Bankas vadītājs: Krievijas izslēgšana no SWIFT sistēmas līdzināsies kara pieteikumam • IR.lv

Bankas vadītājs: Krievijas izslēgšana no SWIFT sistēmas līdzināsies kara pieteikumam

18
Krievijas VTB bankas vadītājs Andrejs Kostins. Foto: ITAR-TASS/LETA

Pirms pāris mēnešiem Eiropas Savienība rosināja Krievijai kā sankciju piemērot izslēgšanu no šīs sistēmas

Krievijas banku izslēgšana no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT līdzināsies kara pieteikumam, intervijā vācu avīzei „Handelsblatt” paziņojis Krievijas bankas VTB vadītājs Andrejs Kostins.

Eiropas Parlaments septembrī ierosināja kā vienu no sankcijām pret Krieviju šo agresīvo valsti izslēgt no SWIFT sistēmas, kas nodrošina starptautiskus banku naudas pārvedumus. Taču SWIFT to uzskatīja par uzņēmuma tiesību īstenot savu biznesu pārkāpumu, ceturtdien raksta mediji.

Krievijas valsts bankas vadītājs Kostins intervijā uzsvēris, ka Krievijas ekonomikas visvājākais punkts ir banku sistēma, jo tā pārsvarā balstās uz tādām valūtām kā dolārs un eiro. Ja Krieviju kādu dienu izslēgs no SWIFT sistēmas, pēc Kostina teiktā, tajā pašā dienā ASV vēstniekam Krievijā būs jāatstāj valsts. „Pēc manām domām, līdzīgu sankciju ieviešana nozīmētu kara pieteikumu,” teica Kostins.

Formāli SWIFT ir Beļģijas sistēma, Kostins nav paskaidrojis, kāpēc no Krievijas būtu jāizraida ASV vēstnieks.

SWIFT ir starptautiska starpbanku telekomunikāciju apvienība, caur kuras tīklu dienā notiek vairāk nekā seši triljoni dolāru vērti naudas pārskaitījumi. Tajā piedalās vairāk nekā 10 tūkstoši finanšu organizāciju 210 valstīs.

Kā ziņots, septembrī ES rekomendēja pārtraukt sadarbību ar Krieviju arī nemilitāro kodolizmēģinājumu jomā un nesadarboties gāzesvada „South Stream” celtniecībā. Nule Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija pārtrauc gāzesvada celtniecību.

 

Komentāri (18)

aivarsk 04.12.2014. 09.29

Sen jau vajadzēja izslēgt!

Karu pieteica krievija, iebrūkot krimā!

+17
0
Atbildēt

0

dzeris49 04.12.2014. 09.55

Un ko citu Krievijai darīt, ja ne izraisīt lielu karu?

Kā saka, karš visu noraksta, gan to, cik maksā valūta, gan cenu kāpumu, gan dažādas represijas un ierobežojumus, tāda veida agresīvs “patriotisms” ir nelieša pēdējais patvērums, ne par velti to saka.

Kremļim tuvi cilvēki, it kā, stāstot, ka patreiz pilnīgi visi redursi tiks vērsti pret Ukrainu, pārsvarā jau, propagandai, destabilizācijai un politiķu uzpirkšanai, un, ja vajadzēs, arī karam.

Putinam jau nav ko zaudēt, viņam pilnīgi deformēta apziņa, viņš ir apmācīts tikai provokācijām un sazvērestības teorijām, tāpat, kā vairākums nozombētā Krievijas elektorāta, kas, kā auni, sekos savam bara vadonim līdz tai bezdibeņa malai, kur viņš tos ved.

+12
-1
Atbildēt

0

sniega_roze 04.12.2014. 17.04

krimnaši sajutuši ka iesēdušies un sāk Soču ziemas olimpiāde plāniņš tropos buksēt.

Būs inflācija un būs grūši. Varbūt ka pat troļiem samazinās budžetu. Sliktākos sūtīšot uz laukiem sēt labību un drukāt pārtikas kartītes.

63!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu