"Vienotības" iekšējās cīņas dēļ IZM netiek pie parlamentārā sekretāra • IR.lv

“Vienotības” iekšējās cīņas dēļ IZM netiek pie parlamentārā sekretāra

77
Ilze Viņķele. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Mēnesi pēc valdības apstiprināšanas IZM joprojām nav izvēlēts parlamentārais sekretārs

Gandrīz mēnesi pēc valdības apstiprināšanas Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) joprojām nav izvēlēts parlamentārais sekretārs. Nedēļu pirms partijas „Vienotība” kongresa saasinājušās partijas dažādo spārnu attiecības, kuru uzmanības centrā ir šis amats.

Ministre Mārīte Seile jau grasījās parlamentārā sekretāra amatā iecelt Saeimas deputāti Ilzi Viņķeli (Vienotība), tomēr tagad pēc pārrunām ar partijas vadību šo lēmumu ir atsaukusi. Liela loma tajā ir bijusi iepriekšējai ministrei Inai Druvietei, ziņo portāls Lsm.lv.

“Pēc pārdomām ministre nolēma, ka labāk izvairīties no divu pušu pretnostatījuma izglītības nozarē laikā, kad ir jāveic dažādas reformas,” pirmdien sacīja arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). Viņa gan akcentēja, ka Seilei nebija uzstādījuma kādu pieņemt vai nepieņemt šajā amatā.

Druviete neslēpj, ka iebildusi pret Viņķeles nonākšanu ministrijā, ziņo Lsm.lv. „Es ļoti pieklājīgā formā informēju partijas vadītāju Solvitu Āboltiņu un premjerministri Laimdotu Straujumu, ka es nevarētu būt līdzatbildīga, ka it kā manas partijas vārdā veiktu izglītības un zinātnes sistēmas destrukciju, kas noteikti iestātos, ja Ilze Viņķele tiktu šajā amatā. To es apstiprinu,” teica Druviete.

Seile bija plānojusi amata kandidātu nosaukt jau pēc valsts svētkiem. Seile aģentūrai LETA norādījusi, ka viņa turpinot sarunas ar “Vienotību”, lai vienotos par šīs amata vietas ieņēmēju.

IZM vēsta, ka šonedēļ Seile tikšoties ar iespējamajiem kandidātiem, tomēr viņu vārdi ministrijas ierēdņiem neesot zināmi.

Tomēr neoficiāli starp iespējamiem kandidātiem izskanēja Jānis Upenieks (Vienotība), kuru sākotnēji bija plānots iecelt Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, tomēr vēlāk šo amatu ieņēma Arvils Ašeradens (Vienotība). Tāpat starp iespējamo kandidātu vārdiem izskanēja arī Edvarda Smiltēna (Vienotība) un Viļņa Ķirša (Vienotība) vārdi. Iespējams, šim amatam varētu izskatīt arī Inta Dāldera (Vienotība) kandidatūru.

Jau iepriekš novembra sākumā “Vienotības” politiķi aģentūrai LETA neoficiāli atzina, ka mēneša laikā Izglītības un zinātnes ministrija varētu nebūt parlamentārā sekretāra, ņemot vērā, ka kandidāta izvēli ietekmē arī partijas iekšējā cīņa par ietekmi.

Sestdien gaidāms „Vienotības” kongress, kurā būs jāpārvēl vairākas partijas izpildstruktūras, arī partijas vadītājs, kas arī veicina asumus starp dažādajiem partijas grupējumiem.

Komentāri (77)

jurrri 02.12.2014. 01.01

Cien. ministres kundze!

Piekrītu jums, ka šis nav īstais laiks sašķelt Vienotību. Acīmredzot būs jāizvēlas kāda mazāk pretrunīga kandidatūra parlamentārā sekretāra amatam.

Taču, ja Jūs palīdzētu Vienotībai tikt vaļā no Inas Druvietes, tā nebūtu partijas šķelšana, bet tikai to 9905 vēlētāju (to skaitā manis), kas Vidzemes apgabalā svītroja Inu Druvieti, vēlmes izpilde. Un arī līdzīga skaita Vienotības vēlētāju citos apgabalos, kam vienkārši nebija iespējas izsvītrot Druvieti.

Ja vēlaties reformas izglītībā, tad šī būtu pirmā un svarīgākā.

Uzskatu Jūs par vienu no tiem, kas ar saviem darbiem varētu paglābt Vienotību no “skuju takas”. Novēlu izturību un gribasspēku veikt tik sen nepieciešamās reformas nozarē. Ceru būt Vienotības vēlētājs arī nākamajās vēlēšanās.

+16
-7
Atbildēt

0

klusais 02.12.2014. 08.33

Grozies kā gribi , bet visu putru vāra sievietes … Manuprāt ir kāda kritiskā masa cik proporcionāli daudz sieviešu var būt politiskā struktūrā . Ja to pārsniedz , tad sākas kašķis .

+8
0
Atbildēt

0

betijacelmale 01.12.2014. 23.42

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu