Itālija izsaukusi Igaunijas vēstnieci sniegt paskaidrojumus par Džuljeto Kjezas aizturēšanu • IR.lv

Itālija izsaukusi Igaunijas vēstnieci sniegt paskaidrojumus par Džuljeto Kjezas aizturēšanu

11
Džuljeto Kjeza saka uzrunu. Foto: Evija Trifanova, LETA

Kjeza Tallinā bija iecerējis uzstāties ar Krievijas specdienestiem saistītā “mediju kluba” “Impressum” pasākumā

Pēc Itālijas žurnālista, publicista un bijušā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Džuljeto Kjezas aizturēšanas pirmdien Tallinā Itālijas Ārlietu ministrija izsaukusi Igaunijas vēstnieci sniegt paskaidrojumus, ziņo LETA/AFP.

Igaunijas Ārlietu ministrijas preses dienests apstiprināja, ka Igaunijas vēstniece Itālijā Selija Kuningassa-Sāgpaka devusies uz Itālijas Ārlietu ministriju un paskaidrojusi notikušā apstākļus.

Pirmdien vakarā policija nopratināšanai aizturēja itāliešu žurnālistu, publicistu un bijušo EP deputātu Džuljeto Kjezu, kurš bija iecerējis uzstāties ar Krievijas specdienestiem saistītā “mediju kluba” “Impressum” pasākumā. Policija paziņojusi, ka Kjezam Igaunijā ieceļošana ir liegta.

Kjeza tika atbrīvots otrdien. Vakarā viņš uzstājās preses konferencē un pēc tam ar vilcienu no Tallinas devās uz Maskavu.

Lai arī netiek sniegta informācija, kāpēc Kjezam ir noteikts ieceļošanas aizliegums Igaunijā, zināms, ka viņš atbalstījis Krievijas īstenoto politiku un teroristus Ukrainas austrumos. Kjezam iebraukšana Igaunijā aizliegta pagājušajā nedēļā, apliecināja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Prokermliskais aģitators gatavojies runāt “Impressum” rīkotā pasākumā par tēmu “Vai Eiropai ir jābaidās no Krievijas?”. Policija uzskata, ka mediju klubs “Impressum” ir saistīts ar Krievijas ārējo izlūkdienestu.

Kjeza, kas no agras jaunības darbojies komunistiskajā kustībā, 2009.gadā uz vietu Eiropas Parlamentā kandidēja Latvijā Ždanokas saraksta sastāvā, taču netika ievēlēts. Kā “Impressum” viesis Kjeza ciemojies Igaunijā arī 2008. un 2011.gadā.

2008.gadā Kjeza Tallinā prezentēja savu grāmatu “Zero”, kurā viņš apgalvo, ka ar 2001.gada 11.septembra teroraktiem ir saistīta ASV valdība. Šīs viesošanās laikā viņš arī pauda atbalstu noziegumos pret cilvēci apsūdzētajam Arnoldam Meri.

2011.gadā viņš Tallinā prezentēja grāmatu “Latvijas kandidāts”, kurā viņš cita starpā raksta arī par Tallinas bronzas kareivja pieminekļa nojaukšanu.

Kjeza aktīvi attaisnojis Krievijas agresiju Gruzijā un pieprasījis atzīt Gruzijas separātisko novadu – Abhāzijas un Dienvidosetijas – valstiskumu. Šogad viņš attaisnojis Krimas “anšlusu”, kā arī Krievijas agresiju Ukrainas austrumos.

Kjeza ir prokremlisko biedrību jumtorganizācijas “Pasaule bez nacisma” un ultrakonservatīvās Krievijas apvienības “Izborskas klubs” biedrs.

 

Komentāri (11)

morgenstern 17.12.2014. 13.38

Cerams šis Ķeza arī Latvijā oficiāli ir nevēlama persona.

+9
0
Atbildēt

0

dzeris49 17.12.2014. 11.30

Kārtējais par Kremļa naudu uzturētais kreisais plānprātiņs un Kremļa aģitators.

Prieks par Igauniju, kurai pietiek veselā saprāta un drosmes nelīdzināties dažām Rietumvalstīm, kur pilnīgi brīvi vasr sludināt radikalā islama idejas, un vēlāk, to iespaidā, notiek terora akti, un viss tas dogmātiski uztvertas “vārda brīvības” dēļ, un dažādu kreiso un proislamisko “ctb aizstāvju” vaimanāšanas pavadībā, kaut tikai netiktu pārkāptas šo teroristu tiesības.

Vārda brīvībai ar prokremlisko vai radikalā islama propagandu sakars tikpat liels, kā, teiksim, Krievijas “bērnu ombutsmenam” Astahovam, kurš atbalstīja “antibāreņu likumu”, ar bērnu aizsardzību, vai Krievijas domei ar normālas valsts parlamentu, par nožēlu, Rietumi to nesaprot, un daudzi politiķi tur jau atkarīgi no islamistu balsīm vēlēšanās, ir arī tādi, kas atkarīgi no Krievijas naudas un šantāžas.

+10
-1
Atbildēt

1

    Aldis-2 > dzeris49 17.12.2014. 13.21

    Dzeris raksta: “Prieks par Igauniju”

    Jā, Igaunijas rīcība ir ļoti prātīga. Laba mācība katram, kuŗš grib sadarboties ar Krieviju. Būdams ES pilsonis, viņš nevarēs braukāt pa Eiropu, jo 27 citas ES valstis būs aizliegušas viņam iebraukt. Visiem Krievijas draugiem būs tikai viens ceļš – uz Krieviju…

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

mūsu alus 17.12.2014. 18.25

Kaut kā jocīgi tam itālim sanācis – čemodan, vokzal, rosija…

+3
-1
Atbildēt

2

    vitalisvita > mūsu alus 17.12.2014. 23.27

    “Kaut kā jocīgi tam itālim sanācis – čemodan, vokzal, rosija…”

    —————————————————————–

    Domāju, ka nekas īpaši jocīgs šajā apstāklī nav. Un ļoti pat vēlami būtu arī mūsu putinistiem ķerties pie čemodāniem un doties uz savai “ideoloģijai” atbilstošo Krieviju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > mūsu alus 20.12.2014. 02.56

    Nebaidies, aizies, tikai no sākuma dažs labs, it kā negaidīts vēl te atnāks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu