Melbārža divniekam sudrabs pasaules čempionātā bobslejā • IR.lv

Melbārža divniekam sudrabs pasaules čempionātā bobslejā

27
Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens ieskrējienā. Foto: EPA/LETA

Trīs Latvijas bobslejistu komandas Vintenbergas trasē iekļūst fināla astotniekā

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis svētdien izcīnīja dalītu otro vietu Vācijas trasē Vinterbergā notiekošajā pasaules čempionātā divniekiem, ziņo LETA.

Latvijas bobsleja vēsturē šis ir labākais sasniegums pasaules čempionātos. Līdz šim augstāko vietu šādās sacensībās bija sasniedzis pilots Jānis Miņins, kurš 2009.gadā četriniekos tika pie bronzas medaļas.

Pirms noslēdzošā – ceturtā – brauciena Melbārdis kopā ar pieredzējušo stūmēju Daumantu Dreiškenu bija otrajā vietā, tikai par sekundes simtdaļu apsteidzot Vācijas pilotu Johanesu Lohneru. Tieši šīs abas ekipāžas sadalīja sudraba medaļu beidzamajā braucienā, taču finišā abi divnieki summā uzrādīja identiskus laikus, izcīnot dalītu otro vietu.

Melbārdis ar Dreiškenu svētdien varēja lepoties ar ātrākajiem starta laikiem. “Jā, līdz galam varbūt neesam apmierināti. Protams, esam priecīgi saņemt sudraba medaļu, esam spēruši soli uz priekšu. Mums ir vēl divi gadi, lai pārspētu pasaules labākos,” pēc sacensībām izteicās Melbārdis. “Arī Latvijai šis ir pirmais pasaules čempionāta sudrabs bobslejā.”

Par pasaules čempionu tika kronēts vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš abas otrajā vietā finišējušās ekipāžas apsteidza par 1,06 sekundēm.

Tikmēr bez medaļas palika šoreiz ceturtajā vietā finišējušais šveicietis Beāts Hefti.

Gana veiksmīgu noslēdzošo braucienu veica arī Latvijas ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu un stūmēju Intaru Dambi, kuri pēc trešā brauciena no trešās pozīcijas pamanījās noslīdēt uz sesto. Ceturtais brauciens tika veikts bez lielām kļūdām, tomēr tas neļāva pakāpties par kādu pozīciju, tikai par vienu sekundes simtdaļu atpaliekot no piektajā vietā finišējušajiem Dienvidkorejas bobslejistiem ar pilotu Vonu Jondžonu priekšgalā.

Savukārt Latvijas ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmēju Vairi Leibomu pasaules čempionātu noslēdza ar augsto astoto vietu, pēdējā braucienā spējot veikt kāpumu no devītās pozīcijas.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu