un atcēlis ieplānoto divu dienu vizīti Kazahstānā. Prezidenta preses dienests ceturtdien steidza paziņot, ka ar prezidenta veselību viss ir kārtībā un viņš “aktīvi strādā” galvenokārt “neformālu tikšanos” veidā.

Piektdien Kremlis arī paziņoja, ka Putins pirmdien, 16.martā, Sanktpēterburgā tiksies ar Kirgizstānas vadību.

Tikmēr runas par pārmaiņām Kremlī nerimst. Krieviju drīzumā gaidot milzīgas augstāko amatpersonu izmaiņas, medijiem prognozējis bijušais Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieks, tagad – vecākais zinātniskais līdzstrādnieks Katonas institūtā Vašingtonā Andrejs Illarionovs.

Valsts premjerministru Dmitriju Medvedevu aizstāšot ar pašreizējo Putina administrācijas vadītāju Sergeju Ivanovu, bet prezidentu Putinu, par kura slimību klīst runas visu nedēļu, nosūtīšot atpūtā.

Illarionovs savā blogā raksta, ka šī ir „ģenerāļu sazvērestība”, kas piespiež uz pārmaiņāma valsts vadībā. Kā norāda eksperts, Sergejs Ivanovs, kurš ir arī atvaļināts pulkvedis, kopš 27.februāra nav parādījies publiski.

Pēc Illarionova ziņām, Krievijas Drošības padomes sekretārs un armijas ģenerālis Nikolajs Patruševs Drošības padomes sēdē Pjatigorskā „pieņēmis Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova kapitulāciju”, savukārt Maskavas Sabiedriskās palātas priekšsēdētāja vietnieks Konstatīns Remčukovs no Lielā teātra ložas paziņojis par gaidāmo Krievijas valsts uzņēmuma „Rosņeftj” prezidenta Igora Sečina atstādināšanu no amata.

Kā uzskata bijušais Putina padomnieks, visticamāk, izlemts esot arī Krievijas Iekšlietu ministrijas vadītāja Vladimira Kolokoļceva liktenis. „Citiem vārdiem sakot, „nacionālā līdera” spēka un finanšu atbalsts ir paralizēts,” raksta Illarionovs.

Viņaprāt, jāpievērš uzmanība arī Putina pazušanai no publikas redzesloka. „Kazahstānas vizītes atcelšana un aktīva informēšana par viņa „slimību” liek aizdomāties par to, kur viņš fiziski atrodas un tieši kādā stāvoklī. Ja analīze ir pareiza, tad drīzumā jāgaida amatpersonu atstādināšana no amata,” raksta Illarionovs.

Pēc tam, viņaprāt, sabiedrība varētu tikt informēta, ka „nacionālajam līderim nepieciešama pelnīta atpūta”.

Illarionovs uzskata, ka sazvērestībā piedalās ne tikai armijas ģenerāļi, bet arī spēka struktūru pārstāvji.

Kā zināms, Putins jau nedēļu nav parādījies publiski. Pēdējo reizi Putins ar žurnālistiem ticies 5.martā. Taču viņa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apgalvo, ka Putins ir vesels un viņa darba plānos nekādu ārkārtīgu izmaiņu nav.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (53)

dzeris49 13.03.2015. 10.29

Visa Kremļa “elite” zaudē miljardus dolāru sankciju dēļ, tāpēc viss var būt, kaut, Krievijas rīcība un tur notiekopšais ir tikpat neprognozējami, kā murgaina šizofrēniķas nākamā rīcība paasinājuma fāzē.

+10
-2
Atbildēt

8

    v_rostins > dzeris49 13.03.2015. 11.08

    Fikseris

    Redzēju video, kur tas krievu popsas cienītājs kaisa dolārus. Kaut kas tāds Šļeseram un Zatļeram pat sapņos nevarēja rādīties.

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > dzeris49 13.03.2015. 21.10

    Кадыров победил и Путин победил, а ваша карта бита.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 13.03.2015. 10.50

    Kadirovs būs velti ziedojis čečenu dzīvības cīņā par russkij mir.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    MZGD > dzeris49 14.03.2015. 02.36

    Chechenija kadus divdesmit gadus Krieviju varo. Shobriid krievija ir padevusies un meegina nokert kaifu no izvaroshanas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Anti Vatņiks > dzeris49 13.03.2015. 23.28

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 13.03.2015. 10.56

    varu iedomāties, kā kadirovs tur visiem krievu ģenerāļiem “patīk”

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    Fikseris > dzeris49 13.03.2015. 10.40

    Ņemcova slepkavība tur noteikti daudz ko satricināja. Šķelšanās verhuškā un karš starp kadivorciem un kgb-šņikiem izklausās reāls.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > dzeris49 13.03.2015. 11.00

    Nevis par russkij mir bet par naudu. Vismaz vairākus gadus padzīvoja kā arābu šeihs.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

lno 13.03.2015. 09.54

Так, информирует Joinfo.ua, российские телеканалы резко меняют риторику своих материалов относительно Украины.

Так, на Первом российском телеканале в вечернем выпуске новостей районы, ранее именуемые кремлевским рупором исключительно “Новороссией”, вдруг превратились в “Донецкую и Луганскую области” Украины.

Разумеется же, сам собой напрашивается вопрос относительно связи между столь резкой сменой интонаций российских СМИ и странными событиями в Кремле. Тот факт, что российский президент Владимир Путин с 6 марта не появлялся на публике, а его пресс-служба штампует сообщения о своем патроне, используя так называемые “консервы”, заставляет усомниться в том, в добром ли здравии находится российский гарант.

+7
0
Atbildēt

2

dullaisdauka 13.03.2015. 10.04

Vai dieviņ! Ko mēs darīsim, ja šie pareģojumi piepildīsies!!? Kā mēs tālāk dzīvosim bez visas godīgās cilvēces visu laiku dižākā vadoņa, kuru atbalsta 85% Krievijas populācijas un, uzņemoties minēt, apmēram tikpat daudz pasaules darbaļaužu? Jācer, ka šim nodevējam nav taisnība…

+7
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu