Foto: Kino filmas MODRIS seanss un tikšanās ar režisoru • IR.lv

Foto: Kino filmas MODRIS seanss un tikšanās ar režisoru

17

13. novembra vakarā žurnāla Ir domubiedri satikās kinoteātra Kino Citadele, lai kopā noskatītos filmu Modris un pēc tās satiktos arī ar filmas režisoru Juri Kursieti.

Kad kopīgi noskatīta gana smagā filma,  režisors domubiedriem atklātā sarunā stāsta, kas pamudinājis ekranizēt šo stāstu un atklāj – vienā no kadriem patiesībā redzams “īstais Modris” – pusis, kura dzīves notikumi iedvesmojuši režisoru radīt filmu. Zālē nedaudz drūmo filmas noskaņu izkliedē stāsti par “aizkulisēm”. Juris Kursietis atklāj, ka aktieriem ar filmas scenāriju iepriekš nemaz nebija ļāvis iepazīties. Katru dienu pāris stundas pirms filmēšanas viņi vien saņēmuši konkrētās dienas plānu, tādējādi tekstus no galvas iemācīties nebija iespējams, un neviens no aktieriem nezināja, kāds būs filmas noslēgums. Iespējams, tieši tāpēc tā sanākusi tik īsta.

Saruna ieilgst līdz vēlam vakaram, un domubiedri saņem atbildes, kā notikusi Modra meklēšana, kā norisinājusies filmēšana un ar kādiem piedzīvojumiem nācies saskarties tās filmēšanas laikā. Sarunas noslēgumā režisors arī atklāj, kas noticis ar īsto Modri stāsta turpinājumā, kas nav iekļauts filmā – ar viņu viss ir kārtībā.

Uz tikšanos nākamajos Ir domubiedru pasākumos!

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu