Sestdien Vidzemes koncertzālē notiek 2015.gada pirmais koncerts • IR.lv

Sestdien Vidzemes koncertzālē notiek 2015.gada pirmais koncerts

32
Orķestra publicitātes foto

Uzstāsies kamermūzikas ansamblis “Eiropas krievu virtuozi”

Vidzemes koncertzālē “Cēsis” uzstāsies kamermūzikas ansamblis “Eiropas krievu virtuozi” (“The Russian Virtuosi of Europe”), koncertā atskaņojot krievu komponista Pētera Čaikovska skaņdarbus, raksta aģentūra LETA. 

Ansambli “Eiropas krievu virtuozi” 2004.gadā nodibināja krievu vijolnieks Jurijs Žisļins, apvienojot mūziķus, kuri guvuši panākumus starptautiskos konkursos visā pasaulē, uzstājoties gan kā solisti, gan kā orķestra dalībnieki. Visi kamerorķestra mūziķi izglītojušies prestižākajās mūzikas augstskolās Maskavā, Rīgā, Parīzē, Londonā, tagad turpinot labākās krievu atskaņotājmākslas tradīcijas. Savā pirmajā darbības gadā mūzikas virtuozi piedzīvoja spilgtu debiju “Wigmor Hall” Londonā, un kopš tā laika orķestris regulāri uzstājas lielākajās koncertzālēs Eiropā, tostarp “Kings Place”, “St.John’s Smith Square” un “Cadogan Hall” Londonā, “Selle Gaveau” Parīzē, kā arī Dienvidamerikā un Krievijā. Gadu gaitā orķestris sadarbojies ar pianistiem Midži Foo, Ešliju Vasu un Vestardu Šimku, vijolniekiem Natāliju Lomeiko, Aleksandru Sitkovetski, Annu Līsu Bezrodniju, Danielu Garlitski u.c. 

Apvienojot slavenās krievu skolas un rietumu kamermūzikas tradīcijas, “Eiropas krievu virtuozi” pašlaik tiek dēvēti par vienu no atzītākajiem kamermūzikas ansambļiem uz mūsdienu mūzikas skatuves. Orķestra sastāvā muzicē arī zināmā latviešu vijolniece, ilggadēja orķestra “Kremerata Baltica” soliste Eva Bindere. Koncerta programmā Cēsīs skanēs krievu komponista Pētera Čaikovska “Atmiņas par Florenci” un “Stīgu serenāde”.

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu