Mariupoles apkārtnē pamatīgi apšaudītas Ukrainas spēku pozīcijas (papild.) • IR.lv

Mariupoles apkārtnē pamatīgi apšaudītas Ukrainas spēku pozīcijas (papild.)

26
Ukrainas armijas konvojs 18.janvārī pie Volnovahas. Foto: AFP/LETA

Ukraina: Mūsu armijai uzbrūk Krievijas karaspēka regulārās vienības

Mariupoles apvidū, Ukrainas dienvidaustrumos, valdības spēku pozīcijas cietušas spēcīgā promaskavisko kaujinieku apšaudē, trešdien pavēstīja organizācijas “Informatīvā pretošanās” koordinators Dmitro Timčuks.

“Triecieni veikti ar mērķi piesegt kaujinieku vienību pārgrupēšanos Mariupoles virzienā. Teroristu priekšējo līniju grupas būtiski nostiprinātas ar dzīvo spēku un kaujas tehniku,” sociālajos tīklos norādīja eksperts.

Šajā rajonā priekšējās līnijās fiksēti vismaz desmit kaujinieku tanki. “Pretinieka bruņutehnikas izvirzīšanās priekšējās līnijās turpinās,” norādīja Timčuks.

Tikmēr Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien pieprasījis Ukrainai Donbasa frontēs nekavējoties pārtraukt uguni un no frontes līnijas atvilkt smago bruņojumu. “Mums jau ir vienošanās ar nemierniekiem par smagās artilērijas atvilkšanu no frontes līnijas,” viņš sacīja.

Ministrs arī no jauna pauda Maskavas prasību, lai Kijeva sāk tiešas sarunas ar Maskavas finansētajiem un apbruņotajiem kaujiniekiem.

Pēdējo dienu laikā caur Amvrosijivku un Starobeševi kaujiniekiem Doņeckā tiek piegādāti papildspēki. Ar papildspēkiem tiek aizstāti zaudējumi, ko kaujinieki cietuši kaujās par Doņeckas lidostu.

“Cita starpā pārdislocētas divas tanku vienības – kopumā 12 tanki un pārvietojamā remontdarbnīca – un vairākas “kājnieku” vienības,” norādīja Timčuks.

Sanitārajos punktos Harcizkas un Torezas rajonos turpina ierasties konvoji ar ievainotajiem kaujiniekiem. “Pēdējās diennakts laikā fiksēti vismaz pieci šādi konvoji.

Šajos punktos notiek “šķirošana” – smagi ievainotie tiek nosūtīti uz Krievijas Federācijas teritoriju (Rostovu pie Donas), pārējie tiek ārstēti civilajās medicīnas iestādēs Donbasā, kur atbilstoši kaujinieku līderu teiktajam trūkst kvalificēta medicīniskā personāla un medikamentu, kā arī specializēto medicīnisko iekārtu, kas ir nepieciešamas ievainoto ārstēšanai,” norādīja Timčuks.

Jau ziņots, ka Ukraina otrdien paziņoja – tās armijai, kas valsts austrumos cīnās ar Maskavas apbruņotajām teroristu bandām, uzbrūk Krievijas regulārās armijas vienības, ziņo LETA/AFP.

“Pārkāpjot visas iepriekšējās vienošanās, Ukrainas armijas vienībām [karadarbības zonas] ziemeļos uzbrukušas Krievijas bruņoto spēku regulārās vienības,” ārkārtas preses konferencē pavēstīja Ukrainas valdības pretterorisma operācijas pārstāvis sakariem ar presi Andrijs Lisenko.

Tiek ziņots, ka otrdien pie Ukrainas robežas pienākuši vēl vairāki Krievijas armijas taktisko spēku bataljoni.

Lisenko teica, ka, pēc izlūkošanas datiem, pie robežas fiksēti vēl trīs motorizēto strēlnieku bataljoni, kā arī artilērijas divīzija apdzīvotajā vietā Vesjolij. Viņš arī norādīja, ka situācija pretterorisma zonā ir „sarežģīta, bet atrodas mūsu kontrolē”.

Tikmēr tiek ziņots, ka trešdien Berlīnē notiks jauns miera sarunu raunds tā sauktās Normandijas formāta tikšanās ietvaros – proti, ar Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas ārlietu ministru līdzdalību. Par to pavēstījis Vācijas ārlietu ministra preses sekretārs, vēsta „Reuters”. Pēc viņa teiktā, tikšanos iniciējušas Ukraina un Krievija.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (26)

Krotow 21.01.2015. 01.27

Krievijas armija tur reāli atrodas jau no augusta. Pamieru arī var neskaitīt, prokrieviskie bandīti to vienkārši ignorēja. Tagad kariņam sākusies nākošā kārta. Sankciju un naftas cenu dēļ Krievijas varas turētājiem paliek arvien mazāk apgrozāmo līdzekļu un tāpēc jākaro, kamēr vēl ir par ko karot un obdročenci neapvainojās par neizmaksātajām algām un pateicībā par to neieņem Maskavu. Ukraiņiem novēlu šo murmuļu uzbrukumu izturēt. Pēc tam būz vai nu atklāta vicināšanās ar atomzipeli vai arī rašistu režīms pārvērtīsies pilsoņu karā un haosā pašās Krievijas teritorijā.

+14
0
Atbildēt

3

    Krotow > Krotow 21.01.2015. 23.45

    Buka, kas notrieca Malaizijas boingu, apkalpe Ukrainā vēl atradās neoficiāli. Oficiāli Krievijas armija Ukrainā uzzīmējās 24. augustā. Tas, protams, nedara nebijušu faktu, ka arī pirms tam tur vazājās FSB un GRU konsultanti un citi “atvaļinātie” un “nozaudētie” novorossijas celtniecībā iesaistītie KF armijas darboņi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Raicha > Krotow 21.01.2015. 11.45

    Korekti būtu teikt, ka no augusta tur neslēpjoties atrodas Krievijas regulārās armijas daļas.

    Pirms tam viņi vismaz mēģināja izlikties par polučļenciem.

    Bez RU regulārās armijas palīdzības DNR un LNR nebūtu noturējušās līdz septembrim.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Krotow 21.01.2015. 08.39

    Krotow Krievijas armija tur reāli atrodas jau no augusta.

    _______________________________

    Kā tad!

    Kurš tad notrieca Malaizijas lidmašīnu jūlija vidū?

    Vai tas bija krievu pirmais iebrauciens Ukrainas teritorijā?

    urlas tur jau ir kopš paša sākuma un vēl pirms, jo to visu organizēja gru.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

lno 21.01.2015. 12.07

Ukrainā kritiska situācija, katru dienu tiek zaudētas cilvēku dzīvības, bet mūsu izcilais ārlietu ministrs pieteicies par augstās pārstāves somas nēsātāju…

+10
-1
Atbildēt

2

    Kurmītis > lno 21.01.2015. 12.11

    „…. bet mūsu izcilais ārlietu ministrs …. „ …. Nu bet vai tad nav izcils? Vismaz vienā ziņā pavisam noteikti! … : )))

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    v_rostins > lno 21.01.2015. 15.40

    Kurmītis

    Vismaz vienā ziņā pavisam noteikti! … : )))

    ________________

    Kā pidaru virsaitis, Putins, viņa tuvākais līdzskrējējs, Volodins, un vēl puse krievu politiķu, garīdznieku un armijnieku.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

lno 21.01.2015. 12.17

Это фантастическое преступление государства. Люди считают, что воюют за какую-то непонятную справедливость, за каких-то беременных женщин, за мальчика, которого распяли в Славянске. http://www.svoboda.org/content/article/26803527.html

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu