Tūkstošiem ungāru protestē pret tuvināšanos ar Krieviju • IR.lv

Tūkstošiem ungāru protestē pret tuvināšanos ar Krieviju

39
Ungārijas armijas karavīri uz Horvātijas - Ungārijas robežas, kur pulcējas daudz bēgļu. Foto: AFP/LETA

Ungāri jau dažus mēnešus rīko regulārus protestus pret Orbana valdības politiku

Jaunā gada sākumā 2.janvārī Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notika plaša demonstrācija pret premjerministra Viktora Orbana īstenoto tuvināšanās politiku ar Krieviju, kurā piedalījās ap 5000 cilvēku, vēsta Dw.de.

Demonstranti bija sapulcējušies laukumā pie operas. Viņi kritizēja Orbana īstenoto ekonomikas politiku. „Satraucoši ir raudzīties, kā Ungāriju kļūst arvien atkarīgāka no Krievijas,” uzskata viens no protestētājiem, norādot uz 10 miljardu eiro lielo kredītu, kas paņemts Krievijas bankās, lai pabeigtu Ungārijas AES celtniecību, vēsta aģentūra AFP.

Daudzi protestētāji savukārt baidās no autoritārisma atdzimšanas Ungārijā. „Mēs baidāmies no atgriešanās pie centralizācijas visos mūsu dzīves aspektos, ja tā līdzinās tam, kas bija komunistiskā režīma valdīšanas laikā,” teica kāda protestētāja.

Premjerministra Orbana popularitātes reitings krietni pazeminājās pērnā gada beigās. Regulāras protesta akcijas Budapeštā notiek jau divus mēnešus. To organizatori no pilsoniskās iniciatīvas „Tagad mēs!” (MostMi!) sola sarīkot nākamo demonstrāciju 1.februārī – dienu pirms Vācijas kancleres Angelas Merkeles vizītes Ungārijā.

 

Komentāri (39)

Ebenemezers-3 03.01.2015. 16.40

krievi , taa ir nelaime visai Eiropai.

+10
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > 04.01.2015. 23.13

    Nelaime un KAUNS!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Dons Kihots 04.01.2015. 09.25

Ceru, ka ungāri kļūs tikai vēl aktīvāki… Veiksmi.
Kad Latvija atguva neatkarību, Krieviju atbalstošie Interfrontes spēki bļāva, ka tas ir neiespējami, ka Latvija neizdzīvos… Tā ir tā pati Interfronte, kas tagad transformējusies par Saskaņu, Latvija Krievu Savienību u.c. latviskai Latvijai ne pārāk draudzīgiem spēkiem. Bet mēs dzīvojam labāk kā Krievijā….
Izgājām no rubļa “zonas”, un atkal šie bļāva, ka tā ir nejēdzība, slikta doma, finansiāla pašnāvība… Lats izdzīvoja…, lai pārtaptu par Eiro.
Iestājamies NATO un ES, atkal prokrieviskie spēki auroja, ka tas ir neprāts… Bet tas mūs glābj no Ukrainas likteņa…
Pievienojāmies eiro zonai, par ko prokrieviskie troļļi bļāva visu to sliktāko un pat apelēja pie latviešu nacionālajām jūtām, lai sašķeltu sabiedrību… Bet mēs esam ieguvēji, mēs neesam tai bedrē, kur Krievija…
Tad kāpēc ir cilvēki, kas joprojām klausas un uzklausa prokremlisko fašistu algotos troļļus? Latvijai lojālie iedzīvotāji (krievi, ebreji, ukraiņi, baltkrievi, latvieši u.c.) to panāca par spīti Maskavas ultimātiem. Bet kremļa apmaksāto troļļu nopelnu šeit nav. Un jums ir īsa atmiņa, troļļu dāmas un kungi…
http://dkihots.lv/mednieki/410.html

+6
0
Atbildēt

1

    Ēriks > Dons Kihots 04.01.2015. 14.52

    Tā neveikli tev iznāca to eirozonu iepīt,Polija,Čehija,Dānija,Zviedrija,Lielbritānija nav eirozonā,vai tad viņas ir tādā pat bedrē kā Krievija?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

Pelēkais Vilks 03.01.2015. 16.21

Tūkstošiem ungāru protestē pret tuvināšanos ar Krieviju

==============

Nah_nah 1956.gada sacelšanos! Vai ne?

Bet vēl vairāk (es ceru, ka simttūktoši IPuzenieku piedalīsis), ka troļļi/muduratori/IPuzenieki beidzot uzvarēs..

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu