Krievijas TV kanālu „Doždj” piespiež pamest telpas • IR.lv

Krievijas TV kanālu „Doždj” piespiež pamest telpas

27
Krievijas telekanāla "Doždj" vadītāji Nataļja Sindejeva un kanāla investors Aleksandrs Vinokurovs aiziet no studijas. Foto: EPA/LETA

Līdz jaunas studijas iekārtošanai „Doždj” ziņos no darbinieku dzīvokļiem

Krievijas televīzijas kanāls “Doždj” ir spiests līdz 8.decembrim pamest pagaidu studiju žurnāla „Snob” birojā, kas atrodas rūpnīcā “Krasnij Oktjabrj”. Pēc notikušā kanāla vadība neizslēdz, ka turpmāk tiešraides veidos no savu darbinieku dzīvokļiem, vēsta mediji.

“Mūs palūdza pamest telpas, kuras mēs izmantojām kā pagaidu studiju,” paziņoja televīzijas kanāla investors Aleksandrs Vinokurovs. Viņš atzina, ka oficiāli iemesli, kādēļ vairs nevar īrēt telpas, netika nosaukti.

Žurnāls “Forbes”, atsaucoties uz avotu kanālā, paziņoja, ka pārcelšanās iemesls ir politiska rakstura. “Snob” vadītājs Nikolajs Oskovs pagaidām komentārus nesniedz.

Līgums par telpu īri telekanālam bija līdz 2015.gada februārim.

„Ja mēs atradīsim telpas, kurās varam ievākties, esam gatavi turp doties kaut vai rīt un sākt būvēt studiju. Pilnvērtīgai studijas izbūvei vajadzīgs būs mēnesis,” teica „Doždj” ģenerāldirektore Nataļja Sindejeva.

Viņa teica, ka no 8.decembra „Doždj” vēstīts no pagaidu studijām, kas varētu atrasties telekanāla darbinieku dzīvokļos.

Vairāki Krievijas kabeļu un satelītoperatori atslēdza televīzijas kanālu “Doždj” 2014. gada janvārī pēc skandāla, ko izraisīja tiešraidē veiktā aptauja par Ļeņingradas blokādi. Pēc aptaujas sekoja kanāla atslēgšana no kabeļtīkliem. Drīz pēc tam kanāla vadība nolēma pāriet uz maksas saturu.

 

Komentāri (27)

IevaR 06.12.2014. 11.58

Ja mūsu valstij piederošais Lattelecom būtu nevis peļņas labad rādījis Kremļa ideologu atbalstītos / sponsorētos kanālus, bet jau agrāk sācis rādīt Dožģ, tad tās lakstīgalas, kas klāstīja par ka nu tikai būs mūžīgā draudzība un sadarbība ar Krieviju, jo Krievija ir cita un no tās baidās tikai paranoiķi, varbūt būtu paklusējušas. Tad mēs, iespējams, nebūtu tik „negaidīti pārsteigti” par patlaban notiekošo. Patiesībā Ir varētu papētīt, kas un kāpēc Latvijā tādu viedokli uzturēja. Sevišķi pēc tam, kad Puķins otrreiz kļuva par prezidentu.

+10
-1
Atbildēt

4

    andrejs > IevaR 07.12.2014. 01.14

    tās lakstīgalas, kas klāstīja par ka nu tikai būs mūžīgā draudzība un sadarbība ar Krieviju, jo Krievija ir cita un no tās baidās tikai paranoiķi, varbūt būtu paklusējušas

    ——————————————

    rusofobiem jau sen bija taisnība. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Viedoklis_lv > IevaR 06.12.2014. 12.10

    Manuprāt nav jāaizliedz tie kanāli, es arī tos skatos – tad var izsecināt cik izmisis kļūst Putina režīms. Ir labāk zināt to propogandu nekā nezināt pretinieku. Mums jādomā kā izglītot sabiedrību, lai tā būtu zinoša un pati atšķirtu kas meli un kas taisnība, nevis kā papucītim noteikt kas atļauts un kas nē.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Viedoklis_lv > IevaR 06.12.2014. 15.11

    Tas gan. Mums viena pirmā līmeņa jautājumi uz kuriem tāds Šlesers neatbild pēc būtības uz žurnālists iet tālāk pie nākošā jautājuma padarot interviju bezjēdzīgu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    IevaR > IevaR 06.12.2014. 14.58

    Nav runa par to, ka jāaizliedz. Bet tie nedrīkst būt vienīgie vai ar milzu pārsvaru, kā tas bija līdz šim.

    Savukārt mūsu kanālu raidījumu vadītāji varētu no Dožģ daudz pamācīties, kā jāstrādā un kā jāintervē, kā jāieklausās cilvēkos. Galu galā – kā no viņiem izdabūt to, ko gribi, lai viņi pasaka. Mums valda tāds intervēšanas paņēmiens, ko var saukt par prasto uzbrukumu, kad intervētājs vienu pēc otra uzdod jautājumus, pat nepapūloties klausīties atbildēs. Laikam tiek uzskatīts, ka tā var parādīt intervējamā nepareizo vai slikto rīcību.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Viedoklis_lv 06.12.2014. 11.23

Putina režīmam tāpat kā Nacistu režīmam vajag totālu kontroli pār informāciju, citādi melu kāršu nams sabrūk.

“If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”

-Joseph Goebbels

Putina režīmam jau ir kontrole pār TV un presi, tāpēc tas uzbrūk internetam:

http://globalvoicesonline.org/2014/07/05/russia-internet-censorship-laws-crackdown/

+6
-1
Atbildēt

0

fretka 07.12.2014. 09.47

Džeri, lai cilvēks varētu domāt pats ar savu galvu, viņam galvā ir jābūt kaut kādai uzskatu sistēmai, nevis primitīvam pseidoliberālajam ķīsēlim, ko tavi domubiedri visu laiku lej mums smadzenēs.

+5
-2
Atbildēt

1

    dzeris49 > fretka 07.12.2014. 13.15

    Labāk jau “pseidoliberālais ķīselis”, nekā tā ieskābusī ksenofobiski – homofobiskā biezputra, gan Krievijas, gan Latvijas “nacionālpatriotu” galviņās.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu