Laikraksts: Obama uz gadu pagarinājis ASV spēku kaujas misiju Afganistānā • IR.lv

Laikraksts: Obama uz gadu pagarinājis ASV spēku kaujas misiju Afganistānā

41
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: EPA/LETA

Jaunā pavēle arī atļauj Afganistānas kaujas misijās izmantot ASV aviācijas atbalstu

ASV prezidents Baraks Obama ar slepenu pavēli uz vēl vienu gadu pagarinājis ASV spēku kaujas operācijas Afganistānā, vēsta laikraksts “New York Times”.

Iepriekš prezidents bija teicis, ka ASV vadīto NATO spēku operācijas Afganistānā beigsies šī gada nogalē.

Tam sekojošā NATO misija, kurā piedalīsies 9800 ASV karavīru un aptuveni 3000 karavīru no Vācijas, Itālijas un citām alianses dalībvalstīm, koncentrēsies uz atbalstu Afganistānas spēkiem to cīņā ar talibiem, bet paralēli notiks ASV pretterorisma operācijas, ziņo LETA/AFP.

Taču Obama mainījis stratēģiju, parakstot pavēli, kas ļauj ASV spēkiem visu 2015.gadu veikt operācijas pret kaujinieku grupējumiem, ieskaitot talibus, kas apdraud viņus vai Afganistānas valdību, raksta avīze.

Jaunā pavēle arī atļauj Afganistānas kaujas misijās izmantot ASV aviācijas – iznīcinātāju, bumbvedēju, bezpilota lidaparātu – atbalstu.

Avīze raksta, ka stratēģijas maiņa ir daļēji saistīta ar džihādistu grupējuma “Islāma valsts” straujajiem panākumiem Irākā. Tāpat arī jaunais Afganistānas prezidents Ašrafs Gani ir pretimnākošāks pret plašu ASV militāro misiju valstī nekā viņa priekšgājējs Hamids Karzai.

 

Komentāri (41)

v_rostins 22.11.2014. 19.54

Gandons, nevarēja atteikt saimniekam, Putinam, tas melnais mēsls ir pelnījis Kenedija likteni.

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu