Spolītis nolēmis izstāties no "Vienotības", bet darbu Saeimā turpinās • IR.lv

Spolītis nolēmis izstāties no “Vienotības”, bet darbu Saeimā turpinās

18
Veiko Spolītis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viņš vēlas šogad sākt kampaņu par to, cik “negudri alkohola reibumā atrasties pie stūres”

Par braukšanu dzērumā sodītais Saeimas deputāts Veiko Spolītis (V) nolēmis izstāties no partijas “Vienotība”, bet deputāta mandātu nolikt neplāno, ziņo LETA.

Spolītis pēc partijas valdes sēdes sacīja, ka nolēmis izstāties no “Vienotības”, bet turpinās savu darbu Saeimā, lai izpildītu ieplānoto četriem gadiem. Tāpat viņš vēlas šogad sākt kampaņu par to, cik “negudri alkohola reibumā atrasties pie stūres”.

Šis jautājums pirmdien pārrunāts partijas valdes sēdē, bet Spolītis uzsver, ka savu lēmumu pieņēmis pats.

Viņš turpmāk Saeimā darbosies kā pie frakcijām nepiederošais deputāts, bet atbalstīs koalīciju. Taujāts, vai viņš plāno pievienoties kādam citam politiskam spēkam, Spolītis teica, ka priekšā vēl četri gadi darba un “darāmā ir daudz”.

“Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa atgādināja, ka Spolītis jau iepriekš uz “pārdomu laiku” apturējis darbību partijā. Kolēģi aicināja Spolīti pašu pieņemt lēmumu šajā jautājumā un šodien uzklausīja viņa viedokli par turpmāko rīcību.

Āboltiņa norādīja, ka atbalsta Spolīša lēmumu izstāties no partijas, tomēr uzskata, ka viņam būtu pareizāk nolikt arī deputāta mandātu.

Jau vēstīts, ka Spolītim par izdarīto pārkāpumu tiesa piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem. Spolītis pagājušajā nedēļas nogalē izcietis par braukšanu dzērumā piemēroto sodu – administratīvo arestu.

“Vienotības” frakcija un valde iepriekš 10.decembrī pārrunāja jautājumu par Spolīti. Toreiz frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis informēja, ka Spolītis uz pārdomu laiku aptur darbību partijā. Toreiz Šadurskis skaidroja – ja Spolītis nolems nolikt deputāta mandātu, tad nebūšot pamata runāt par izslēgšanu no partijas. Savukārt, ja Spolītis nolems saglabāt deputāta mandātu, tad viņam būšot jāizstājas no partijas.

 

Komentāri (18)

Skumjais Bruņinieks 12.01.2015. 22.12

Āboltiņa norāda Spolītim, kā būtu pareizāk un godīgāk rīkoties. Zinot to, kādā veidā šī kundze pati nokļuva Saeimā, tas varētu būt “gada teiciens”. Agrāk par tādu nekaunību brīnītos, bet, atceroties, ka dzīvojam Greizo spoguļu karaļvalstī, viss notiekošais liekās saprotams un loģisks.

Atkārtoju:

Vienotības līdere, kas netika ievēlēta Saeimā un ar netīriem paņēmieniem, uzspļaujot vēlētājiem, tur tomēr “ielīda”, norāda godīgi ievēlētam deputātam, kā būtu pareizi un ētiski jārīkojās!

Trakomāja!

+13
-3
Atbildēt

1

Aldis-2 12.01.2015. 23.52

Citāts: “Āboltiņa norādīja, ka atbalsta Spolīša lēmumu izstāties no partijas, tomēr uzskata, ka viņam būtu pareizāk nolikt arī deputāta mandātu.”

No vienas puses…

No otrās puses…

No vienas puses, varbūt, Saeima varētu iestrādāt Kārtības rullī, ka katrs deputāts, kas pārkāpj Ceļu satiksmes noteikumus, zaudē mandātu. Tas liktu deputātiem pašiem ievērot satiksmes noteikumus un rūpēties arī, lai satiksme būtu drošāka.

No otras puses, tâ kâ Kārtības rullī šāda noteikuma vēl nav, vai Āboltiņai nebija jāpiedāvā izstāties no partijas un nolikt mandātu arī biedram, kuŗš veica machinācijas un optimizācijas ar mašīnu pirkumiem un nodokļiem?

+8
0
Atbildēt

1

    aivarsk > 13.01.2015. 00.00

    Tas jau izskatās pēc ielaistas morālas gangrēnas, ja katrai ētiskai savas rīcības izvērtēšanai nepieciešams ieskatīties Kārtības rullī… “nez, atļauts tas, vai aizliegts…”

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

lno 12.01.2015. 22.31

Āboltiņa norādīja, ka atbalsta Spolīša lēmumu izstāties no partijas, tomēr uzskata, ka viņam būtu pareizāk nolikt arī deputāta mandātu.

________________

To es saprotu, ne velti krieviem paruna нахальство второе счастье!:):):)

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu