Ēģiptes tiesa noraida Mubarakam izvirzītās apsūdzības slepkavībās • IR.lv

Ēģiptes tiesa noraida Mubarakam izvirzītās apsūdzības slepkavībās

25
Bijušais Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks nestuvēs sveicina sagaidītājus. Foto: AFP/LETA

Tiesa attaisnoja arī visas septiņas Mubaraka režīma augsta ranga drošības dienestu amatpersonas, kas bija apsūdzētas par protestētāju nogalināšanu

Ēģiptes tiesa sestdien noraidīja bijušajam prezidentam Hosni Mubarakam izvirzītās apsūdzības par līdzdalību protestētāju nogalināšanā 2011.gada sacelšanās laikā, vēsta LETA/AFP.

Iepriekš tiesa attaisnoja arī visas septiņas Mubaraka režīma augsta ranga drošības dienestu amatpersonas, kas bija apsūdzētas par protestētāju nogalināšanu.

Tiesnesis Mahmuds Kamels ar Rašidi atzina, ka apsūdzētās amatpersonas, tai skaitā bijušās Mubaraka valdības iekšlietu ministrs Habibs al Adlijs, ir “nevainīgas”.

Mubarakam tika atceltas arī apsūdzības par korupciju, kas saistītas ar gāzes piegādēm Izraēlai, ziņo BBC.

Bijušo Ēģiptes prezidentu notiesāja pirms trim gadiem, tomēr 2013.gada janvārī šo spriedumu atcēla tehnisku iemeslu dēļ – tiesa apmierināja divu liecinieku apelāciju. Savukārt 86 gadus vecais Mubaraks noraidīja visas apsūdzības. Viņš arī teica, ka nekad nevarētu dot pavēli šaut uz demonstrantiem.

Pērnā gada augustā tiesa nolēma Mubaraku no cietuma pārvest uz Kairas kara hospitāli, kur viņš mājas arestā apsargātās telpās atradās līdz pat šai dienai.

Līdztekus eksprezidentam apsūdzības tika izvirzītas arī viņa diviem dēliem, kā arī bijušajam iekšlietu ministram, kuram tiesa piesprieda mūža ieslodzījumu.

18 dienas ilgās sacelšanās laikā, kas noveda pie Mubaraka režīma krišanas, sadursmēs starp policiju un protestētājiem visā valstī gāja bojā aptuveni 800 cilvēki.

 

Komentāri (25)

otra puse 30.11.2014. 08.37

Al Sisi jau tāds maziņš Mubaraks vien ir. Abi bijuši militāristi, abiem rokas mirkst asinīs.

0
0
Atbildēt

1

    Ebenemezers-3 > otra puse 30.11.2014. 18.24

    pardon , komentam nav ne vainas , bet taa otraa puse galiigi garaam , Juus laikam nezin ko tautaa sauc par otro pusi…vajag nikuliiti pamainiit.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu