FOTO: Kijeva: Kamēr turpinās teroristu apšaudes, smago bruņojumu neatvilks • IR.lv

FOTO: Kijeva: Kamēr turpinās teroristu apšaudes, smago bruņojumu neatvilks

19
Prokrieviskais separātists pie Ugļegorskas 15.februārī. Foto: AFP/LETA

Ukrainas armija: Doņeckas un Luganskas teroristiem mēs esam saņēmuši 112 apšaudes

Ukrainas armija patlaban neplāno atvilkt smago bruņojumu no frontes līnijas, jo Krievijas finansēto un apbruņoto teroristu uzbrukumi turpinās, pirmdien pavēstīja Ukrainas armijas preses pārstāvis Vladislavs Seļezņovs.

“Patlaban nevar būt ne runas par to, kas mēs varētu atvilkt smago bruņojumu,” sacīja amatpersona. “Kā gan mēs varam atvilkt ieročus, ja nemiernieki mums mēģina uzbrukt ar tankiem un mūs pastāvīgi apšauda?”

Kopš naktī uz svētdienu spēkā stājies pamiers, Širokines pilsētā nemiernieku apšaudēs nogalināti vismaz pieci Ukrainas karavīri un 22 ievainoti, sacīja armijas pārstāvis Dmitro Čalijs.

Pēdējās diennakts laikā teroristi valdības spēkus apšaudījuši 112 reizes, pirmdien sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins.

“Mēs un Ukrainas bruņotie spēki pilnībā ievērojam uguns pārtraukšanu, bet atbildē pēdējo 24 stundu laikā no Doņeckas un Luganskas teroristiem mēs esam saņēmuši 112 apšaudes,” atrodoties vizītē Bulgārijā, sacīja ministrs.

Valdības spēki apšaudīti ar mīnmetējiem un reaktīvo mīnmetēju iekārtām “Grad”. “Diemžēl situācija joprojām ir ārkārtīgi saspringta,” viņš atzina.

Kā informē Ukrainas pretterorisma centra pārstāvis Anatolijs Steļmahs, kopš “klusuma” režīma iestāšanās kaujinieki 31 reizi jau izmantojuši reaktīvās apšaudes sistēmas, četras reizes izmantoti tanki un 56 reizes – artilērija un mīnmetēji.

Viņš teica, ka apšaudes intensitāte samazinājusies Luganskas un Doņeckas virzienā. Ukrainas pretinieks pārsvarā izmanto strēlnieku ieročus un granātmetējus.

No teroristu mīnmetējiem visvairāk cietušas Luganskas apgabala Toškovkas, Opitnojes un Novotoškovkas apdzīvotās vietas. Savukārt Mariupoles virzienā bandīti divas reizes raidījuši tankus, kas apšaudījuši Širokino ciemu.

Viņš arī apliecināja, ka Krievijas kaujinieki apšauda Ukrainas armijas pozīcijas Debaļcevas virzienā. Lai arī apšaudes ir samazinājušās, tomēr pagājušajā diennaktī, izmantojot gandrīz visu veidu ieročus, notika 88 uzbrukumi Debaļcevai un tās apkārtnes ciemiem.

Arī teroristu organizācijas “Doņeckas tautas republika” vadības pārstāvis Eduards Basurins pirmdien apliecināja, ka Maskavas apbruņotie kaujinieki tikai tad sāks atvilt ieročus no frontes līnijas, kad pamiers tiks ievērots pilnībā.

“Atbilstoši Minskas līgumiem smagā bruņojuma atvilkšana var notikt vienīgi tad, kad tiek ievēroti zināmi nosacījumi, un viens no tiem ir pilnīga uguns pārtraukšana,” teica teroristu runasvīrs.

 

Komentāri (19)

guncho 16.02.2015. 15.58

Vai ir kāda dzīva dvēsele, kas noticēja ka Putins taisās pildīt kaut vienu solījumu?! Melis un lopisks čekists rīkojas tieši tā, kā to ir dresējusi padomijas skola.

Jo ātrāk apbruņosim Ukrainu jo mazāka varbūtība, ka būs jākaro pašiem vai mūsu bērniem un mazbērniem.

Krievija saprot tikai un vienīgi bruņotu spēku.

+4
0
Atbildēt

0

lno 16.02.2015. 16.35

Ir arī optimisti

ЕСЛИ РОССИЯ НЕ ХОЧЕТ МИРА ЕЁ «НАГНУТ»

http://be1st-ua.info/?p=30050

+2
0
Atbildēt

1

    Krotow > lno 16.02.2015. 19.44

    Ja tā ir taisnība, tad šis var būt viens no retajiem gadījumiem (ja ne pat pirmais moderno laiku vesturē), kur ASV dotais bruņojums un militārā apmācība pēc laika nepavērsīsies pret viņiem pašiem. Jo ir atšķirība, vai cīnoties pret lecības ziņā līdzvērtīgu pretinieku, apbruņo viduslaikos dzīvojošas valstis ar specifiskām parašām un agresīvu reliģiju, kur iedzīvotājiem pēc būtības ir pie kājas, kas viņus apbruņo, ja tikai ir ko ēst un katru vakaru neper. Vai valsti ar spēcīgu noslieci uz rietumiem, kuri zina, par ko cīnās, taču ir jūtams modernas tehnikas un karavīru apmācības trūkums. ja ASV šādā veidā palīdzēs ukraiņiem atrauties no PSRS paliekām, viņi un NATO šajā reģionā iegūs ļoti spēcīgu un lojālu sabiedroto.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu