Donbasa palīdzības vācēju biedrībā veiktas kratīšanas aizdomās par publisku aicinājumu uz terorismu • IR.lv

Donbasa palīdzības vācēju biedrībā veiktas kratīšanas aizdomās par publisku aicinājumu uz terorismu

22
Tā sauktās Jaunkrievijas atbalsta birojā Rīgā. Foto: Lāsma Gaile

DP arī pārbauda, vai biedrība “GVD Baltija” nav sniegusi atbalstu Benesam Aijo nokļūšanai Austrumukrainā

Piektdien Rīgā un Rīgas reģionā Drošības policija (DP) veikusi tiesas sankcionētas kratīšanas biedrības “GVD Baltija” juridiskajā un faktiskajā adresē, kā arī tās dibinātāja Staņislava Bukaina un divu citu šīs biedrības biedru dzīvesvietās saistībā ar sākto kriminālprocesu par publisku aicinājumu uz terorismu, vēsta LETA.

Šīs kratīšanas veiktas kriminālprocesā, kas sākts saskaņā ar Krimināllikuma 88.2 pantu par publisku aicinājumu uz terorismu, Krimināllikuma 88.3 pantu par personas vervēšanu terora akta veikšanai un Krimināllikuma 233.panta 2.daļu par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Vienlaicīgi DP veic tās rīcībā esošās informācijas pārbaudi par to, ka Bukains kopā ar diviem citiem biedrības “GVD Baltija” biedriem ir sniedzis atbalstu Benesam Aijo caur Igauniju un Somiju doties uz Krieviju ar mērķi nokļūt Austrumukrainā. DP no sīkākiem komentāriem pagaidām atturas.

DP atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka pērn, pamatojoties uz DP sniegtajām rekomendācijām, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) aizliedza visus biedrības “GVD Baltija” plānotos pasākumus Rīgā. Šī organizācija pērn Rīgas mikrorajonos sarīkojusi pasākumus, kuru laikā tika vākti ziedojumi “humānās palīdzības sniegšanai Donbasam”.

DP jau paziņojusi, ka izvērtē, vai “GVD Baltija”, kas rīko ziedojumu vākšanu Ukrainas konfliktā cietušajiem, darbība atbilst Latvijas likumiem, jo publiski izskanējusī informācija liecina, ka šo ziedojumu vākšanas patiesais mērķis ir nevis atbalsta sniegšana cietušajiem civiliedzīvotājiem, bet gan kaujinieku grupējumiem, kas cīnās pret Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Pagājušajā gadā Rīgas rajonos notika organizācijas pasākumi, kas domē tika pieteikti ar mērķi “runāt ar cilvēkiem par jautājumiem, kas skar Latvijas attīstību un ekonomiku, nepieminot etniskos un vēstures jautājumus”, kā arī lai vāktu ziedojumus Ukrainas konfliktā cietušajiem bēgļiem. Šādi pasākumi dažādos rajonos tika pieteikti no 30.augusta. Pašvaldība tos nebija tiesīga aizliegt, jo tie bija saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

 

Komentāri (22)

Aigars Brauns 16.01.2015. 18.36

Šķiet, ka Reinika laikā tas nebūtu bijis iespējams. Pavīd vārgs cerību stariņš, ka varbūt pašas nejēdzīgākās brāļu tautas aktivitātes tiks mazliet piebremzētas.

+15
0
Atbildēt

0

Fikseris 16.01.2015. 21.55

Leviathan laba filma par sapuvušo vatņiku pasauli, par kuru šitie parakstus vāc.

http://parkino.net/2014-09-leviafan.php

+7
0
Atbildēt

1

uldis_sene 17.01.2015. 11.39

Raganu medības ir sākušās. Cilvēki vāca kāpostu pārtikai un apģērbam, bet apsūdzība – terorismā. Seperātiskās idejas pēkšņi pasludinātas par teroristiskām. Latvija, protams, nebija seperātiska, kad Pirmā pasaules kara un pēc tam PSRS beigu laikā vēlējās izstāties! Starp citu, Katalonija un Skotija arī ir seperātiski noskaņotas valstis, kas vēlas izstāties no savām Pēseresijām. Pēc mūsdienu traktējuma sanāk, ka tās ir terostiskas valstis!

Noskaties šo!

http://youtu.be/KXeGknzW4uU

Viņi krita par Ukrainas teritoriālās vienotības ideju, nezinot, kā interesēs patiesībā krita. Tas saucas – lielgabalu gaļa, kur oligarhiem & co slaidi nospļauties par viņu raudošajām mātēm, sievām, bērniem utt.

Jēga!? – Nekāda. Jo neviens viņiem neuzbruka. Viņi paši uzbruka, bombardējot mājas, rūpnīcas un slepkavojot sievietes un bērnus teritoriālās nedalāmības idejas vārdā.

Sakiet man, lūdzu – jūs bombardētu Daugavpili, Rēzekni, Ludzu utt., ja Latgale pēksņi paziņotu, ka nevēlas vairs būt Latvijas sastāvdaļa, jo beidzot ir līdz aknām piegriezusies tā bezatbildība un cinisms no valdības puses!?

Ukrainas oligarhu un ASV interešu aizstāvības upuru kapulauks

0
-15
Atbildēt

8

    uldis_sene > uldis_sene 17.01.2015. 13.09

    Tava, Ērik, atšaudīšanās, ir nekas cits, kā attaisnojuma meklēšana neētiskumam un amoralitātei, un nekas vairāk.

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    v_rostins > uldis_sene 17.01.2015. 21.45

    Ēriks

    Neesmu pētījis, bet noteikti zinu, ka manam paziņam tie aug ceriņu krūmā un atklāja viņš tos, kad meklēja, kas tur krūmā nosprādzis. Esmu tos atradis jauktu koku mežā, kur pārsvarā lazdas. Diemžēl, kad daikts jau izlīdis no zemes, un viegli atklājams, tie vairs nav lietojami.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > uldis_sene 17.01.2015. 13.24

    Un iebrukt kaimiņvalstī ar ieročiem rokās ir ētiski un morāli?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > uldis_sene 18.01.2015. 11.16

    kāda jēga komunicēt ar meli, demagogu un savas valsts nīdēju sēni? tāpat diskusija nav iespējama, jo ne uz vienu jautājumu pēc būtības viņš neatbildēs/nav spējīgs atbildēt.

    Sk. piemēram Ērika jautājumu par kremlinu iebrukumu Ukrainā, sēnes atbilde…? Kāpēc sēne, tu tik kvēli aizstāvi kremli un viņu iesūtītos slepkavas? Kāpēc atbalsti melu izplatītājus? Vai ētiski ir kurināt naidu pret “brāļu tautu”? Kā tu, sēne, komentēsi nu jau visiem zināmo gadījumu, kur kremlijas televīzijā stāstīja par to, kā ukraiņu armija sita trīsgadīgu puisīti krustā pēc tam kad atbrīvoja Slovjansku? Un tu, sēne, runā par ētiku un morāli?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > uldis_sene 17.01.2015. 12.05

    Vai Katalonijā,Skotijā apbruņoti cilvēki uzbrūk varas iestādēm un tur ieplūst ar tankiem un artilēriju apbruņoti kaimiņvalsts algotņi?Ja Daugavpilī sāktu iebraukt krievu bandīti ar tankiem,kā tu viņus dabūtu laukā bez bombardēšanas?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > uldis_sene 17.01.2015. 13.46

    Ēriks

    Ja ielaidies diskusijā ar to krievu fašistisko mērgli, phallus impudicus, tad dod viņam iespēju sūkt savu enerģiju.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > uldis_sene 17.01.2015. 15.40

    v_rostins ,vai tad tā ir diskusija?Man kā biologam ir interesanti uzzināt,uz kāda substrāta aug un attīstās zemestauki.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Galaktions > uldis_sene 17.01.2015. 16.38

    %

    Seperātiskās idejas / nebija seperātiska / arī ir seperātiski noskaņotas valstis

    ==

    nospļauties par viņu raudošajām mātēm, sievām, bērniem utt.

    slepkavojot sievietes un bērnus

    ==

    Kur Sēnes spriedumos dzimumu līdztiesība?

    Sēnem nospļauties par vīriešu un sirmgalvju ciešanām.

    Sēnes defektīvā apziņa SEPERĒ sievietes no vīriešiem, bērnus no sirmgalvjiem.

    SEPERATORS Sēne.

    Kur tādi rodas?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu