Melbārdei padomus mediju un integrācijas jautājumos dos Kaprāns • IR.lv

Melbārdei padomus mediju un integrācijas jautājumos dos Kaprāns

28
Mārtiņš Kaprāns. Foto: Ieva Lūka, LETA

Mediju politikas izstrādes darba grupa varētu sanākt janvārī

Kultūras ministrei Dacei Melbārdei (NA) padomus mediju politikā un sabiedrības integrācijā sniegs komunikācijas zinātņu doktors Mārtiņš Kaprāns. To Ir.lv apstiprināja Kaprāns, sakot, ka pagaidām gan līgums ar ministriju nav noslēgts.

Sazinoties ar ministres padomnieci sabiedrisko attiecību jautājumos Dagniju Grīnfeldi, Ir.lv noskaidroja, ka līgumattiecības ar Kaprānu jau esot no 1.decembra.

Jautāta, kā ministre izraudzījās Kaprānu par savu ārštata padomnieku, kuram paredzēts arī atalgojums, Grīnfelde teica, ka pēc abpusējām sarunām un kompetencēm.

Kaprāns Ir.lv teica, ka viņa galvenais uzdevums ir sabiedrības integrācijas politika, kuras pamatnostādņu izstrādē viņš jau līdzdarbojies 2011.gadā, kad bija toreizējās kultūras ministres Sarmītes Ēlertes padomnieks.

“Neesmu pirmo dienu šajā statusā,” saka ministres ārštata padomnieks. Kaprāns vadīs arī mediju politikas izstrādes darba grupu, kurā darbu iesāka nesen aizsaulē aizgājusī Latvijas Universitātes docente Inta Brikše.

Kaprāns uzskata, ka šajā darba grupā būs daudz diskusiju, viņam vēl neesot lielas skaidrības par rezultātu. Janvāra sākumā, viņš pieļauj, ka notiks pirmā darba grupas sanāksme, kurā tiks apspriesti gan riski, piemēram, ka mediji tagad kļūst par nacionālās drošības jautājumu, kā arī tiks spriests par jautājumiem, kuri, jau tagad ir skaidrs, ir nevis valsts politikas kompetence, bet gan privātuzņēmēja darbības atbildība.

“Mana kā padomnieka funkcijas ir plašākas, mediju politika ir tikai šaurs jautājums. Plašāk ir sabiedrības integrācija. Man šajā jautājumā ir priekšrocība, jo esmu jau pie tā strādājis un uzskatu, ka zināšanām jātiek īstenotām arī praksē,” saka Kaprāns.

Kaprāns no 2013.gada ir LU Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks, šogad piedalījies Austrumeiropas Politikas pētniecības centra projektā par Krievijas informācijas kampaņu pret Ukrainu un Krievijas publisko diplomātiju Latvijā.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu