Ungārijā tūkstošiem cilvēku demonstrē pret Putina vizīti Budapeštā • IR.lv

Ungārijā tūkstošiem cilvēku demonstrē pret Putina vizīti Budapeštā

22
Ungāri Budapeštā saka: "Putin, laukā!" Foto: EPA/LETA

Analītiķis: Putins grib Rietumiem parādīt, ka viņam ir sabiedrotais ES un NATO

Tūkstošiem cilvēku pirmdienas vakarā piedalījās organizācijas „Human-Plattform” protesta demonstrācijā ar lozungu „Putinam – nē, Eiropai – jā”, ziņo Dw.de. Otrdien notiks Krievijas prezidenta Vladimira Putina pirmā vizīte kopš 2014.gada jūnija vienā no Eiropas Savienības valstīm.

Pirms Putina vizītes ungāri Budapeštā sarīkoja protesta akciju, bažījoties par Ungārijas premjerministra Viktora Orbana promaskavisko nostāju. Līdzās pret Putinu vērstiem saukļiem plakātos demonstranti rokās turēja arī Ukrainas karogus.

Putins īsā vizītē Budapeštā ieradīsies otrdien, 17.februārī. Kā vēsta aģentūra DPA, viņa tikšanās ar premjerministru Orbanu galvenā tēma būs enerģētika.

„Šī vizīte vairāk svarīga ir Putinam, nevis Orbanam,” AFP citē Somijas Starptautisko attiecību institūta analītiķi Andrāšu Racu. Analītiķis uzskata, ka tādējādi Putins citām Rietumeiropas valstīm var parādīt, ka viņam ir sabiedrotais ES un NATO ietvaros, ka Eiropas Savienības vienotība nemaz nav tik stipra,” norāda Racs.

Ungāri pret Orbana promaskavisko nostāju protestēja jau iepriekš.

Komentāri (22)

andrejs_gr 17.02.2015. 09.41

Prieks par ungāru pilsonisko stāju iepretim Putina bļodlaižai Orbanam. Tad vēl ir cerība.

+9
0
Atbildēt

1

Bet 17.02.2015. 09.50

Nesaprotu, kā tas notiek bijušajās socialistiskajās austrumeiroas valstīs ar tiem prokrieviskajiem prezidentiem?

Nesen un vēl joprojām Čehijā un Ungārijā, kurās taču vajadzētu atcerēties kremļa militārās aktivitātes!

Igaunijā un Lietuvā jau arī bijušas nostalģijas ar šādiem soc prezidentiem, bet laicīgi pārgājušas. Vienīgi Latvijā jau nav nekas labāks par Ungāriju un Čehiju, vien slēptākas tās lojalitātes izpausmes kremlim. Latvijā nemūžam laikam nebūtu tāds tautas protests iespējams, kā Ungārijā.

Gan jau tiktu norobežota pieeja “pasaules dižgara” apciemojumiem, bet par laimi tāda veida apciemojums no kremļa mums diezin vai ir iespējams, jo Putins jau Latvija svalsti neatzīst un gan jau tāpēc mūsu prezidenta kandidātiem ir jātaisās uz vizītēm Maskavā un jāatskaitās, kaš labs izdarīts kaimiņtautas labā. Nu gluži kā savulaik Somijā, kā redzēju attiecīgā televīzija sfilmā par Somija prezidentu ievēlēšanu un saskaņošanu Maskavā. tagad jau laikam vairs nē.

+6
-1
Atbildēt

3

    aivarsk > Bet 17.02.2015. 10.34

    Bet Nesaprotu, kā tas notiek bijušajās socialistiskajās austrumeiroas valstīs ar tiem prokrieviskajiem prezidentiem?

    _____________________________

    Nu un, kas pie mums notiek ar prokremliskiem prezidentiem, tu saproti?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Baiba > Bet 17.02.2015. 11.59

    Zatlers un Freiberga uzspļāwa baltiešu vienotībai un dewās uz Maskawu zemoties krievu priekšā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Bet 17.02.2015. 10.10

    Ungārija savu raksturu pierādīja jau tad, kad Petefi un draugi nodemonstrēja, kura ir Austroungārijas atpalikusī daļa. Čehijā apmēram tikpat vecu panslāvismu krieviem neizdevās izārstēt pat 1968.gadā. Kopīgais – abu simpātijas pret Krieviju sakņojas līdzīgā, kolektīvisma ideju pārņemtā domāšanā. Klāt vēl patriarhāli iracionāls romantisms, daži vēsturiski mīti un – slava Rossije!

    Latvieši, kas pastrādājuši vienā vai abās valstīs, Ungārijā gan spilgtāk, saskārušies ar plašu pārliecību, ka īstas valstis ir tikai lielvalstis un pavisam noteikti – Krievija PSRS robežās. Paradokss, ka paši uz sevi to tā īsti neattiecina, problēmas rada maz. Daži Haveli ainu nemaina – tādi gadās katrā tautā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Pelēkais Vilks 17.02.2015. 12.02

Ungārijā tūkstošiem cilvēku demonstrē pret Putina vizīti

============

Na breinums. Pēc kreiveļnacistu invāzijas 1956 gadā..

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu