Stoltenbergs: Ukrainā ir ārzemju karaspēks – tā ir Krievijas armija • IR.lv

Stoltenbergs: Ukrainā ir ārzemju karaspēks – tā ir Krievijas armija

14
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Foto: AFP/LETA

Putins nodēvē Ukrainas armiju par NATO ārzemju leģionu

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs Krievijas prezidenta Vladimira Putina pirmdien paziņoto, ka lielākā daļa Ukrainas bruņoto spēku ir NATO ārzemju leģions, nosaucis par nonsensu, noliedzot, ka NATO spēki atrodas Ukrainā. „Ārzemju karaspēks Ukrainā ir – tas ir Krievijas,” teica Stoltenbergs.

Par to viņš paziņoja preses konferencē pēc NATO un Ukrainas kopīgās komisijas sēdes. „Paziņojums par to, ka Ukrainā atrodas NATO leģioni – tas ir nonsenss. Nav nekādu NATO leģionu. Ārvalstu karaspēks Ukrainā ir – tas ir Krievijas [karaspēks],” paziņoja NATO ģenerālsekretārs.

Viņaprāt, tas, ka Ukrainā atrodas Krievijas karaspēks, ir problēma, Krievija ar militāro tehniku un ieroču piegādēm, kas ir krietni palielinājušās, atbalsta separātistus. „Mēs runājam par dažāda veida smago bruņutehniku,” teica Stoltenbergs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien paziņoja, ka lielākā daļa Ukrainas bruņoto spēku ir NATO ārzemju leģions, kura mērķis ir savaldīt Krieviju. “Tā nav armija. Tas ir ārzemju leģions, šajā gadījumā NATO ārzemju leģions,” paziņoja Putins.

Krievijas prezidents runāja par brīvprātīgo bataljoniem, kuri, pēc viņa teiktā, veido lielāko daļu no Ukrainas bruņotajiem spēkiem, kas cīnās Ukrainas austrumos. “Viņiem ir pilnīgi atšķirīgi mērķi, piemēram, sasniegt ģeopolitisko mērķi savaldīt Krieviju, kas absolūti nesakrīt ar Ukrainas tautas nacionālajām interesēm,” paziņoja Putins.

Krievija joprojām noliedz, ka tās spēki karotu Ukrainā, lai gan tam gūti daudzi pierādījumi un Rietumos praktiski neviens par to vairs nešaubās.

 

Komentāri (14)

traductrice 26.01.2015. 19.44

putlers ir otrs Einšteins. Viņu var nominēt Nobela prēmijai par relativitātes teoriju politikā.

+6
0
Atbildēt

0

Fikseris 26.01.2015. 21.21

Līdz krievijas federācijas bankrotam un sabrukumam vairs nav ilgi jāgaida. Domāju pēc gadiem diviem tur viss sāksies.

NATO nevajadzētu pat īpaši censties atbildēt uz to šizofrēniķu apgalvojumiem.

+5
-1
Atbildēt

2

    Fikseris > Fikseris 27.01.2015. 17.50

    Ja man 2013. gada vidū prasītu, ar kuru valsti Krievija tuvākā gada laikā noteikti nekaros, es teiktu 1)BLR 2)UA…

    =================

    Es gan būtu teicis pretējo. Krievija karo tikai ar savāk kolonijām kuras grib atbrīvoties no impērijas. Un tieši BLR un UA ir tā saraksta pirmajās divās vietās. Pret ko viņi nekaros pirmajā vietā noteikti ir ASV, jo krievija neuzbrūk stiprajiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Raicha > Fikseris 26.01.2015. 23.04

    Nedomāju, ka divi gadi izdosies novilkt. Notikumi risinās pārāk strauji, parēķini – VĒL NAV PAGĀJIS GADS no Maidana uzvaras Ukrainā, bet noticis ir absolūti neiedomājamais, strauji, tā ka brīžiem bezmaz elpu aizcērt.

    Ja man 2013. gada vidū prasītu, ar kuru valsti Krievija tuvākā gada laikā noteikti nekaros, es teiktu 1)BLR 2)UA…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

viedoklis_lv 27.01.2015. 08.33

Kārtējo reizi pierādīta Putina režīma armijas iebrukums Ukrainas teritorijā:

http://www.youtube.com/watch?v=mzw5RBB5xgY

Vispār viss kanāls labs, no kura nāk šis materiāls. Rekomendēju sekot šim kontam un izplatīt materiālus, kas atmakso Putina režīma noziegumus.

+1
0
Atbildēt

1

    Anonīms > viedoklis_lv 27.01.2015. 15.38

    Pilnīgi piekrītu! Ja šo kanālu abonē un nopietni seko, var saprast, ka nekāda rašistu propoganda nespēj pastāvēt pret patiesību!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu