Nils Muižnieks: situācija Donbasā ir ļoti smaga • IR.lv

Nils Muižnieks: situācija Donbasā ir ļoti smaga

12
Operdīva Anna Ņetrebko (pa labi) kopā ar separātistu līderi Oļegu Carjovu un Novorossijas karogu. Foto: EPA/LETA

Krievu operdīva Anna Ņetrebko sniedz atbalstu Doņeckas separātistiem

Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks situāciju Ukrainas Donbasā nosaucis par „ļoti smagu”. Īpašu uzmanību prasa civiliedzīvotāji, kuri karadarbības dēļ pārvietojas no vienas vietas uz otru un kuru skaits nemitīgi aug, vēsta Dw.de.

Tikmēr savu atbalstu prokrieviskajiem separātistiem Doņeckā sniegusi pasaulslavenā operzvaigzne Anna Ņetrebko, kura ziedojusi miljonu rubļu ( ap 15 000 eiro) Doņeckas operteātrim un pirmdien nofotografējusies kopā ar separātistu līderi Oļegu Carjovu pie tā saucamās Novorossijas karoga, ziņo DPA.

Muižnieks paziņojis, ka EP uzskata – konflikts Austrumukrainā veicina katastrofālu situāciju cilvēktiesību jomā reģionā. „Jāatrod mierīgs konflikta risinājums, lai tiktu pārtrauktas sadursmes un vardarbība, kā arī turpmāki noziegumi,” teica Muižnieks pirmdien.

Pašreizējo humāno situāciju reģionā viņš nosauca par „ļoti smagu”. Īpašu uzmanību prasa gandrīz 1,5 miljonu cilvēku pārvietošanās Donbasā. Pēc komisāra datiem, kas iegūti braucienā pa Ukrainu decembra sākumā, tikai Dņepropetrovskā vien ik dienu ierodas līdz simtam cilvēku, kas ir spiesti meklēt jaunas mājas Austrumukrainas militārā konflikta dēļ.

 

Komentāri (12)

betijacelmale 09.12.2014. 09.15

Ja, lasot un klausoties Muižnieku, jums uznāk slikta dūša, esiet drošas, māsas, tā nav grūtniecības toksikoze.

+11
0
Atbildēt

2

    uldis_sene > betijacelmale 09.12.2014. 13.23

    Slikta dūša paliek, lasot daiļā dzimuma pārstāves komentāru, kurā nav sajūtamas pat attālas iejūtības un līdzcietības dvesmas par to, ka tepat Eiropā, tūkstošiem cilvēku ir jādzīvo nopostītos graustos bez apkures, vai kaut kur svešās malās – teltīs. Tu neesi sieviete, Betij, bet gan visprastākā, bezjūtīgākā, ciniskākā bezsmadzeņu *auka. Visticamāk, pēc ticības esi jūdaiste, jeb jūdkristiete. Bet, pēc amata – militāriste vai bankas vai parādu piedziņas firmas ierēdne.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > betijacelmale 09.12.2014. 12.16

    Neuztraucies… :) Runājot par “krievvalodīgo”, Eiropas musulmaņu, Āfrikas “bēgļu” un geju tiesībām viņš noteikti ir daudz drosmīgāks…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Austras koks 09.12.2014. 12.03

Jāāā, Muižnieks tik riņķī apkārt, un galarezultātā neko konkrētu un ne par ko.

Laikam bail aizskart savu kremlī sēdošo saimnieku.

+10
0
Atbildēt

0

morgenstern 09.12.2014. 11.35

Muižniekam vajag izsniegt baltu spieķi un uzvilkt melnas acenes. Ne vārda par šī stāvokļa iemesliem – labi ka par Kijevas huntu nevaimanāja.

+9
0
Atbildēt

1

    andrejs > morgenstern 09.12.2014. 12.13

    Nils Muižnieks: situācija Donbasā ir ļoti smaga

    —————————————

    Nevar būt! Kas to varēja iedomāties!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu