Ņemcovs un rīdīšana • IR.lv

Ņemcovs un rīdīšana

123
Piemiņas gājienā nogalinātajam politiķim Borisam Ņemcovam cilvēki Maskavā nes lielu plakātu ar viņa portretu. Foto: EPA/LETA
Lolita Čigāne

Merkele: demokrātija un “neliberālisms” nav savietojami

Versijas un skaidrojumi par to, kas tik zemiskā veidā netālu no Kremļa sienām nogalināja Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu, ir daudz un dažādi. Tiek analizēti gan iemesli, gan iegansti, tiek meklēti gan pasūtītāji, gan izpildītāji. Tiek uzdots klasiskais jautājums – kam tas ir izdevīgi? Tomēr gandrīz visi komentētāji vienojas, ka Ņemcova nogalināšana ir simbols un izpausme agresivitātei, dusmām un naida kurināšanai, kas Krievijā īpaši plaši izpaudusies pēdējā gada laikā.

Aleksandrs Dugins, slavenais Putina administrācijai pietuvinātais ideologs, esot aicinājis pareizticīgos kristiešus apvienoties “liberāļu” iznīcināšanai. Viņam pieder arī plaši zināmās sentences par to, ka nekas tā nevieno kā kopējs ienaidnieks, kopējas vērtības tikai šķeļot. Šādas Putina režīma propagandas dominētie televīzijas kanāli plaši sasniedz Krievijas iedzīvotājus, interneta pieejamība ārpus lielajām pilsētām ir zema. Tur Ņemcovs un viņa sabiedrotie jau ilgāku laiku tiek saukti par nepietiekami patriotiskiem, nelojāliem, pārāk liberāliem, vienvārdsakot, dzimtenes nodevējiem.

Vārdu “liberāls” par piedauzīgu, kā izrādās, uzskata arī Ungārijas premjers Orbāns. Vēl 2014.gada jūlijā viņš paziņoja, ka Ungārija būs “neliberāla” demokrātija. Atbildot tam, Vācijas kanclere, kristīgā demokrāte Angela Merkele Ungārijas pilsoniskai sabiedrībai Budapeštā 2015.gada februārī precizēja, ka, viņasprāt, demokrātija un “neliberālisms” (illiberalism) nav savietojami.

Ņemcova gadījumā viņam pārmestais liberālisms bija solidarizēšanās ar satīriskā žurnāla “Charlie Hebdo” upuriem un skaidra un gaiša pozīcija, ka Ukrainas dienvidaustrumos nav vis “konflikts”, bet gan rit karš ar tiešu Krievijas militāro spēku iesaisti. Šīs pozīcijas lieliski iederas kopējā Eiropas redzējumā un nekādā ziņā nav uzskatāmas par kādu liberālu apsēstību. 

Ja šāda būtu Krievijas oficiālo līderu domāšana, visa Eiropa pašlaik varētu fokusēties ar tādiem izaicinājumiem kā klimata pārmaiņas, ilgstpējīga izaugsme un Tuvo Austrumu problēmu risināšana.

Diemžēl “liberālisma” lamāšana ir raksturīga ne tikai tādiem līderiem kā Ungārijas premjeram Viktoram Orbānam, kas aizpagājušajā nedēļā pie sevis Budapeštā laipni uzņēma Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Diemžēl arī pie mums bieži dzirdam izteikumus par “liberāļu spārnu”, “liberāļu grupējumu”, “sorosīdiem” utt. Šī leksika no marginālas diemžēl dažreiz dažu personu mutēs kļūst par vadošo politisko naratīvu. Krievijas traģisko notikumu fonā aicinu visus, tajā skaitā atsevišķus medijus un amatpersonas uz visiem laikiem atteikties no šīs bīstamās, Latvijas sabiedrību šķeļošās runas!

Autore ir 12.Saeimas deputāte, Vienotība

 

Komentāri (123)

traductrice 03.03.2015. 11.02

Nelaime ir tā, ka lielākā daļa sabiedrības (un es te nedomāju tikai mazizglītoto lauķi vai lumpinizēto pilsētnieku) vispār nesaprot politisko pamatvirzienu nozīmi. Piemēram, visi krievi mums nezinkāpēc mīl kreisumu, lai gan tas viņiem (ļoti lielai daļai) neliedz masveidīgi mīlēt kapitālu, censties izvairīties no nodokļiem, veidot uzkrājumus nekustamajos īpašumos un bankās, utt., savukārt latvieši mums, kā paklausies, ir traki labēji, bet tas netraucē viņiem gribēt lielas sociālās garantijas un pabalstus, prasīt no valsts visu visu visu bez maksas, progresīvos nodokļus, utt utt.

Tieši tas pats ar konservatīvajām un liberālajām vērtībām. No vienas puses, uzskata sevi par traki progresīviem un brīvi demokrātiski domājošiem, bet nepieņem nekādas pārmaiņas.

Mums joprojām partijas nav izkristalizējušās pēc politiskās pārliecības un vērtību prizmas. Tas, ka tās sevi pašas definē par labējām vai kreisām, konservatīvām vai liberālām, ir pliki lozungi, kas neatspoguļo realitāti. Tāpēc tas nabaga vēlētājs nekādi nespēj nopozicionēties, kas tad pašam ir tuvāks, jo partijas kā hameleoni vienā dienā ir kreisas, bet otrā ultralabējas, vienā gadījumā konservatīvas, citā tēlo liberālismu. Visas piesedzas ar “domām par tautas labklājību”, bet patiesībā tālāk par šauru interešu lobismu netiek. Iesprūdušas.

+23
-3
Atbildēt

11

    Ēriks > traductrice 03.03.2015. 15.57

    Bet,ja mēs maksājam un neko nesaņemam pretī,mēs pārstājam maksāt.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Ēriks > traductrice 03.03.2015. 13.08

    Neredzu pretrunas.Ja mēs maksājam nodokļus,tad sagaidām,ka tos izmantos valsts dzīves organizēšanai un attīstībai,un tas rezultātā dos ienākumus,no kuriem paaugstināt pensijas,bērnu pabalstus,pieejamāku medicīnu utt.Ja tas nenotiek un nodokļi tiek izmantoti birokrātijas uzbriedināšana,bet pie nodokļu maksātājiem atgriežas tikai apgrauztas asakas,skaidrs,ka nodokļus negribas maksāt.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 03.03.2015. 11.16

    ——-traductrice:”(..) Mums joprojām partijas nav izkristalizējušās pēc politiskās pārliecības un vērtību prizmas.”

    ===============================================================================

    Mums ir čigānes, kalnieties, vaideres un freibergas – viss tas, kam saskaņā ar objektīvi pastāvošajiem sociālajiem likumiem jābūt!

    Arī “dāmu republikā” (A.Priedītis) vēlētāja vēlmes vajag ņemt vērā.

    https://www.youtube.com/watch?v=-41RwJ9Cqno

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 03.03.2015. 11.09

    ——–

    Prātiņ, nāc pie auseklīšiem!

    https://www.youtube.com/watch?v=I82T-khXtF8

    Tirgus visu sakārtos…..Demokrātija nav ideāla, taču nekā labāka…bla, bla,bla…..

    “Tobrīd, 1990.gada 4.maijā, deviņi no desmit latviešiem cerēja, ka neatkarība pati par sevi atrisinās visas problēmas.”

    4.maija brīvības un neatkarības sajūsma. Kur tā pazaudēta?

    http://www.lvportals.lv/visi/viedokli/262637-4maija-brivibas-un-neatkaribas-sajusma-kur-ta-pazaudeta/

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 03.03.2015. 11.59

    ——–

    Merkele: demokrātija un “neliberālisms” nav savietojami.

    ===============================================================================

    Kas nav aizliegts – tas ir atļauts! Lai tak IR-ši dzēš un “Kurmītis” žēlojas!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > traductrice 03.03.2015. 12.47

    traductrice Nelaime ir tā, ka lielākā daļa sabiedrības (un es te nedomāju tikai mazizglītoto lauķi vai lumpinizēto pilsētnieku) vispār nesaprot

    ===========

    Lumpinizēts..

    Klavierē burtam E blaku IR burti W un R, bet burtam I – U un O.

    Aizto ar’ IR kļuvis par IRir.

    Tas nav “paslīdējis pirksts” – tā IR problēma.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 03.03.2015. 11.38

    ——traductrice:”(..) Acīmredzot ir kāds viņam vien zināms ….”

    ===============================================================================

    Ja vēlies būt zinošs/ša, tad esi tāds/a!

    http://y.delfi.lv/norm/118856/3261362_W4ckoT.jpeg

    “Tas, ko mēs Latvijā gribētu redzēt, būtu jauns, tieši Latvijai piemērots sabiedriskais modelis, kas sevī apvienotu to labāko, kas ir izmantojams gan no sociālisma mantojuma, gan no kapitālistiskās sistēmas…”

    VVF,1994.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > traductrice 03.03.2015. 11.53

    mani aizkustina, ka edge pie maniem komentāriem pieliek kādu no 5 arsenālā esošiem klipiņiem

    —————————–

    Vai tiešām IR nav spējīgi kko pasākt ar šo spamu? Kā iemesls varētu būt sistemātiskie autortiesību pārkāpumi. Lai raksta savas domas, bet video aizliegt un “zinovjeva” citātu garumu ierobežot ar vienu ceturtdaļu no “Viedokļa” garuma.

    p.s. nesen Kurmītis Dienā sūdzējās, ka viņš esot nobanots. Viens čalis viņam perfekti atbildēja, ka tas noticis dēļ Kremļa TV protestiem sakarā ar regulāriem Kiseļeva autortiesību pārkāpumiem.

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > traductrice 03.03.2015. 13.32

    Ja mēs maksājam nodokļus

    —————————–

    tā ka “mēs” nodokļus nemaksājam, tad nebūtu loģiski kko prasīt no valsts.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 03.03.2015. 11.24

    mani aizkustina, ka edge pie maniem komentāriem pieliek kādu no 5 arsenālā esošiem klipiņiem. Acīmredzot ir kāds viņam vien zināms dibināts iemesls, kāpēc tieši pirmais, nevis otrais, trešais vai ceturtais klips ir vispiemērotākais, kas liek cerēt, ka varbūt tomēr komentāram vismaz ar acīm pārskrien pāri (kas arī ir labi). Sliktāk, ja klipiņu izvēle notiek pēc lohotrona principa.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > traductrice 03.03.2015. 11.12

    Piemēram, visi krievi mums nezinkāpēc mīl kreisumu, lai gan tas viņiem (ļoti lielai daļai) neliedz masveidīgi mīlēt kapitālu, censties izvairīties no nodokļiem, veidot uzkrājumus nekustamajos īpašumos un bankās

    —————————————

    un vienlaikus bļaut par mazajām pensijām un pabalstiem. Labs piemērs ir mana friziere. Vienā teikumā viņa spriedelē ka nav jēgas maksāt nodokļus, bet jau nākamajā “ņirdz” par mazajiem bērnu pabalstiem un nožēlojamo invalīdu pensiju no kuras nevar izdzīvot.

    +16
    -3
    Atbildēt

    0

zanE. 03.03.2015. 13.54

…man ir KAUNS – kauns par Latvijas politologiem, kauns par Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvjiem, kauns par žurnālistiem, kuri šodien pazemo Latviju, izplatot viedokli, ka Latvija no Krievijas saņēmusi pliķi, liedzot S.Kalnietei iebraukšanu Krievijā…cik jābūt gļēvam, ar verdzisku domāšanu, sīkai niecībai, lai to novērtētu kā pliķi!…

…Latviju – Sandras Kalnietes personā – Krievija novērtējusi kā apdraudējumu putinistu valdošajai iekārtai, sīki atriebjoties pat saistībā ar sēru pasākumu, atzinusi savu vājumu un cinismu…

…nožēlojamie sabiedriskā viedokļa veidotāji pievienojušies putinistiem un mēģina mums iestāstīt, ka tas ir bijis pliķis – jā, putinisti tieši to būtu vēlējušies, lai mēs to uzvertu kā pazemojumu, bet…neuzspiediet sabiedrībai savu verdzisko gļēvumu – tas NAV pazemojums, tas NAV pliķis – tas ir putinistu vājums, bet mūsu spēks!….

+21
-6
Atbildēt

13

    Baiba > zanE. 03.03.2015. 17.13

    Tantiņ, jums daudz vairāk nepieciešama ārsta palīdzība.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Baiba > zanE. 03.03.2015. 15.30

    Burtiski pirms dažām dienām Biotops kā labs vēstures pārzinātājs pieminēja Kalnietes uzvedību atmodas laikos. Kalniete būdama LTF vadībā, vārdu okupācija esot baidījusies ņemt mutē, kur nu vēl runāt pa neatkarīgas valsts atjaunošanu.Tagad nodrošinājusies ar EP deputāta statusu un diplomātisko pasi, kļuvusi bezbailīga un Briselē staigā Ukrainas krekliņā.

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    Baiba > zanE. 03.03.2015. 17.50

    Tantiņ, Ēbenemezers jau atvainojās par sawiem meliem par Georgu Lansmani kĀ TB sponsoru, ceru ,ka reiz pienāks arī jūsu kārta. Lai gan īpaši neceru :)

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    Normunds > zanE. 03.03.2015. 17.10

    Vai tiesa, ka Kalnietes vīrs ir bijis Putina kolēģis?

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > zanE. 03.03.2015. 20.46

    Ebenemezers, jeb citā vārdā trahtenbergs (plaši pazīstams daudzos saitos kā zvērīgs nacionālists un vienlaikus TB nīdējs):

    nacionaalaa apvieniiba (NA) ir bijušo čekistu un kontrabandistu veidots supstraats , kad tikliidz peec briiviibas atguušanas saaka organizeeties partijas , tad arii tika radiita teevzeme un briiviiba ,čekaa nestraadaaja muļķi , jo zinaaja ka uz saukli paņemtu no briiviibas pieminekļa , ieguus tautas uzticiibu , partijas sponsors ,bijušais čekists lansmanis bija SIAlansmanis iipašnieks”

    —————————————

    Opā, labi, ka norādījāt pareizo saiti. Paldies! :)

    Tātad šodien no rīta šis ebenemezers atzina, ka “čekists” Lansmanis, SIA Lansmanis īpašnieks, tomēr nav sponsorējis TB. Paši saprotiet – ar atmiņu paliek švaki un gadi skrien kā stirnas.

    p.s. Kurš ko neuztvēra, vai negribēja uztvert, nezinu, bet jautājums ir atrisināts, vai ne?

    p.p.s. Vai liberālei (vai varbūt tomēr konservatīvajai) zanei piestāv aizstāvēt tādu naciķi, ka ebenemezers?

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 04.03.2015. 22.04

    Baiba – absolūti nē . Man vēl interesē , kas Jums ir iemācijis konstatēt kuram vajadzīga un kuram nē ārsta palīdzība :) :) :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 04.03.2015. 22.37

    lno – man prieks ,ka pats negrēko :) :) :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Baiba > zanE. 04.03.2015. 11.50

    klusais esmu kaut ko palaidis garām

    —-

    Tā ir vienīgā tēma kas jūs uztrauc?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 04.03.2015. 22.25

    klusais. Paskaiti nu, cik “domubiedriem” Tava Dulsineja ieteikusi griezties pie daktera:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 03.03.2015. 20.22

    Baiba – esmu ko palaidis garām … kas ir tantiņa , kuru uzrunājat ? :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 03.03.2015. 16.07

    …Baibiņ…tas, ka Tev uztveres grūtības – nevienam nav noslēpums, bet…nevajag ķerties pie atklātiem meliem un baumu izplatīšanas…turklāt – piesaucot J.Biotopu, kura teikto apzināti sagrozi…nesmuki, lai neteiktu vairāk…

    …bet…te Tev atmiņas atsvaidzināšanai:

    http://www.irir.lv/2015/3/3/nemcova-beres-latviju-parstaves-am-parlamentara-sekretare-un-sandra-kalniete/viedokli#viedoklis_473557

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 03.03.2015. 20.10

    …Baibiņ…vai Tu ar saviem pataloģiskajiem meliem centies pārspēt pati sevi?…Ebenemezers atvainojās?…par ko viņam būtu bijis jāatvainojās?…par Tavu aprobežotību, kas lien laukā pat pa matu galiem?…tak, lasi, Baibuk, lēnām, mēģini izlasīto saprast, ja nevari – palūdz, lai kāds Tev priekšā izlasa, izskaidro Tev nesaprotamo…lasi skaļi – tas Tev palīdzēs uztvert lasīto…

    …un šeit Tev iespēja vēlreiz pārlasīt Ebenemezera rakstīto….tikai nesteidzies!…

    http://www.irir.lv/2015/2/25/lusis-slazda/viedokli

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 03.03.2015. 17.41

    …Baibiņ…mēs jau reiz pārliecinājāmies par Tavām prāta spējām…bet…uztveres problēmas, ja tās nāk līdz no bērnības – pagrūti attīstīt, taču – ir iespējams….saņemies!…

    …melošana – tā gan Tev filigrāni izstrādāta…un, kā NA karsējmeitenei – noderīga…

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

dzeris49 03.03.2015. 10.19

Mums te arī ir viens ietekmīgs liberālisma, Rietumu, un NATO ienaidnieks, kas, gandrīz vienmēr, iet kopā, un kas to nemaz neslēpj, saprotams, tas ir Lembergs.

Smieklīgākais ir tas, ka, ja Latvijā nebūtu liberālajai sistēmai raksturīga likumdošana un tiesībsargājošā sistēma, šis liela mēroga blēdis sen atrastos aiz restēm, tā ka Lembergam vajadzētu liberālismu vienkārši pielūgt.

Kaut, viņa ne pārāk domājošamam elektorātam tā viņa muldēšana patīk, un to diktatūru un totālo korupciju ( savā labā), ko viņš ieviesis sevis pārvaldītājā teritorijā, un cenšas ieviest visā valstī, viņi gatavi apbrīnot, un sauc par “saimnieku” un “stingro roku”.

Otrā partija, kuras biedru lielākai daļai vārds “liberālisms” ir, gandrīz vai, lamuvŗds, ir NA, ne tik daudz TB daļai, kā VL daļai, kura ir daudz primitīvāka un neizglītotāka par TB daļu, kaut, blēdīguma ziņā nu jau tos panākusi.

Par prokremlisko SC, saprotams, tāpat viss skaidrs, liberāļi Kremļa lielākie ienaidnieki, ko tie, pamazām, sāk atšaut.

Tā ka par nožēlu, mūsu Lemberga ZZS un NA vērtību sistēma ir daudz tuvāka SC un Krievijas vērtību sistēmai, nekā Rietmu liberālismam.

Īstenībā, daudzi cilvēki lamā to liberālismu, pat īsti nesaprotot, kas tas ir, uzskatot, ka tā ir visatļautība, korupcija, “izvirtība”, utt., kaut, liberālisms ir kaut kas pilnīgi pretējais, skat Vāciju, utt., utt., visas liberālas ES valstis, viss, ko mums daudzi piedēvē liberālismam, raksturīgs taisni autoritarismam.

+19
-7
Atbildēt

12

    aivarsk > dzeris49 03.03.2015. 11.39

    Džeris, Āboltiņa ir vienkārši karjeriste

    ________________

    lembis ir vienkārši karjeriste

    Hitlers ir vienkārši karjeriste

    staļins ir vienkārši karjeriste

    pļutkins ir vienkārši karjeriste

    Je Suis karjeriste

    +5
    -16
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > dzeris49 03.03.2015. 15.59

    Nevajag jaukt īsto, klasisko liberālismu ar to liberālismu, kuru sludina viltvārži sorosīti un liberasti, aiz cēlā liberālisma gļēvi slēpjot savus totalitāros tīkojumus, fašismu, dvēseļu inženieriju, homoseksuālisma propagandu, sātanismu, transvestītismu bērnu dārzos, laulības institūta diskreditēšanu un citas šausmu lietas.

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 03.03.2015. 16.28

    dzeris49 Āboltiņa ir vienkārši karjeriste

    =============

    Vienotība ir vnk populisti.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 03.03.2015. 17.05

    Pag, Sorosa fonda bijušais priekšnieks Viņķelis ir Vienotībā, viņš ir konservatīvais, tāpat kā Āboltiņa un Straujuma? Vai neoliberālis? Jeb viņi katrs runā to, ko vēlētājs grib dzirdēt? Vai tomēr viņiem ir kādas kopējas ideoloģiskas nostādnes. Kādas?

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > dzeris49 03.03.2015. 16.00

    andrejs …sevi dēvē par liberāļiem paši to saprot? :) Vakar Āboltiņa LTV

    ===========

    Rudā lapsa var nosaukties arī par pelēko vilku.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    fretka > dzeris49 03.03.2015. 10.59

    > andrejs

    Lai taču viņi sevi sauc kā grib :)

    Galvenais – nepieļaut, ka viņi rīkojas tikai savu sponsoru, nevis vēlētāju interesēs.

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 03.03.2015. 10.51

    liberālismu, pat īsti nesaprotot, kas tas ir

    ——————————

    Vai tie, kas sevi dēvē par liberāļiem paši to saprot? :)

    Vakar Āboltiņa LTV pārraidē – “Es esmu samērā konservatīvu uzskatu cilvēks… “… :)))

    Vai visliberālākās Latvijas partijas Vienotība vadītāja ir liberāla? :)

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 03.03.2015. 22.17

    Normunds Vai tomēr viņiem ir kādas kopējas ideoloģiskas nostādnes. Kādas?

    ____________________

    Mīnuss, mīnuss tev, mīnuss, muļķis tāds!

    :)

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > dzeris49 03.03.2015. 18.02

    Džeri (un vēl daži) – nejauciet liberālismu ar neoliberalismu.

    Liberālisms nav pretrunā ar konservatīvismu vai Socialdemokrātiju utml. Liberālisms prasa personas brīvību, cilvēka tiesības, taisnīgu tiesu …

    Krievijā problēmas ir citā līmenī – tur ir problēmas ar cilvēka tiesībām uz dzīvību, brīvību utml, taisnīgu tiesu.

    Savukārt neo-liberālisms ir pretrunā ar konservatīvismu, sociāldemokrātiju un citām ideologijām, jo pilnībā stāda privātās intereses pār sabiedrības interesēm.

    Un nav iespējams apgalvot, ka Eiropa kopumā būtu ļoti neo-liberāla. Eiropa drīzāk jau ir sociāldemokrātiska, un daudz kur joprojām populāras konservatīvās idejas.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 03.03.2015. 20.35

    Uhn kādas pretrunas?

    Eiropa ir gan liberāla, gan sociāldemokrātiska, tad kāpēc Latvija nevarētu būt, vismaz, liberāla?

    Un neoliberalisms nebūt nav sabiedrības un indivīda interešu pretnostatīšana, bet gan to sekmīga simbioze, taisni neoliberalisms, ko dēvē arī par neokonservatismu, paredz lielāku valsts iejaukšanos sab. dzīvē, vislielākās individualās brīvības un vismazāko valsts iejaukšanos prasa libertisms, nevis neoliberalisms, neoliberalisms ( reiganisms, tetčerisms) paredz taisni vairāk ekonomisksas brīvības.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 03.03.2015. 16.44

    Populisti mums ir visi pārējie, īpaši, “nacionālpatrioti” un ZZS ar SC, V jau taisni tāpēc neieredz, ka V nav populisti.

    +14
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 03.03.2015. 11.23

    Āboltiņa ir vienkārši karjeriste, kaut, tas, protams, nemaz nav slikti priekš politiķa, slikti tikai, ka viņa iedomājusies, ka karjeru viņai nodrošinās “draudzība” ar Lembergu, un, kā jebkurš politiķis, bieži vien, saka nevis to, ko domā, bet, ko no viņas grib dzirdēt.

    Bez tam, V nebūt nav īsti liberāla partija, kaut vai tāpēc, ka orientējas uz birokrātijas vairošanu un barošanu, nevis samazināšanu, un birokrātija sastāda lielu daļu no tās elektorāta.

    +20
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu