Aicina palīgā sarūpēt Ziemassvētku sūtījumu Ukrainas aizstāvjiem • IR.lv

Aicina palīgā sarūpēt Ziemassvētku sūtījumu Ukrainas aizstāvjiem

48
Doņecka. 2.decembris. Sievietes un bērni no šāviņiem patvērušies pagrabā sveču gaismā. Foto: AFP/LETA

Jauns palīdzības sūtījums uz Ukrainu dosies 15.decembrī

Pēdējās nedēļās pieaudzis domubiedru grupas „SOS Ukrainas armijai” portālā „Facebook” atbalstītāju loks. Pašlaik tiek gatavots Ziemassvētku palīdzības sūtījums, kuru decembra vidū paredzēts nogādāt Ukrainā, Ir.lv informē juriste Ieva Brante. 

Domubiedru grupai „SOS Ukrainas armijai” pievienojušies arī liepājnieki, un pirmais sūtījums jau aizceļojis uz Rīgu. Visus darbus, kas saistīti ar palīdzības vākšanu ukraiņu karavīriem un brīvprātīgajiem Liepājā no darba brīvajā laikā uzņēmusies Nataļja Vecvagare. Līdz šim domubiedru saziedotais vispirms tika nogādāts Lietuvā un tālāk sūtījumu nogādāja Lietuvas armijas pārstāvji vai Lietuvas brīvprātīgie kolēģi.

„Viss tiek vests uz fronti, nekas nepazūd pa ceļam. Decembrī latvieši paši vedīs saziedoto. Apziņa, ka mantas nonāks tieši tur, kur visvairāk vajadzīgas, liek sasparoties. Daudzi ukraiņu atbalstītāji Latvijā un Liepājā varbūt arī gribētu ziedot, bet nezina, kur un kam, un uztraucas, vai viss aiziet tieši adresātiem. Esmu ārkārtīgi priecīga, ka beidzot mums Latvijā ir izveidojusies palīdzības grupa, ar kuras palīdzību droši var sūtīt saziedotās mantas”, saka Nataļja, aicinot, ja kāds vēlas palīdzēt Liepājā, rakstīt viņai: [email protected].

„SOS Ukrainas armijai” sadarbojas arī ar internetveikalu www.virulietas.maksimuss.lv, kurā par īpašām cenām var iegādāties nepieciešamo Ukrainas armijai un pirkums tiks piegādāts domubiedru grupai.

Tiek organizēta arī zeķu un cimdu adīšana, un „SOS Ukrainas armijai” aicina pieteikties adītājas, kuras būtu gatavas iesaistīties palīdzības akcijā un visus, kuri ir ar mieru ziedot dziju. Arī zeķes un cimdus paredzēts ielikt Ziemassvētku sūtījumā, tādēļ domubiedru grupa priecāsies par katru pasākuma atbalstītāju, kas pieteiksies, lai noadītās zeķes un cimdus var ielikt sūtījumā, kas dosies ceļā jau 15. decembrī.

Papildus cita veida humānajai palīdzībai Ukraina no Latvijas ir saņēmusi arī deviņus strāvas ģeneratorus, aģentūra LETA uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ģeneratorus Ukrainā nogādājis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Eiropas Savienības (ES) Humanitārās palīdzības un civilās aizsardzības (ECHO) ģenerāldirektorātu. Paredzēts, ka Ukrainas valsts ārkārtas situāciju dienests šos ģeneratorus nogādās uz Doņeckas un Luganskas apgabala atbrīvotajiem rajoniem, lai nodrošinātu infrastruktūras atjaunošanu un elektroapgādes nepārtrauktību valsts un pašvaldību iestādēs – galvenokārt tajās, kurās uzturas bērni.

Palīdzība tika organizēta ar ES civilās aizsardzības mehānismu, kas arī nodrošināja 55% transporta izdevumu segšanu līdz Ukrainai. Latvija ir pirmā ES dalībvalsts, kura atsaukusies ES civilās aizsardzības mehānisma ietvaros saņemtajam lūgumam par tehnisko palīdzību.

 

Komentāri (48)

Bet 03.12.2014. 14.10

Ceru, ka no portāla Ziedot.lv arī tiks sūtīts ukraiņiem vai arī šo ziedoto naudiņu izlieto ievainoto Ukrainas aizstāvju ārstēšanai???

Es labāk ziedoju naudiņu, cik nu varu, jo mantas vest uz Rīgu pēc noteiktās adreses laikam nav tik viegli.

Bet, laikam taču varēja ziedot arī caur Aizsardzības ministrijas kontu?

Kā tur īsti ir, jo labprāt ziedotu arī decembrī .

+9
-1
Atbildēt

4

    uldis_sene > Bet 03.12.2014. 14.21

    Aizsardzības Ministrija tikko nāca klajā ar paziņojumu, ka turpmāk varēs ne vien tikai ziedot Ukrainas drīzākai uzplaukšanai, bet arī upurēt. Sevišķi vērtīga skaitīsies savas pakaļas upurēšana Ukrainas skolēnu seksuālās izglītības paaugstināšanai pēc ASV un ES standartiem! Nu tev ir lieliska iespēja izcelties, dārgo Bet, kā upurēšanas kulta avangardistei!

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    uldis_sene > Bet 03.12.2014. 15.23

    Es arī abrīnoju šo “varonīgo” tautu, kas ar artilēriju un iznīcinātājlidmašīnām nopostījuši un turpina postīt lērumu Austrumukrainas pilsētu un apdzīvoto vietu, metuši molotova kokteiļus pa dzīviem cilvēkiem, lepni mēdz pūlim uzsaukt: “Kas nelēkā, tas moskalis”, utt.

    Klau, mīļo Betuc, tu arī mēdz aulekšveidīgi uz vietas pārlēkt no vienas kājas uz otru pie šī uzmundrinošā un ienaidniekus momentā atšķirt spējošā uzsauciena? Vai tev labi tas padodas? Skaties, ka nepaklūpi un tevi nenotur vēl par moskali! Tiem jau argumenti un attaisnojoši iemesli galīgi pie kājas – cilpu kaklā, un miers – moskalis likvidēts!

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 03.12.2014. 17.20

    Dabā tā notiek,dzīvnieki saēdas indīgus augus un paši kļūst indīgi,tā aizsargājoties no apēdājiem.Piemērā kaut vai Dienvidamerikas daudzās mazās krāsainās vardītes.Acīmredzot,klausoties Krievijas propagandu,rezultāts ir tas pats un jebkura gailene kļūst bīstama un nebaudāma.

    ”Ar īpaši spilgti luminiscējošu krāsojumu abinieku mītnē izceļas indīgās vardes – dendrobati jeb indīgās bultindes vardes un indesvardes, bet tāpat Tropu mājā mitinās vēl citas indīgo varžu sugas.

    Te gan abinieku aprūpētāja atklāj, ka zoodārzā dzīvojošās indīgās vardes cilvēka veselībai un dzīvībai bīstamas neesot – indīgas tās kļūst tikai savvaļā, kur pārtiek no indīgiem kukaiņiem, bet zoodārzā tās baro ar nekaitīgām mušiņām.”

    http://www.delfi.lv/izklaide/dabas-brinumi/zveru-dzive/rigas-zoo-stasti-vardes-kas-plane-rok-un-inde.d?id=42454730#ixzz3Kqgc0gVt

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 03.12.2014. 14.28

    Sēne, ej tu galīgi ieskrieties kopā ar citiem troļļiem. Ukrainai ziedoju un ziedošu cik vien varēšu atlicināt no savas pensijas. Apbrīnoju un mīlu šo varponīgo tautu!

    Lai dzīvo ukraiņu patrioti !Taisnība vienmēr uzvarēs!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

latvijas_valsts 03.12.2014. 16.57

Latvijas krievi arī sūtīs, tikai, protams, savējiem.

Ja jūs būtu cildeni un cēli, jums tas neizraisūtu tualetes garā taisītus komentārus.

Bet jūs esat bidlo. Vismaz tie, kas sēž internetā.

0
0
Atbildēt

1

    Anti Vatņiks > latvijas_valsts 03.12.2014. 19.01

    Ka tik tevi neaizsūta. Būs kas klozetes berž, vairāk arī tev neva uzticēt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

KRUSTTEVS 03.12.2014. 14.22

izlasot vardu ieva brante..ir skaidrs kads meligs lets sevi reklamesanas populisms tas ir..

+1
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu