"Staro Rīga" šogad apmeklējuši aptuveni 500 000 cilvēku • IR.lv

“Staro Rīga” šogad apmeklējuši aptuveni 500 000 cilvēku

11
"Staro Rīga" Līvu laukumā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Galvenie festivāla objekti bija starptautiski atzītas un īpaši festivālam veidotas videoinstalācijas, projekcijas

Šogad gaismas festivālu “Staro Rīga” apmeklējuši aptuveni 500 000 apmeklētāju, kas esot šī festivāla rekords, sociālājos tīklos vēsta Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Kā ziņots, festivāls “Staro Rīga” šogad notika jau septīto reizi, tas sākās piektdien, 14.oktobrī, un ilga līdz vakardienai, 18.novembrim.

Festivāla programma šogad bija sadalīta divās daļās – pamatdaļā, kur iekļauti “Staro Rīga 2014” primārie objekti, un līdzdalības akcijā “Rīgas karnevāls”, kurā iekļauto objektu autori ir sadarbības partneri un visi pārējie interesenti.

Galvenie festivāla objekti bija starptautiski atzītas un īpaši festivālam veidotas videoinstalācijas, projekcijas, “mapping” un gaismu instalāciju objekti. Festivāla pamatprogrammā bija iekļauti Latvijas, Lietuvas, Anglijas, Francijas, Kanādas, Portugāles un citu valstu mākslinieku darbi. Tie bija gan starptautiski atzītu gaismas mākslinieku objekti no lielākajiem pasaules gaismas festivāliem, gan arī vairāki īpaši Rīgai veidoti starptautisko mākslinieku jaundarbi.

Pirmo reizi Rīgā realizēta iespaidīga Latvijas mākslinieku gaismas objektu parāde, kurā, izmantojot dažādus gaismas specefektus, tika izstāstīts gaismas slepenās dzīves urbānais stāsts. Parāde Vecrīgā kilometra garumā bija skatāma katru vakaru divas reizes.

 

Komentāri (11)

Krix 19.11.2014. 10.54

Kopumā var piekrist, ka gada tumšākajam mēnesim(saulesgaismas ziņā) šādi svētki nāk tikai un vienīgi par labu, pat tādā izpildījumā kā bija šogad ! Ar sievu bijām, pastaigājām mazliet, bet nekādu dižo iespaidu neguvām un jāsaka, ka šis festivāls paliek švakāks ar laiku un dzīvo uz pirmā gada lauriem, jo neko vairāk par pāris projektoriem uz sienām un gaismu kūļiem pārdaugavas pusē neredzējām….Cilvēku masa arī iespaidīga, lai neteiktu, ka apgrūtinoša, jo, kā likts pie šādiem pasākumiem ir sastrēgumi un piedzītas centra stāvvietas, jo brauc jau ne maz cilvēki arī no laukiem ! Kopumā labi pavadīts laiks, bet RD, gan ieteiktu padomāt par pāris niansēm :

1. Kvalitatīvāku pasākumu un tā saturu.

2. Iespēju rīkot kādu pasākumus arī ārpus Rīgas centra/Vecrīgas, jo uzņemt tādu cilvēku un auto masu tas vienkārši, diemžēl, nespēj !

+3
0
Atbildēt

0

klejotājs 19.11.2014. 11.39

Staro Rīga ir apzināta ačgārnība. Tā aizpilda visu priekšsvētku laiku un mazina un novērš uzmanību no Latvijas dzimšanas dienas svinībām, laiku kad presē, radio un televīzijā būtu jādalās atmiņām par Latvijas tapšanu un jāveido jaunatnei un bērniem izjūta par mūsu pagātni un brīvās valsts tapšanu. Rīgas svētki varēja būt nedēļu iepriekš jeb nedēļu vēlāk rīkoti, tas notikums nav saistīts ar kalendŗa datumiem. Lai būtu pavisam skaidrs par ko es te runāju, lūk piemērs.

Vai jūs variet iedomāties, ka Amerikas neatkarības dienā, 4. jūlijā, Ņujorkā rīkotu Gaismas svētkus vai arī Francijā Bastīlijas dienā Parīzē gaismas šovus?

+2
0
Atbildēt

0

traductrice 19.11.2014. 09.33

Tumšajā novembrī šāds starojums ir ļoti pacilājošs. Lai gan man personīgi vismaz 18.novembrī klaiņojošā pūļa bija stipri par daudz. Rīga ir pārāk maza, lai uzņemtu 0.5mlj (ja ušmeriks, protams, ir pareizi saskaitījis), no kuriem viena liela daļa neprot svinēt un priecāties, bet tikai bļaustīties un grūstīties.

+2
-1
Atbildēt

2

    traductrice > traductrice 19.11.2014. 11.44

    pareizi saprati mājienu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > traductrice 19.11.2014. 11.30

    no kuriem viena liela daļa neprot svinēt un priecāties, bet tikai bļaustīties un grūstīties.

    ——————————–

    Tas ir kkas jauns. Atceros Riga 800, toreiz sajūsmināja cik pieklājīgas un viens otru respektējošas bija milzīgās ļaužu masas. TUA un citi jaunu krievu kolonistu iepludināšanas plāni sāk parādīt savu ietekmi?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu