Kamerons un Merkele nepiedalīsies 9.maija svinībās Maskavā (papild.) • IR.lv

Kamerons un Merkele nepiedalīsies 9.maija svinībās Maskavā (papild.)

28
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Foto: EPA/LETA

Ukrainas kara dēļ tas nav iespējams, norāda Vācijas valdība

Ne Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, ne Vācijas kanclere Angela Merkele netaisās doties uz Maskavu, lai piedalītos Uzvaras dienas svinībās 9.maijā. Par Merkeli kļuva zināms jau vakar, bet par Kamerona pozīciju ceturtdien paziņojusi premjerministra pārstāve.

“Mēs izskatīsim šo jautājumu valdībā. Mēs nedomājam, ka premjerministrs piedalīsies, tomēr esmu pārliecināta, ka mēs attiecīgajā brīdī izlemsim, kurš pārstāvēs valdību,” teica Kamerona pārstāve.

Jau ziņots, ka Vācijas kanclere Merkele atteikusies piedalīties 9.maija svinībās Maskavā.

Vācijas valdībā medijiem trešdien paskaidroja, ka Merkele šādu lēmumu pieņēmusi Ukrainas konflikta dēļ – kara dēļ Austrumukrainā Vācijas valsts vadītājas līdzdalība šādā pasākumā ar militāro parādi ir neiespējama, ziņo Dw.de.

Kā vēsta aģentūra “Reuters”, Merkele nākamajā dienā pēc tā saucamās uzvaras parādes Sarkanajā laukumā, proti, 10.maijā, noliks ziedus pie Nezināmā karavīra kapa Maskavā. Šāda Vācijas valsts galvas rīcība esot saskaņota ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Vācijas valdībā norāda, ka februāra sākumā Merkele pirmoreiz pēc Ukrainas konflikta sākšanās apmeklēja Maskavu. Toreiz viņa ieradās vizītē kopā ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, lai apspriestu pamiera vienošanās principus Austrumukrainā.

Šogad apritēs 70 gadi kopš Otrā pasaules kara beigām. Putins uz 9.maija svinībām uzaicinājis daudzu valstu līderus, bet no Rietumiem, visticamāk, ieradīsies tikai daži. Krievija pagājušajā mēnesī apstiprināja, ka ieradīsies arī Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.

 

Komentāri (28)

west 11.03.2015. 15.56

Paskatīsimies, kuri pēc tā visa vēl brauks. Tie eiropieši, kuri savāksies Maskavā pie Putina būs īpaši atzīmejami kā potenciālie nodevēji.

Tūlīņ Krievijas zombiju teļļuks brēks, ka vācieši atkal ir fašisti. Tas tikai liecinās par to, ka Vācija vēl nav pilnīgi pārdevusies par gāzes trubu.

Un ko tad franču politiskais kauns-klauns, sociālists Olands darīs ? Vēl nevar izšķirties – kura debess puse dārgāka ?

+14
0
Atbildēt

2

    aivarsk > west 11.03.2015. 20.45

    Nākamajā dienā, nožēlojami, lai noliktu vainagu uz kareivja izvarotāja kapa, pretīgi!

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    beta > west 11.03.2015. 20.38

    Merkele brauks, vai nu pirms vai pēc, bet brauks…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_gr 11.03.2015. 16.55

Tāpat ziņo, ka Putins esot saslimis… Laikam šoks par kancleres lēmumu. Nu arī daudz citi valstu vadītāji, kuriem ir saglabājusies kaut kripatiņa sirdsapziņas un godaprāta, var mierīgi attiekties.

+8
0
Atbildēt

0

v_rostins 12.03.2015. 03.58

andrejs

Vai esi idiņš? Vācieši pārtrauca līdz tam visdrausmīgāko genocīdu cilvēces vēsturē “Baigo gadu” http://www.lettia.lv/lv_a_baigais-gads.html

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu