SAS atgriežas Rīgā, sāks tiešos lidojumus uz Stokholmu • IR.lv

SAS atgriežas Rīgā, sāks tiešos lidojumus uz Stokholmu

37
SAS vadītājs Rikards Gustafsons pozē pie savā birojā Stokholmā. Foto: AFP/LETA

Nedēļā SAS nodrošinās līdz 18 lidojumiem

“Scandinavian Airlines” (SAS) atgriežas Latvijā un 29.martā sāk tiešos reisus no Rīgas uz Stokholmu, aģentūru LETA informēja lidsabiedrībā.

Starp šīm divām pilsētām SAS nodrošinās līdz 18 lidojumiem nedēļā – trīs ikdienas reisus darba dienās un brīvdienās līdz diviem izejošajiem reisiem dienā.

No 29.marta lidmašīna pacelsies no Stokholmas Ārlandas lidostas plkst.8.25, 16 un 19.35 pēc vietējā laika, lai dotos ceļā uz Latvijas galvaspilsētu. Savukārt pasažieri, kas izceļo no Rīgas uz Zviedrijas galvaspilsētu, izlidos plkst.6.55, 11.10 un 18.45. Aviobiļetes būs pieejamas pārdošanā šonedēļ.

Jaunā reisa atklāšana starp Rīgu un Stokholmu atzīmē SAS atgriešanos Latvijā pēc gandrīz septiņu gadu pārtraukuma: iepriekšējā SAS lidmašīna no Latvijas pacēlās 2008.gada jūlijā.

SAS reģionālā vadītāja Baltijas valstīs Rūta Juciene skaidro, ka jau vairākus gadus Zviedrija ir viens no Latvijas galvenajiem sadarbības partneriem, kā arī līdz šim ir lielākais ārvalstu investors valstī. Tas esot veicinājis darījumu ceļojumu pieaugumu starp abām valstīm. Ņemot vērā minēto, kā arī faktu, ka Latvijas tautsaimniecība uzrāda stabilas atlabšanas pazīmes, SAS esot pieņēmis stratēģisku lēmumu reaģēt uz klientu vajadzībām, atklājot tiešos lidojumus starp Rīgu un Stokholmu.

Kā norāda Juciene, Latvijas ekonomikas pieaugums nav vienīgais arguments jauna maršruta atklāšanai. Vēl viens iemesls SAS lēmuma pamatā ir Latvijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūra 2015.gada pirmajā pusgadā, kas arī ietekmēs ceļojumu pieprasījumu.

Ikdienas tiešie avio savienojumi no Rīgas uz Stokholmu tāpat sniegs iespēju SAS klientiem izmantot plašās savienoto reisu iespējas caur Ārlandas lidostu uz galamērķiem Eiropā un tālāk pasaulē.

SAS dibināta 1946.gadā un ir “Star Alliance” dalībniece – kopā ar 27 partneriem, SAS piedāvā savienojumus ar 1300 galamērķiem 193 pasaules valstīs.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu