Gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņems futbola tiesnesis Miķelis Rubenis • IR.lv

Gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņems futbola tiesnesis Miķelis Rubenis

26
Miķelis Rubenis. Foto: Vilnis Kozlovskis

Rubenis ir sarakstījis vairāk nekā desmit grāmatas par futbolu, tai skaitā vairākus mācību līdzekļus futbola tiesnešiem

Latvijas “Gada balvu sportā 2014” nominācijā par mūža ieguldījumu saņems bijušais futbola tiesnesis un vairāku ar futbolu saistītu grāmatu autors Miķelis Lenerts-Rubenis, ceturtdien paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Pašlaik 81 gadu vecais Rubenis karjeras laikā darbojies kā tiesnesis, sporta žurnālists, sporta metodiķis un sporta instruktors, kā arī vadījis Latvijas Futbola federācijas Tiesnešu komiteju.

Rubenis ir sarakstījis vairāk nekā desmit grāmatas par futbolu, tai skaitā vairākus mācību līdzekļus futbola tiesnešiem.

Tāpat Triju Zvaigžņu ordeņa kavalierim Rubenim pienākas naudas prēmija 4000 eiro apmērā.

Rubenis futbola tiesneša gaitas sāka 1949.gadā, bet nopietni šai nodarbei pievērsās 1955.gadā. Paralēli viņš strādājis par žurnālistu laikrakstā “Sports”, par instruktoru sporta biedrībās “Daugava” un “Vārpa”, kā arī aktīvi darbojies Latvijas futbola saimniecības sakārtošanā pēc valsts neatkarības atgūšanas.

1972.gadā tika izdota Rubeņa sarakstītā grāmata “Futbola tiesāšana”, kas kopā ar vairākiem citiem viņa darbiem kļuva par tiesāšanas metodoloģijas pamatu pašmāju futbola tiesnešiem.

Rubeņa līdzgaitnieki stāsta, ka viņš ir pazīstams arī savas interesantās personības, zināšanu un talanta dēļ. Viņš paspējis apmācīt ne tikai visus šodien zināmos tiesnešus, bet arī palīdzējis izaugsmē daudziem futbolistiem. Pateicoties savām žurnālista un kritiķa spējām, viņš ietekmējis arī sporta komentētāju un kritiķu darbu.

LOK “Gada balva sportā 2014” piecpadsmit nominācijās uzvarētāji kļūs zināmi 23.decembrī svinīgajā noslēguma ceremonijā, kas notiks kultūras pilī “Ziemeļblāzma” un tiks translēta Latvijas Televīzijā (LTV).

Pretendentus šajās nominācijās izvirzīja Sporta federāciju padomes, LOK pārstāvji, sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, bet uzvarētājus noteiks žūrija.

Pērn par valsts gada labākajiem sportistiem tika nosaukti skeletonists Martins Dukurs un cīkstone Anastasija Grigorjeva. Dukurs pēc uzvarām 2010. un 2011.gadā šo balvu ieguva trešo reizi karjerā, bet Grigorjeva pie šādas atzinības tika pirmoreiz.

Savukārt par 2013.gada valsts populārāko sportistu iebalsoja Latvijas labāko tenisistu Ernestu Gulbi.

LOK un “Igo Japiņa Sporta aģentūra” prestižo sporta balvu pasniegšanas ceremoniju rīko jau desmito reizi.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu