Vešņakovs baida Rietumu partnerus ar smagām sekām, ja Krieviju izslēgs no SWIFT • IR.lv

Vešņakovs baida Rietumu partnerus ar smagām sekām, ja Krieviju izslēgs no SWIFT

30
Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Foto: LETA

Ukrainas ārlietu ministrs: Ja tiks piemērota SWIFT atslēgšana, tad Krievijas ekonomiku sagaida kolapss

Krievijas banku izslēgšana no Vispasaules Starpbanku finanšu telekomunikāciju sabiedrības (SWIFT) sistēmas izraisīs smagas sekas galvenokārt Rietumu partneriem, intervijā laikrakstam “Vesti Segodņa” teicis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksands Vešņakovs.

Viņš skaidroja, ka Krievijas iekšējie norēķini šādā situācijā necietīs, jo tā jau sen sākusi darbu pie savas norēķinu sistēmas izveides. Savukārt Krievijas komersanti nespēs norēķināties ar Rietumu aizdevējiem, raksta LETA.

Vēstnieks uzsvēra, ka sankciju ieviešana ir ceļš uz nekurieni un sankciju ieviešana kā bumerangs ir trāpījusi pašai Eiropas Savienībai (ES). Viņš norādīja, ka eiro vērtība attiecībā pret dolāru ir samazinājusies un tas skaidri parādot, kam šāda sankciju ieviešana ir ir izdevīga un kādēļ ASV visu laiku kūda ES ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju.

Kā ziņots, ASV Ukrainas krīzes saasināšanās dēļ var izslēgt Krievijas bankas no SWIFT sistēmas, iepriekš vēstīja laikraksts “Kommersant”.

Kā pastāstījis ASV Valsts departamentam tuvs informācijas avots, ASV varētu Krieviju izslēgt no SWIFT arī vienas pašas, ja “eiropieši šādiem soļiem nepiekritīs”. Šādā gadījumā tiks bloķētas transakcijas Krievijas un ASV banku starpā.

Cits laikraksta sarunbiedrs norādīja, ka ASV, tāpat kā agrāk, uzstās uz diplomātisku problēmas atrisinājumu. “ASV centīsies, tāpat kā agrāk, atbalstīt diplomātisku risinājumu, kaut arī tas pagaidām nav devis cerēto efektu. Taču, kas attiecas uz citu ceļu [sankciju noteikšanu Krievijai], mūsu iespējas nebūt vēl nav izsmeltas. Tie, kuri domā citādi, maldās,” viņš sacīja.

Izdevums, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka potenciāls Krievijai noteikto sankciju paplašināšanai ir.

Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins svētdien vakarā televīzijas pārraides TSN ēterā sacīja, ka Krievijas atslēgšana no SWIFT nozīmētu tās ekonomikas sabrukumu.

“Es pavadīju vienu dienu Davosā, pēc sarunām Berlīnē tikos ar daudziem vadītājiem. Pat tur rēķinās ar to, ka Krievijai atbilstoši šā gada rezultātiem var būt 6%-8% IKP kritums. Ja tiks piemērota SWIFT atslēgšana, tad Krievijas ekonomiku sagaida kolapss,” sacīja ministrs.

Eiropas Parlaments oficiāli pieņemtajā rezolūcijā aicināja Eiropas Savienību (ES) izskatīt iespēju par Krievijas izslēgšanu no civilās kodolsadarbības un SWIFT sistēmas.

Atbilstoši Kļimkina teiktajam ES spriež par to personu loka paplašināšanu, kam ir aizliegta iebraukšana ES un iesaldēti aktīvi Eiropas bankās.

Iespējama to Krievijas uzņēmumu saraksta paplašināšana, kam ir noteiktas sankcijas, sacīja ministrs.

 

Komentāri (30)

j_zalitis 05.02.2015. 08.54

Sagaidāmās smagās sekas:

1. Krievijas ekonomikas sabrukums

2. Putina ēras gals

3. TUA un netīrās Krievijas naudas biznesa ievērojama ierobežošana ES

Būs ļoti smagi Vešņakova kungs.

Bet Jūs taču esat no Vsemogučajas Pravoslavnajas Rosijas – mēs ticam, ka Jūs ar to tiksiet galā.

+20
0
Atbildēt

10

    Kurmītis > j_zalitis 05.02.2015. 09.41

    Vispār jau ne. Sagaidāmās sekas ir:

    1. Krievijas pārorientēšanās no sadarbības ar Rietumiem uz Ķīnu, Indiju un citām ASEAN valstīm;

    2. jeņķu dominances gals, kurš sāksies ar fantastisku, vienkārši grandiozu Pasaules ekonomika skrīzi pēc jeņķu ekonomikas kolapsa;

    3. „nauda nesmird”. Esi dzirdējis tādu teicienu? Autoru arī zini? Tas attiecībā uz to „netīro”. Rietumu nauda, atsķirībā no Krievijas, ir nevis vienkārši netīra, tā ir ASIŅAINA. Jo tiek pelnīta ar cilvēku slepkavošanas palīdzību. Tajā skaitā arī Latvija šorīt izlielījās, ka esot „palīdzējusi UKrainai” ar 0.6 mijoniem … lasi palīdzējusi valsts civiliedzīvotājus slepkavot …

    +1
    -14
    Atbildēt

    0

    Kurmītis > j_zalitis 05.02.2015. 10.34

    1. tas, ka skandina, nenozīmē, ka tā nav taisnība;

    2. tu zini, kāds ir jeņķu valsts parāds? 18 TRILJONI !! USD (1800 MIJARDI, lai būtu skaidrāk). Un tu zini, kāds tas bija tad, kad melnais mērkaķītis uzkāpa tronī ? 10,8 triljoni. Tas asiņainais maniaks ir pamanījies savas valdīšanas laikā sataisīt tādus parādus, kādus jeņķu ekonomika nav vairs spējīga ne tikai apmaksāt, bet pat elementāri apkalpot … viņi PROCENTUS nespēj samaksāt, jo tie ir lielāki, nekā jeņķu ekonomina gada laikā nopelna GDP pieauguma izskatā. Tāpēc kolapss ir neizbēgams.

    3. tieši tāpēc jeņķiem ir vajadzīgs karš. Liels karš. Jo maza kara gadījumā kreditori tik un tā pieprasīs atmaksāt naudu. Grandiozus parādus var norakstīt tikai grandioza asispirts. Tu man vari pateikt, kurā pasaules reģionā eņķi ar tādu Lielu Grandiozu asispirti sarīkot? Minēsi trīs reizes? … : )))

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > j_zalitis 05.02.2015. 19.50

    kurmis jau tur safantazēja katastrofu uz nebēdu

    Godīgi sakot – man vienalga, kā ASV apkalpos savu parādu – skaidrs, ka to nav iespejams un nemaz nav plānots tiešā veidā atdot. Kamēr USD ir Pasaules rezerves valūta un kamēr ASV ir lielaka flote Pasaulē – timēr dolāram nekas nedraud.

    Bet par swift atslēgšanu …

    Krievija sadarbosies ar Āziju? Barterā tirgosies? Vai skaidru naudu pār robežu ar vilcieniem vadās? Starpvaldību tirdzniecību vēl kautkā varētu nokārtot – izveidot pāris korespondējošos kontus … Bet privāto uzņēmumu tirdzniecība kļūst pilnīgi neiespejama.

    Bet

    Tas automātiski aptur visu atlikušo Eiropas un Latvijas tirdzniecību ar Krieviju. Mūsu uzņēmējus tas skartu pamatīgi. Latvijas dzelzceļš pārstātu eksistēt. Latvijas zivju konservu ražotaji pārstātu eksistēt. Latvijas zāļu ražotāji … Grindeks un Olainfarm – pārstātu eksistēt.

    Mūsu gadījumā vēl jāņem vērā, ka esam vājākā NATO valsts – visgrūtāk aizstāvamā vietā – Krievija pie mums tiek klāt, NATO palīgi pie mums netiek klāt, kamēr neiznīcina Kaļiņingradu.

    Ja Putinu iedzīs galigi stūrī … viņš var arī uzbrukt mums.

    Ne velti Jaungada uzrunā Putins solīja nepieļaut 1941. gada kļūdu. Ta nav kautkāda apstrakta kļūda par Zorges ziņojuma vērā neņemšanu – Krievu vēsturnieku-militāristu izpratnē 1941. gada Staļina kļūda ir ļoti konkrēta – Kāpēc Staļins Nebija Gatavs … uzbrukt pirmajam … pirms Uzbruka Hitlers. Skaļi to nesaka, bet nu ņemot vērā, ka PSRS militārā stratēģija vienmēr bija karot lieliem triecieniem IENAIDNIEKA teritorijā – tur nav nekādu šaubu.

    Līdz ar to – Putina Jaungada uzvara nozīme tikai to, ka Krievija gatavojas uzbrukt NATO pirmā. Un mēs esam ērtākā vieta, kur šo uzbrukumu veikt.

    Tā ka … es Latvijai novēlētu vairāk parūpēties par savu aizsardzību, pirms fanot par iespējamu Swift atslēgšanu Krievijai.

    p.s. Nevarētu teikt, ka esmu “nomīzis” – no savas puses esmu gatavs dot savu ieguldījumu ZS sastāvā, bet nu … kautkā pagaidām neredzu nopietnu attieksmi no lielas daļas pārējās sabiedrības.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > j_zalitis 05.02.2015. 11.48

    To jau pat katrs vidusskolēns zina, ka ASV parādu veido pārdotās obligācijas ar labu ienesīgumu, kuras tāpēc labprāt iegādājušās Ķīna, Krievija u.c. valstis.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    Normunds > j_zalitis 05.02.2015. 11.19

    Kam amerikāņi ir parādā? Paši saviem naudasmaisiem. Turklāt ASV ir iespēja izdot platīna monētu visa parāda vērtībā un ar to norēķināties.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    j_zalitis > j_zalitis 05.02.2015. 11.31

    Kurmītis parāda tipisku kremļebotu metodiku.

    1. Ignorējam sākotnējo argumentu – Krievijas ekonomika pasaulē nenozīmīgs lielums, tā varētu pazust vispār un nekas katastrofāls nenotiktu

    2. Iemetam it kā argumentu, kas, pat neiztirzājot tā patiesumu, ir nebūtisks, jo ASV valsts parāda apkalpošana nav atkarīga no Krievijas pastāvēšanas

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    morgenstern > j_zalitis 05.02.2015. 10.43

    Kremļabotu mīļākā pentere par ASV valsts parādu:D Saproti, ķēms, ka ASV šis parāds nav jāatdod tā, kā tu atdod ātros kredītus. No tā vienkārši izaug, pieaugot IKP.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    Normunds > j_zalitis 05.02.2015. 11.14

    1. Krievijas pārorientēšanās no sadarbības ar Rietumiem uz Ķīnu, Indiju un citām ASEAN valstīm;

    ========

    Kā tad krievi tirgosies ar ASEAN bez SWIFT? Mainīsies ar kažokādām?

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

    morgenstern > j_zalitis 05.02.2015. 09.48

    sāksies ar fantastisku, vienkārši grandiozu Pasaules ekonomika skrīzi pēc jeņķu ekonomikas kolapsa

    ————-

    Zini, ķēms, ka šo sovoki jau 100 gadus skandina;)

    +18
    0
    Atbildēt

    0

    j_zalitis > j_zalitis 05.02.2015. 10.13

    Morgenstern, īsts sovoks vēsturi nezina, zina tikai daiļliteratūras (fantastikas) žanru Krievijā ar nosaukumu “Vēsture”.

    Kurmītis, jo Krievijas ekonomika, kas ir mazāka par Itālijas ekonomiku, ir pasaulē tik svarīgs faktors, ka var izraisīt pasaules ekonomikas sabrukumu.

    Labu mantu tu pīpē..

    +22
    0
    Atbildēt

    0

Krotow 05.02.2015. 09.58

Par SWIFT atslēgšanu Kremļa maļina satraucās, jo tas pirmkārt sitīs pa viņiem pašiem personīgi. Bez SWIFT viņi vairs netiks klāt saviem ārzonas kontiem, kuriem var piekļūt tikai ar SWIFT atbalstītu konta numuru. Tāpēc lai tikai slēdz nost. Tie, kuri dzīvo mežā, to tāpat nepamanīs.

+21
-1
Atbildēt

0

traductrice 05.02.2015. 10.33

uhhh… spriežot pēc tā, cik agresīvi medveģi un vešņakovi reaģē, sitiens varētu būt sāpīgs. Turklāt, ne fiziski. Krievijai daudz saprotamāks varētu būt sitiens “ar kulaku pa aci” (atklāts kariņš) vai sitiens “zemāk par jostas vietu” (kariņa atbalstīšana slēptā veidā), bet – pļauka pa seju – tas ir tomēr baigi sit pa pašcieņu.

Tāpēc visas tās runas par “mums jau pašiem viss ir” un “jums pašiem būs sliktāk”.

+17
0
Atbildēt

4

    traductrice > traductrice 05.02.2015. 12.49

    … naudu (vai varbūt zelta stieņus, jo, runā, to krājumi esot būtiski palielināti) vedīs čemodānos, ja valūtā (vai konteineros, ja rubļos).

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > traductrice 05.02.2015. 13.40

    >Biotops. Par Indijas limuzīniem krievi var aizmirst, jo Indijas bankas ir pieslēgtas SWIFT un koka rubuļus dzelzceļa vagonos indiešu draugi neņems pretī. Par citu Tevis minēto valstu bankām man trūkst info, taču nav domājams, ka, teiksim, Venecuela tirgo naftu bez starptautisku banku palīdzības. Šāda atslēgšana krieviem būtu briesmīgs un pelnīts gals – krievu saimniecība bez naftas un gāzes eksporta nevar dzīvot, bet bez bankām eksportam būs “sekir baška”.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > traductrice 05.02.2015. 14.28

    A.B. > Piekrītu – bez bankām eksportam būs “sekir baška” – par ko mēs abi gauži apraudāsimies. Pārējais mans dziedājums bija ne tikai par koka rubuļu apriti, bet vairāk par draudiem aizorientēt savu ekonomiku prom no nīstiem rietumiem. Šajā jomā vēlu Krievzemei veiksmi – lai tik pārorientē uz vietējiem mārrutkiem visas kara tehnikas elektroniskās vadības, avioniku, pat globālo pozicionēšanu, jo savējā karošanai tā ne visai. Būs kaimiņiem mierīgāk.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > traductrice 05.02.2015. 12.39

    Krievi pārorientēsies bez grūtībām. Brauks ar Indijā ražotiem limuzīniem, bērnus sūtīs studēt Ziemeļkorejā, datorus iepirks no Venecuēļas, tehnoloģijas – no Zimbaves. Dāčas, protams, pirks un cels Krimā.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu