Cimdaru atkārtoti virza par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju • IR.lv

Cimdaru atkārtoti virza par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju

27
Arnis Cimdars. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Iesniegumu parakstījuši 7 deputāti no visām parlamenta frakcijām

Ilggadējo Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru Saeimas deputāti atkārtoti izvirzījuši šim amatam, informē Saeimas Preses dienests. Iesniegumu parakstījuši 7 deputāti no visām parlamenta frakcijām, ziņo aģentūra LETA. Cimdars, visticamāk, septīto reizi tiks ievēlēts par CVK vadītāju.

Pašreizējā CVK ievēlēta 2012.gada 22.martā, un tās priekšsēdētājs ir Cimdars. Saeimas kuluāros nekādas citas kandidatūras priekšsēdētāja amatam bez Cimdara netika minētas, vēsta LETA.

Latvijas Radio 1 informē par politikas vērotāju pausto viedokli, ka Cimdars savus pienākumus līdz šim pildījis korekti, tāpēc nav iemesla viņu nepārvēlēt. Savukārt citi pauduši, ka valsts amatpersona nav noteikti jāpatur amatā tikai tāpēc, ka to pildījusi tik ilgi.

CVK locekļu amatiem izvirzīti Ritvars Eglājs, Aleksandrs Maļcevs, Inna Laizāne, Kārlis Kamradzis, Sniedze Sproģe, Dzintra Kusiņa un Inga Vanaga. CVK ir deviņi locekļi, no kuriem priekšsēdētāju un septiņus pārstāvjus ievēlē Saeima. Savukārt vienu locekli no tiesnešu vidus – Augstākā tiesa savā plēnumā. Komisijas pilnvaru termiņš ir četri gadi, un kārtējām Centrālās vēlēšanu komisijas vēlēšanām jānotiek ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc jaunās Saeimas sanākšanas.

Komentāri (27)

v_rostins 20.02.2015. 23.37

Čevera bandas poc ideāli atbilst ZRP(v) izpratnei par “labo un ļauno”

+1
0
Atbildēt

0

mūsu alus 21.02.2015. 23.06

Par lieliem nopelniem vajadzēja taču uz mūžu ;)

0
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 20.02.2015. 21.35

pašu cilveeks…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu