Foto: Vecgada koncerts IR domubiedriem ar Elīnu Šimkus • IR.lv

Foto: Vecgada koncerts IR domubiedriem ar Elīnu Šimkus

40

Svētsvinīgajā laikā starp Ziemassvētkiem un Jaunā gada gaidīšanas karstumu, Ir domubiedri devās  izbraucienā uz Vidzemes koncertzāli Cēsis, lai lieliskā kompānijā baudītu Vecgada koncertu. Uz plašās skatuves dzirkstīja Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā, jaunizveidotais Rudolfs Macats Trio un operdziedātāji Elīna Šimkus, Jānis Ķirsis un Kalvis Kalniņš.

Pēc koncerta domubiedri pulcējās Mazajā zālē, kur Ir žurnāliste Gunita Nagle uz sarunu aicināja vakara zvaigzni Elīnu Šimkus un abus jaunos operas talantus.
Sarunā ar Ir domubiedriem mākslinieki atklāj, kā ceļojumos noder frāzes franču un itāļu valodās, ko iemācījušies no dziedātajām operu ārijām, un kādu mūziku klausās no darba brīvajos brīžos. Ar  savām atbildēm domubiedrus pārsteidza jaunais mākslinieks Kalvis Kalniņš – viņam labpatīk ieslēgt folkmetāla grupas Skyforger ierakstus, kad vakaros dodas uz savu otro darbu, teju paralēlo dzīvi. Kādu? Izrādās, elegantais Kalvis ir naktssargs.
Daloties savās domās par karjeru un mērķiem, operas dīva Elīna rezumē, ka nesapņo par dzīvi ne Parīzē, ne Londonā un novērtē iespēju dzīvot mežmalas mājā, netālu no jūras, ar smaidu piebilstot «diez vai kāds vēlētos dzīvot kaimiņos Šimkusiem. Pirmo dienas daļu pie klavierēm vingrinās [Elīnas vīra māsa] Aurēlija, pēc tam Vestards, un pa vidu aiz sienas arī es.»
Makslinieki atvadās jokojot, ka labprāt satiktu Ir domubiedrus savos nākamajos koncertos, taču biļetes izpārdotas tiktāl, ka jāsaka vien: «Uz tikšanos pavasarī!»

Uz tikšanos nākamajos Ir Domubiedru pasākumos jaunajā gadā!

Foto: Gints Ivuškāns, F64

 

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu