Pauliņš: Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošana nav dienaskārtībā • IR.lv

Pauliņš: Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošana nav dienaskārtībā

23
Aldis Pauliņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Meklēs organizatorisko formu, kā sabiedriskajiem medijiem kļūt gataviem digitālajai mediju pasaulei

Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzijas (LTV) apvienošanās nav dienaskārtībā, tomēr ir jāmeklē kāda juridiskā, organizatoriskā forma, kā sabiedriskajiem medijiem kļūt gataviem digitālajai mediju pasaulei, intervijā LR sacīja šā medija jaunais valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš.

Viņš uzsvēra, ka sadarbība ar LTV ir nepieciešama un sabiedriskie mediji nevar ilgi darboties nenoteiktības situācijā. Tādēļ esot jāmeklē juridiski organizatorisks modelis, kā organizēt sadarbību. Piemēram, ja LTV mājvietā Zaķusalā tiks izveidota studija, kurā būs vieta arī sabiedriskā medija interneta portāla “lsm.lv” darbiniekiem, arī tas būs “kaut kāda veidā juridiski jānostiprina”.

Pēc Pauliņa teiktā, sadarbības nostiprināšana būtu jāveic pa soļiem. Tomēr konkrētus termiņus, kādos tas paveicams, viņš neatklāja, ziņo LETA.

Kā atzina jaunais vadītājs, jaunā LR valde esot uzmanīga un piesardzīga, nesteidzoties ar kādiem radikāliem lēmumiem, jo medijā nav krīzes situācija un nav nepieciešams krīzes menedžments.

16.janvārī darba pienākumus sāka pildīt jaunais Latvijas Radio valdes sastāvs – valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš, valdes locekle programmas attīstības jautājumos Sigita Kirilka un valdes loceklis nodrošinājuma jautājumos Uldis Lavrinovičs.

15.janvārī NEPLP izbeidza darba līgumu ar bijušo Latvijas Radio valdes locekli Jāni Siksni.

 

Komentāri (23)

Absints 10.02.2015. 12.10

NEPLP koncepcija darbībā. “Uzlabojumi”. Nomaina cilvēku, kam ir mugurkauls, pret marioneti. Savukārt tas, ka jaunā vadība uzņēmumā ienāk ar solījumiem neko nemainīt, ir rekomendēts katrā biznesa vadības mācību grāmatā. Pagaidām. Vēlāk ir vēlāk…Tagad ir svarīgi, lai tauta nomierinās, lai pieņem dižos Radio specifikas zinātājus, profesionālos vadītājus, kas zin labāk, kā vadīt Radio.

Šādās mācību grāmatās ir ari teikts – nemaniet procesus kas darbojas, strādā, dod rezultātu.

Bet NEPLP vajag “uzlabot” to, kas ir labs. Kas tur iznāks – skaidrs. Konflikti, nesaprašanās, cilvēku atlaišanas un aiziešanas. Un tas viss būs cēlu mērķu vārdā. Nu ko – gaidīsim nākošo konkursu, uz neko citu jau NEPLP nav spējīgi…

Un turpināsim skatīties valsts atbalstītās krievu propagandas kanālu translācijas, un turpināsim klausīties tekstus par vienotā medija labumiem, un turpināsim pierobeža skatīties un klausīties aizrobežu raidītājus, un turpināsim žēloties, ka ne visus valsts sabiedriskie mediji uzrunā. Toties mums būs saulainā tāle..

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu