Nacionālā teātra Jaunajā zālē pirmizrāde "Jaunā ārsta piezīmes" • IR.lv

Nacionālā teātra Jaunajā zālē pirmizrāde “Jaunā ārsta piezīmes”

32
Izrādes publicitātes attēls

Režisori Jānis Vimba un Kaspars Zvīgulis

Latvijas Nacionālajā teātra LMT Jaunajā zālē otrdien, 30.decembrī plkst.18.30 pirmizrādi piedzīvos iestudējums “Jaunā ārsta piezīmes”, kuru pēc Mihaila Bulgakova stāstu motīviem veidojuši režisori Jānis Vimba un Kaspars Zvīgulis, raksta aģentūra LETA. 

Teātra lielākie cienītāji esot ārsti, tā vēsta dažādos laikos teātros veiktās aptaujas. Kas ārstus piesaista teātrī? Izrādās, tā kaislīgā daba, emocionālais augstspriegums un komandas darbs. Teātra aktieru izvēlei iestudēt izcilā krievu rakstnieka Bulgakova 1918.gadā tapušos jaunības laika stāstus no paša piedzīvotā, strādājot par zemstes ārstu Smoļenskas guberņā, nav nejaušs raksturs. Aizrautība ar darbu, gandrīz fizioloģiska atkarība no jaunām uzvarām – precīzām diagnozēm un izārstētiem, smaidīgiem pacientiem -, nespēja izrauties no vāveres riteņa, lai vienkārši dzīvotu. Varbūt tāpēc māksliniekus mēdz uzskatīt par dvēseles ārstiem, bet bērnu slimnīcā sākuši strādāt klauni? 

Izrādes tēlos iejutīsies Liene Sebre, Kristaps Ķeselis, Ivars Kļavinskis, Indra Burkovska, Sanita Pušpure un Kristians Kareļins. Dramatizējuma autore ir Rasa Bugavičute, scenogrāfe – Kristīne Abika, horeogrāfs – Kārlis Božs un gaismu māksliniece – Lienīte Slišāne. Izrādē skanēs Kārļa Kazāka oriģinālmūzika čellistu Riharda Ozola, Lindas Evelīnas Heibergas, pianista Uģa Krišjāņa un vokālistes Antas Eņģeles izpildījumā.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena 15 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu