Lidostā īslaicīgi aizturēts Krievijas tautiešu politikas pārstāvis Latvijā Gapoņenko • IR.lv

Lidostā īslaicīgi aizturēts Krievijas tautiešu politikas pārstāvis Latvijā Gapoņenko

17
Aleksandrs Gapoņenko. Foto: Ieva Lūka, LETA

Viņu uz aptuveni pusotru stundu aizturējuši lidostas drošības dienesta darbinieki vai muitnieki

Pirmdienas vakarā lidostā Rīga īslaicīgi aizturēts Aleksandrs Gapoņenko, kuru Drošības policija nodēvējusi par vienu no aktīvākajiem Krievijas tautiešu politikas pārstāvjiem Latvijā.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Gapoņenko, viņš aizturēts pēc atlidošanas no Maskavas.

Pēc Gapoņenko teiktā, viņu uz aptuveni pusotru stundu aizturējuši lidostas drošības dienesta darbinieki vai muitnieki. Šajā laikā rūpīgi pārbaudītas viņa mantas, pēc kā noformēts protokols, kurā atzīts, ka nekas nav aizliegts nav atrasts un izņemts.

Kā sacīja Gapoņenko, drošības dienestu pārstāvji nav atklājuši, kas tieši tiek meklēts. Tāpat neesot atklāts vai pārbaude saistīta ar Drošības policijas (DP) lūgumu. Gapoņenko tomēr esot nopratis, ka viņš aizturēts tieši pēc DP iniciatīvas. Jau lidojot uz Maskavu, viņš un viņa mantas rūpīgi pārbaudītas. Savukārt atpakaļceļā lidmašīnā esot bijis cilvēks, kurš viņu vērojis, apgalvoja Gapoņenko.

Viņš savu īslaicīgo aizturēšanu saista ar bijušā Latvijas politiķa un Saeimas deputāta Alekseja Holostova izraidīšanu no Krievijas.

Drošības policijas pārstāvji aģentūrai LETA nekomentēja Gapoņenko aizturēšanu.

Kā ziņots, DP septembrī informēja, ka saskaņā ar tās rīcībā esošā informāciju, Krievijas tautiešu politikas pārstāvja Latvijā Aleksandra Gapoņenko veidotā filma “Krievu skolām būt!” ir uzņemta par līdzekļiem no Krievijas Federācijas fonda.

Patlaban spēkā esošie likumi neparedz atbildību par līdzekļu saņemšanu no ārvalstu fondiem, norādīja DP, vienlaikus uzsvēra, ka filma ir jāvērtē kā turpinājums Gapoņenko aktivitātēm, kas ir vērstas uz stereotipu par it kā notiekošajiem Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju “tiesību pārkāpumiem” un “represijām” izplatīšanu ar dažādu publisku, tostarp provokatīvu, aktivitāšu palīdzību.

Gapoņenko darbības esot pieskaņotas Krievijas tautiešu politikas uzstādījumam par nepieciešamību izcelt tautiešu tiesību pārkāpumus, bet finansējums dažādu provokatīvi – tendenciozu projektu īstenošanai tiek nodrošināts no Krievijas Federācijas fonda “Krievijas tautiešu tiesiskās aizstāvības un atbalsta fonds” līdzekļiem. DP atzīmēja, ka šī filma ir turpinājums jau iepriekš izveidotajām dokumentālajām filmām par Latvijas vēstures notikumiem, kuras arī tika finansētas no minētā fonda piešķirtajiem līdzekļiem granta ietvaros un atspoguļo Krievijas interpretāciju par Latvijas vēsturi.

 

Komentāri (17)

Ebenemezers-3 18.11.2014. 12.28

krievu skolas jaaklapee ciet ar steigu , tur neko labu par muusu valsti nemaaca , skolotaaji pat nejeedz valsts valodu , taatad arii beerniem taa netiek pienaaciigi maaciita , tad ar taadiem gapoņenko nebuus pa krieviju jaabraukaa.

+10
-2
Atbildēt

0

fretka 18.11.2014. 12.19

Varbūt tomēr labāk būtu, ja tie krievi Latvijā,kas nav Putina draugi, to beidzot pateiktu paši – nevis viņu vietā steigtos runāt latviešu curiki…

+11
-4
Atbildēt

1

    andrejs > fretka 18.11.2014. 12.30

    Judins ir otrais, gaidām trešo…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

ierados 18.11.2014. 12.06

Pusim draudzīgi jāpaskaidro, ka putina draugi nav visiem krieviem draugi.

+7
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu