Irbes jūras šaurumā notikusi divu kravas kuģu sadursme • IR.lv

Irbes jūras šaurumā notikusi divu kravas kuģu sadursme

42
2007.gada janvārī Ventspils tuvumā vētras laikā uz sēkļa uzskrējušais sauskravas kuģis "Golden Sky". Foto: Agnese Gulbe, LETA

Cilvēki nav cietuši, naftas produktu noplūde netika konstatēta

Irbes jūras šaurumā pie Miķeļbākas svētdien notikusi divu kravas kuģu sadursme, bet cilvēki negadījumā nav cietuši, aģentūru LETA informēja Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Vakar ap plkst.20.30 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs novēroja, ka divi kravas kuģi veic bīstamu manevru, kas beidzās ar to, ka pie Miķeļbākas notika Dānijas karoga kuģa “Maersk Etienne” un Panamas karoga kuģa “Coral Opal” sadursme.

Sadursmē abi kravas kuģi ir guvuši bojājumus un kuģī “Coral Opal” balasta tankā ir neliela sūce, kura neietekmē kuģa peldspēju. Cilvēki negadījumā nebija cietuši.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas kuģi “Astra”, kura apkalpe veica vizuālo apsekošanu un kuģu pārbaudi jūrā. Papildus centrs norīkoja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru doties uz notikumu vietu, lai veiktu video un foto fiksāciju un pārbaudītu, vai bojājumu rezultātā nav notikusi naftas produktu noplūde jūrā.

Naftas produktu noplūde netika konstatēta.

Kuģis “Coral Opal” ir norīkots doties Ventspils ostas reidā, savukārt “Maersk Etienne” turpina kustību uz Rīgas ostu.

Krasta apsardzes dienestā tiek apkopoti materiāli izmeklēšanas uzsākšanai.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja vadītājs Ivars Alfrēds Gaveika aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņa vadītā biroja speciālisti jau vakar bija iesaistīti negadījuma apstākļu skaidrošanā un šodien darbu turpinās. Sadursmes iespējamos iemeslus Gaveika atturējās nosaukt, taču sadursmes sekas nebija tik nopietnas, lai apdraudētu kuģošanas drošību.

Gaveikam gan bija cita informācija par kuģu pašreizējo kustību, proti, “Coral Opal” devies jau uz Amsterdamu, savukārt “Maersk Etienne” turpina kustību uz Rīgas ostu. Viņš pastāstīja, ka kuģis, kas devies uz Rīgu, tiks sagaidīts. Savukārt tas, kurš ir ceļā uz Amsterdamu, no Latvijas puses vairs nevar tikt pārbaudīts, kuģa kapteiņi ziņos par notikušo savai īpašnieku kompānijai.

Jautāts, vai kuģis “Coral Opal” šādi, proti, dodoties prom, nevarētu noslēpt kādus negadījuma apstākļus, Gaveika norādīja, ka “tur jau neko vairs nevar noslēpt”.

Ventspils brīvostā gan pastāstīja, ka minētais kuģis patlaban ir norīkotajā reidā pie Ventspils, bet pašā Ventspils ostā nav ienācis un arī nebija plānojis to darīt. Plašākus komentārus ostā nesniedz.

Neoficiāla informācija liecina, ka “Coral Opal” ved akmeņogles.

Latvijas Jūras administrācijā savukārt informēja, ka tās inspektori veiks kuģu pārbaudi, par ko vēlāk informēs detalizētāk.

 

Komentāri (42)

kristaps_freimanis 19.01.2015. 13.19

Hei, jaunkundzes un veči, Jūs nav tvnec, delfi vai lidojoša muca vai kas cits.

==

Pārpublicēt copy-paste pavisam apšaubāmas kvalitātes paziņojumu presei ir necienīgi (gan pret sevi, gan ir un irir lietotājiem). Protams, runātās valodas saglabāšanai mums ir LR1, un par rakstiskās kvalitāti rūpējas Liepnieks un Rītups, bet vai tomēr nav tā, ka (piem.):

a) Latvijas labklājības vārdā ir jāstrādā visiem;

b) satura piedāvāšana par velti neatbrīvo no atbildības;

c) ha(l)turēšana labāk piedien popiem nekā IR un IR^2

=

Pārmetumi:

“balasta tankā” – kuģi tagad balastam ved līdzi tankus? (Turklāt, pat ja “tanku” aizstāj ar tvertni, droši vien tā nebūs gluži balasta tvertne, bet gan balastūdens tvertne – gandrīz saprotami droši vien gan būtu arī “balasta tvertne”)

==

“bojājumu rezultātā” – kāds rezultāts, kas saskaitīts? “bojājumu DĒĻ”!!!, ja nevar citādi. LPSR IeM žargons nav stilīgs un nebūs! Pat ja nāks ļautiņi jocīgās drēbēs, kaut ko meklēs un kaut ko “izņems”.

+2
-2
Atbildēt

3

    Gantrijs Tors > kristaps_freimanis 19.01.2015. 13.44

    Izskatās, ka kādam smiltis salīdušas nosēdētajās krokās un traucē mierīgi lasīt ziņas.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    :) Protams, protams, un zāle bij zaļāka un kokaīns baltāks, vien nelaime, ka sāk trūkt ļautiņu ar ko latviski parunāt.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > kristaps_freimanis 19.01.2015. 17.24

    kristaps freimanis – varbūt tomēr nevajag tā iekarst un nerakstīt muļķības , jo tos , ko Jūs saucāt par balastūdens tvertnēm ,tos patiesībā sauc par balasta tankiem un nevajag izgudrot jaunvārdus :) Latvijā izdotajos normatīvajos dokumentos Jūsu apšaubītā konstrukcija tiek saukta par balasta tankiem :)

    P.S. Te var palīsīties ,kas tie par zvēriem :) – http://likumi.lv/doc.php?id=47485

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu