Krievijas humora šovi "KVN" un "Jurmaļina" atceļ rezervāciju Dzintaru koncertzālē • IR.lv

Krievijas humora šovi “KVN” un “Jurmaļina” atceļ rezervāciju Dzintaru koncertzālē

28
Konkursa "Jaunais vilnis 2014" plakāts pie Dzintaru koncertzāles. Foto: Edijs Pālens, LETA

Krasnodaras apgabala gubernators apstiprina “Jaunā viļņa” pārcelšanu no Jūrmalas uz Sočiem

Humora šovi “KVN” un “Jūrmala” (“Jurmaļina”) oficiāli atcēluši pasākumu datumu rezervācijas šogad jūlijā Dzintaru koncertzālē, tajā pašā laikā organizatori lūguši rezervēt laiku pasākumu norisei Dzintaru koncertzālē nākamajā gadā, aģentūra LETA uzzināja Jūrmalas pilsētas domē.

Tikmēr jauno izpildītāju konkursa “Jaunais vilnis” rīkotāji nav snieguši oficiālu paziņojumu par koncertzāles rezervācijas atcelšanu, norāda domē.

Krievijas Krasnodaras apgabala gubernators Aleksandrs Tkačovs apstiprinājis, ka festivāls “Jaunais vilnis” no Jūrmalas pārcelts uz Sočiem, vēsta laikraksts “Kommersant”.

“Gribu ar jums padalīties ar prieku. Mēs esam ieguvuši tiesības uzņemt “Jauno vilni”. Un es uzskatu, ka tās nav tikai mūsu mazās uzvaras. Tas ir tas, ar ko mēs piesaistīsim milzīgu tūristu skaitu, aizpildīsim viesnīcas, radīsim jaunas darbvietas,” paziņoja Tkačovs.

Viņš piebilda, ka galvenie konkurenti “Jaunā viļņa” rīkošanai bija Kaļiņingrada un Jalta.

Tikmēr Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) teic, ka esot žēl, “ka divi ilggadējie pasākumi, kas tradicionāli norisinājās Jūrmalā vasarā, šeit vairs nenotiks, bet acīmredzot pasākumu rīkotājiem tas bija vienīgais risinājums laikā, kad Krievija atrodas ļoti sarežģītā sociālekonomiskajā un politiskajā situācijā”. Truksnis uzskata, ka visiem ir skaidrs – tas ir lielās politikas jautājums.

Viņš arī sola, ka Dzintaru koncertzāle tukša nepaliks – aktīva un augsta līmeņa koncertdzīve Jūrmalā turpināsies. Turklāt šogad Jūrmalā notikšot vairāki nozīmīgi starptautiski pasākumi arī citās jomās, kas nesīs Jūrmalas vārdu Eiropas mērogā.

“Tuvākā mēneša laikā Dzintaru koncertzāle pabeigs šāgada repertuāra izstrādi, un varu teikt, ka pasākumu programma būs bagātīga un, kā ierasts, dažādām gaumēm piemērota. Šis gads būs īpašs ar to, ka pavasara beigās tiks pabeigta mazās jeb slēgtās zāles rekonstrukcija un Dzintaru koncertzāle kultūras pasākumus piedāvās arī rudens un ziemas periodā,” savukārt komentēja Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis.

Jūrmala ir otra lielākā oficiālo pasākumu norises vieta Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Savienības (ES) Padomē, tostarp Jūrmalā notiks ES ikgadējais forums Baltijas jūras reģionam.

Truksnis norādīja, ka Jūrmala ir elastīga un “atrod risinājumus arī sarežģītās situācijās”.

Pagājušā gada nogalē gan Jūrmalas domes pārstāvji noraidīja publiskajā telpā izskanējušo informāciju par tādu Krievijas pasākumu kā “Jaunais vilnis”, “KVN” un “Comedy Club” pārcelšanu citviet ārpus Latvijas.

 

Komentāri (28)

Putlers 13.01.2015. 15.42

Par pāris postpadomju balagāniem mazāk. Tas morālais ļaunums, ko līdzi sev nesa šis balagāns ir nesalīdzināmi lielāks, nekā finansiālie ieguvumi. Lai beidzot Jūrmala sāk sevi pozicionēt uz Rietumiem un moderanjiem krieviem, nevis kaut kādām padomju atliekām.

+25
0
Atbildēt

3

    aivarsk > Putlers 13.01.2015. 23.29

    Kas tur trekns? Dažas reizes mērim krutais uzsauca kruto restorānu?

    Nu nevar pa nedēļu viss būt TIK lielās avanēs. Stipri pārspīlēti ieguvumi un vispār neņemti vērā zaudējumi.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Anti Vatņiks > Putlers 13.01.2015. 21.23

    Lai gaudo, puisīšiem treknie gadi beigušies :)

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Putlers 13.01.2015. 15.46

    pagaidām Jūrmalas vadība gaudo

    +16
    0
    Atbildēt

    0

Aigars Brauns 13.01.2015. 14.26

Paldies Dievam, saulainu taciņu un uz neatgriešanos.

+19
-1
Atbildēt

1

    Normunds > Aigars Brauns 13.01.2015. 21.47

    Putina rīkojumu saņēma pārcelties uz Krimu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

klejotājs 13.01.2015. 14.45

Smuka ziemas diena un labas ziņas turklāt :)

+18
-1
Atbildēt

1

    klejotājs > klejotājs 13.01.2015. 16.41

    pa šīs jezgas laiku viņi arī varētu savākt savu pieminekli no pārdaugavas :)

    +13
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu