Maskavā protesta akcija pret Navaļnija notiesāšanu turpinājusies visu nakti • IR.lv

Maskavā protesta akcija pret Navaļnija notiesāšanu turpinājusies visu nakti

22
Protestētāji pret OMON vienībām pie Kremļa Maskavā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Maskavā vecgada vakarā protesta akciju rīko opozīcijā esošie neofašisti

Protesta akciju pret Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija un viņa brāļa notiesāšanu vairāki desmiti cilvēku Maskavas centrā turpināja visu nakti uz trešdienu, un no rīta notikušas jaunas aktīvistu aizturēšanas, zi;no LETA/Newsru/Eho Moskvi.

Protestētāji izvietojās Manēžas laukumā uzstādītajā Jaungada dekorāciju konstrukcijā – milzīgā “eglīšu lodē”, taču agri no rīta policija aktīvistus no turienes padzina un vairākus no viņiem aizturēja.

Radiostacija “Eho Moskvi” ziņo, ka trešdien no rīta aizturēti 20 cilvēki.

Saskaņā ar žurnālistu aplēsēm otrdienas vakarā uz varasiestāžu nesankcionēto protesta akciju Manēžas laukumā, kas tika organizēta izmantojot sociālās saziņas vietnes, sapulcējās aptuveni 2000 cilvēku.

Gandrīz nekavējoties policija sāka aktīvistu aizturēšanas un kopumā, pēc dažādu mediju ziņām, tika aizturēti 250 līdz 300 cilvēki.

Aizturēto vidū ir arī Aleksejs Navaļnijs, kurš, neskatoties uz tiesas pagarināto mājas arestu, otrdienas vakarā arī pats devās uz Manēžas laukumu.

Navaļniju policija nogādāja uz viņa mājām, kamēr pārējie aizturētie tika aizvesti uz policijas iecirkņiem.

Kā ziņo “Eho Moskvi”, 70 no aizturētajiem policijas iecirkņos pavadījuši visu nakti. Vairumam no viņiem izvirzītas apsūdzības par “nepakļaušanos varasiestāžu likumīgajām prasībām”, par ko draud 15 diennakšu ilgs administratīvai arests.

Tikmēr vecgada vakarā Maskavas Triumfa laukumā notiks protesta akcija, kuru līdz ar citiem radikālās opozīcijas aktīvistiem rīko kādreizējais neofašistiskās Krievijas Nacionālboļševiku partijas (NBP) līderis Eduards Ļimonovs.

Iepriekš katra mēneša pēdējā dienā tur pulcējās kustības “Stratēģija 31” aktīvisti, kas pieprasīja īstenot Krievijas konstitūcijas 31.pantā garantētās tiesības uz pulcēšanos.

Tagad akcija notikšot “nedaudz citā formātā”, radiostacijai „Eho Moskvi” pastāstīja Ļimonovs, kurš tagad vada NBP pēcteci – partiju “Cita Krievija”

Organizatori apgalvo, ka akcija esot varasiestāžu sankcionēta un ka tajā gaidāma arī Latvijā bēdīgi pazīstamā nacionālboļševiku aktīvista Benesa Aijo jeb “Melnā Ļeņina” uzstāšanās.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu