Saeimā izveido parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistībā ar "Citadeles" pārdošanu • IR.lv

Saeimā izveido parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistībā ar “Citadeles” pārdošanu

21
Kopā ar opozīcijas pārstāvjiem (attēlā - ar Ringoldu Balodi no NSL) par parlamentārās komisijas izveidi bankas "Citadele" pārdošanas izmeklēšanai parakstījies arī valdošās koalīcijas partijas pārstāvis Imants Parādnieks. Foto: Ieva Lūka, LETA

Par parlamentārās komisijas izveidi parakstījušies arī divi valdības koalīcijas partiju pārstāvji Parādnieks un Krēsliņš no Nacionālās apvienības

Saeima ceturtdien nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistībā ar bankas “Citadele” pārdošanu, ziņo LETA.

Komisija izveidota, lai izvērtētu valstij piederošo 75% bankas “Citadele” akciju pārdošanas procesa virzību, pārdošanas cenas un tālākpārdošanas aizlieguma termiņa noteikšanas kritērijus, akciju pārdošanas līgumā ietvertos noteikumus, izdevumus pārdošanas konsultantiem un sabiedrisko attiecību pakalpojumiem pārdošanas procesā.

“Valdībai steigā pārdodot banku “Citadele”, ir radīti nosacījumi, kad Latvijas valsts nespēj ietekmēt bankas pārdošanas cenu, proti, valsts var nesaņemt pat jau iepriekš izskanējušos 74 miljonus eiro. Tas vēl vairāk pastiprina aizdomas par korupciju darījumā,” iepriekš norādījis viens no komisijas izveidošanas iniciatoriem Andrejs Elksniņš (S).

Pēc politiķa domām, bankas pārdošanas līgumā ir nosacījumi, ka bankas cena būs atkarīga no kredītportfeļu kvalitātes novērtējuma un citiem parametriem, kas ir atkarīgi no jauno akcionāru grāmatvedības. Tātad “Citadeles” cena varot samazināties pat par desmitiem miljonu eiro.

Par parlamentārās komisijas izveidi parakstījušies deputāti Ringolds Balodis (NSL), Gunārs Kūtris (NSL), Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Andrejs Elksniņš (S), Arvīds Platpers (NSL), Aivars Meija (NSL), Romāns Mežeckis (NSL), Arturs Kaimiņš (LRA), Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK), Inguna Sudraba (NSL), Silvija Šimfa (NSL), Ņikita Ņikiforovs (S), Ivans Klementjevs (S), Jūlija Stepaņenko (S), Jānis Urbanovičs (S), Jānis Tutins (S), Sergejs Potapkins (S), Raimonds Rubiks (S), Sergejs Mirskis (S), Boriss Cilevičs (S), Vladimirs Nikonovs (S), Mihails Zemļinskis (S), Zenta Tretjaka (S), Sergejs Dolgopolovs (S), Valērijs Agešins (S), Jānis Ādamsons (S), Ivars Zariņš (S), Vitālijs Orlovs (S), Artūrs Rubiks (S), Ivans Ribakovs (S), Igors Pimenovs (S), Regīna Ločmele-Luņova (S), Marjana Ivanova-Jevsejeva (S) un Andrejs Klementjevs (S).

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Privatizācijas aģentūra un “Ripplewood Advisors LLC” dibinātājs un vadītājs Tims Kolinss parakstīja līgumu par bankas “Citadele” 75% akciju pārdošanu “Ripplewood” kopā ar 12 starptautisku investoru grupu. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka arī turpmāk būs 25% bankas akciju īpašniece.

 

Komentāri (21)

aivars15 13.11.2014. 13.07

2 izmeklēšanas komisijas jau ir, vajag vēl vienu, piemēram, par ES un SVF kredītu vai geju tiesībām. Tad visiem deputātiem darbs uz nākamajiem 4 gadiem būtu nodrošināts.

Kā sekas, Latvijai ir nepieciešama vēl viena Saeima, kura vēlētos darīt parlamenta darbu, nevis filmēt multeni ‘Caps meklē’.

+7
-4
Atbildēt

1

    Ēriks > aivars15 13.11.2014. 19.08

    Visi jau nevar tikt pie tādiem otkatiem, kā Gruzijas braucēji.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 13.11.2014. 14.34

Šoreiz gandrīz vai atbalstu komisijas veidošanu :) Esmu pārliecināts, ka ar Citadeli viss ir ok, un tādēļ ir vienreiz jābeidz šī vāvuļošana par bankas nozagšanu, vai ko līdzīgu. Komisijas slēdziens pieliks punktu politiskajām spekulācijām. Svarīgi tikai, lai komisijas sastāvā būtu tiešām cilvēki, kuri ir spējīgi par šīm lietām spriest. Katrā ziņā nevienam no tiem deputātiem, kuri ir parakstījušies par šī procesa sākšanu, komisijas sastāvā nav vietas.

Cita lieta ir ar Maxima traģēdiju saistīto komisiju, kuru uzcepa opozīcija. Šajā gadījumā es piekrītu Kalnmeieram. Izpēti par veikala sabrukšanas iemesliem nedrīkst sasteigt, nedrīkst pieļaut to, ka kaut kādi nejēgas – komisijas locekļi sāk čakarēt profesionālu izmeklētāju darbu.

+7
-5
Atbildēt

2

    v_rostins > rinķī apkārt 13.11.2014. 14.49

    rinķī apkārt

    Šoreiz gandrīz vai atbalstu komisijas veidošanu :) Esmu pārliecināts, ka ar Citadeli viss ir ok

    ________________-

    Domāju, būsi gatavs no kleptokrātiem, ZRP(v) Ziemeļpolā sniegu nopirkt.

    1. un visbūtiskākais objekta cena.

    2. lielā slepenība un Kukulīša perfomance ar atļauju nepiešķiršanu NA ministriem.

    3. blēžu kolektīvais ceļojums uz Gruziju.

    4. ņemot vērā, ka LM kā “investors” speciāli tika piemeklēts Krimas čekists, kam tas tika atdots bez naudas, veidojas pārliecība, ka arī šeit darījums netiek veikts valsts interesēs un banka nonāks kuratoru jau iepriekš norādītās čekas firmas īpašumā.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 13.11.2014. 19.11

    Vēl jau ir iespēja nedot pielaidi komisijas locekļiem,lai nekas netiktu atklāts.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

traductrice 13.11.2014. 12.37

ja kāds tikai izliekas, ka kaut ko dara tikai skata pēc, tādus laikam sauc par simulantiem.

+5
-4
Atbildēt

1

    andrejs > traductrice 13.11.2014. 16.27

    Nesatraucies. Gan jau viss būs labi. Jācer, ka Gruzijas sarunas nav ierakstītas.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu