Marseļā policijas operācija pēc šaušanas no Kalašņikova automāta • IR.lv

Marseļā policijas operācija pēc šaušanas no Kalašņikova automāta

31
Policisti dežurē dzelzceļa stacijā. Foto: AFP/LETA

Marseļā jau gadiem ilgi ir augsts noziedzības līmenis

Francijas policija pirmdien izvērsusi operāciju Marseļā, kur ticis šauts gaisā no Kalašņikova automāta, ziņo aculiecinieki, piebilstot, ka upuru neesot.

Kā no notikuma vietas ziņo aģentūras AFP fotogrāfs, īpašo uzdevumu spēki iegājuši kādā īpašumā, kas ir pazīstams kā narkotiku tirdzniecības vieta.

Pagājušajā mēnesī, noziedzīgajām aprindām kārtojot savus rēķinus, šajā pašā īpašumā tika nošauta kāda 25 gadus veca persona, vēsta LETA/AFP.

Kāds informēts avots aģentūrai atklāja – vietējie iedzīvotāji ziņojuši policijai, ka ar Kalašņikova automātiem šaudījušies pieci līdz desmit cilvēki.

AFP fotogrāfs ziņoja, ka bērni no vietējā bērnudārza pārvesti uz citu tuvumā esošu skolu.

Marseļā jau gadiem ilgi ir augsts noziedzības līmenis, kas pamudinājis vairākus politiķus nākt klajā ar aicinājumu ievest karavīrus pilsētas bīstamākajos rajonos.

Policija uzskata, ka daudzas pilsētā pastrādātās slepkavības ir saistītas ar bandu cīņām par varu un kontroli pār narkotiku tirdzniecību.

Vardarbību vēl vairāk saasina vieglā piekļuve ieročiem, arī ar Kalašņikova automātiem, kas bieži tiek izmantoti slepkavību pastrādāšanai.

Francijas premjerministrs Manuels Valss 2013.gadā, toreiz būdams iekšlietu ministrs, norādīja, ka narkotiku tirgoņu varā ir pamesti veseli pilsētas rajoni.

Plānots, ka šodien Valss vēlreiz apmeklēs Marseļu, lai uzslavētu drošības spēkus par pēdējo divu gadu laikā paveikto cīņā pret noziedzību.

 

Komentāri (31)

Pelēkais Vilks 09.02.2015. 16.10

French fighting skills.. Ko tur vēl piebilst..

Ukrainas pamiera plāns,Grūzijas miera plāns, Maginot Line, Vichy kūrorts utt.

Dassault Mirage..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu