Jau šonedēļ notiks pārmaiņas Gaismas pils darbībā • IR.lv

Jau šonedēļ notiks pārmaiņas Gaismas pils darbībā

23
Ieeja Gaismas pilī no Valguma ielas. Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas atklāts mākslinieka Ojāra Pētersona lielformāta mākslas darbs "Lielā vāze", kura ārējā virsma noklāta ar keramisku mozaīku, kas veido tekstu - uz katras no vairāk nekā 14 000 keramikas plāksnītēm izvietots viens burts. Foto: Ieva Čīka, LETA

Tās saistītas ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē

Saistībā ar Gaismas pils telpu pielāgošanu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē vajadzībām, Latvijas Nacionālās bibliotēkas darbībā būs atsevišķas izmaiņas, informē LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Būtiskākās izmaiņas no 12.decembra skars bibliotēkas ieeju – LNB varēs iekļūt, izmantojot dienesta ieeju no Valguma ielas, nevis pa centrālo ieeju.

Savukārt bibliotēkas pirmajā stāvā, M un 2.stāvā esošās bibliotēkas lasītavas un pakalpojumi turpmāk būs pieejami citās bibliotēkas telpās, tai skaitā – augšējo stāvos.

Turpmāk LNB 3.stāvā atradīsies Periodikas lasītava, Uzziņu un informācijas centrs, Humanitāro un sociālo zinātņu lasītava un Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava.

Savukārt 4.stāvā būs krātuves izsniegšanas punkts, starpbibliotēku abonements, starpbibliotēku starptautiskais abonements, ISSN, ISBN un ISMN.

Zilbers arī norāda, ka saistībā ar prezidentūras drošības pasākumiem iespējama bibliotēkas apmeklētāju drošības pārbaude. Tāpēc ir lūgums ņemt līdzi personu apliecinošus dokumentus.

Cilvēki ar kustību traucējumiem bibliotēkā varēs iekļūt pa galveno ieeju, iepriekš piesakoties pa tālruni 67287635.

Jau ziņots, ka no 2015.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam jaunuzceltā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēka – Gaismas pils – kļūs par vienu no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē (LPESP) atpazīstamības simboliem, tās mājvietu.

Prezidentūra ir iespēja bibliotēkai apliecināt savu spēju būt ne tikai nācijas intelektuālās atmiņas un zināšanu krātuvei, bet arī jaunas pieredzes un kultūru mijiedarbības vietai.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu