Krievija pie Igaunijas un Latvijas robežas rīko desantnieku mācības • IR.lv

Krievija pie Igaunijas un Latvijas robežas rīko desantnieku mācības

8
Krievijas armijas līgumnieku vervēšana Kaļiņingradā 23.februārī. Foto: ITAR-TASS/LETA

Mācības turpināsies līdz sestdienai

Trešdien Pleskavas apgabalā sākušās Krievijas gaisa desanta spēku mācības ar 2000 desantnieku piedalīšanos.

Mācībās Pleskavas apgabala rietumos pie Igaunijas un Latvijas robežas iesaistītas arī 500 kara tehnikas vienības, pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas preses sekretāre Irina Kruglova.

Mācībās, kuras turpināsies līdz sestdienai, apmēram 1500 gaisa desantnieki veiks masveida desantēšanos ar izpletņiem. Karavīri arī ieņems un iznīcinās iedomāta ienaidnieka lidlauku, vēsta LETA.

Kopš Ukrainas krīzes sākuma Krievija rīkojusi vairākas militāras mācības pie Baltijas valstu robežām.

Lietuva otrdien paziņoja, ka uz laiku plāno atjaunot obligāto karadienestu, savukārt Igaunija otrdien atzīmēja savu Neatkarības dienu ar militāro parādi Narvā netālu no Krievijas robežas, kurā piedalījās arī citu NATO dalībvalstu karavīri un militārā tehnika.

Pagājušajā nedēļā NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Adrians Bredšovs paziņoja, ka Krievija, Ukrainas cīņu iedvesmota, varētu mēģināt sagrābt teritorijas NATO dalībvalstīs.

 

Komentāri (8)

traductrice 25.02.2015. 17.34

Desantniekiem, kā noprotu, ir vienvienīgi aizsargājošas funkcijas, kas steidzami jāpilnveido, jo pēc vakardienas agresīvā Igaunijas izlēciena ir stingri jo stingri jādomā par aizsardzību, ja Igaunija nolemj tomēr iebrukt mieru mīlošajā zemē.

+9
0
Atbildēt

0

rinķī apkārt 25.02.2015. 18.45

Ušakovs kārtējo reiz skaitīja savu mantru par to, krīze kaut kad beigsies, un Latvijai ir svarīgi saglabāt labas attiecības ar Krieviju. Varētu kāds pajautāt šim mūsu galvas pilsētas mērim, lai viņš izgaismo savu vīzuju par to, kāda izskatīsies šobrīdējā postpadomju telpa, Baltijas valstis ieskaitot, pēc šīs krīzes ” noregulējuma” ? Vajadzētu vienreiz piespiest visu Saeimas SC frakciju atbildēt uz attieksmes raksturojošiem jautānjumiem, kuri skar Baltijas drošību, Gruzijas sadalīšanu, Krimas okupāciju, kāda ir SC attieksme pret ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju un tādā garā. Ir taču vienreiz LR ienaidnieki jāizvelk gaismā, citādi, kad Latvijā iebruks krievu armija,LR sabiedrība būs šokā par to, ka trešdaļa Saeimas deputātu okupantus sagaidīs ar puķēm un galvilēm :) LR ļauži šādiem pavērsieniem ir jāsagatavo :)

+8
0
Atbildēt

1

    Uģis > rinķī apkārt 26.02.2015. 07.53

    Būs interesanti, ja ārkārtas situācijas gadījumā zemessargi nobloķēs jūras ostas, lidostas un, iespēju robežās, arī robežas šķērsojošos ceļus un takas. Izbraukt atļautu tikai sievietēm un bērniem, varbūt arī veciem cilvēkiem (>70). Tas būtu pamatoti un nepieciešami. Ja to noteiktu ar likumu, mēs droši vien pieredzētu vēl nebijušu valsts aizsardzības spēju uzplaukumu. :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

Edgars Avotiņš 25.02.2015. 20.01

Žurnalisti sabiezina krāsas un taisa sensāciju ne no kā!!!

Pleskavā ir bāzēta desanta divīzija un loģiski, ka viņi tur taisa desantnieku mācības.

Latvijai ir Alūksnē kājinieku skola – bet nu tas nekādi nav jāuztver ka kājinieku uzbrukuma mēģinajums Krievijas robežai.

Un tieši tāpat – Narva ir pilsēta Igaunijā – un Igaunija rīko parādi Igaunijā – nevis pie Krievijas robežas. (p.s. Vaidētajiem un Latvijas noniecinātajiem – arī Latvijas armija un Zemessardze regulāri rīko parādes Aluksnē, Rēzeknē, Daugavpilī – un nav tur nekādu agresīvu nodomu vai kautka sensacionāla)

+3
-1
Atbildēt

1

    ierados > Edgars Avotiņš 26.02.2015. 13.30

    “Un tieši tāpat”
    Nav vis tieši tāpat! Pasaulē vispāratzīts fakts – Krievija īsteno hibrīdkaru. Latvija nē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu