Rīgā Sv.Pētera baznīcā atklāta izstāde "Neparastās mežģīnes" • IR.lv

Rīgā Sv.Pētera baznīcā atklāta izstāde “Neparastās mežģīnes”

31
Foto no Rīga 2014 mājas lapas. Foto Mārtiņš Otto, Rīga 2014

Izstādē piedalās mākslinieki no 12 valstīm

Rīgas Sv.Pētera baznīcā atklāta Eiropas kultūras galvaspilsētas gada starptautiskā izstāde “Neparastās mežģīnes”, raksta aģentūra LETA . Izstādi “Neparastās mežģīnes. Ažūrs mākslā un amatniecībā” rīko biedrība “Latviešu tautas mākslas savienība” sadarbībā ar nodibinājumu “Rīga 2014” un Rīgas domi. 

Izstādes ekspozīcija atainos vēsturisko mākslas un amatniecības saikni cilvēka roku veidotos darbos, kad tie transformējas un mainās socializācijas, asimilācijas, integrācijas, kā arī modernu tehnoloģiju procesu rezultātā. Profesionālas žūrijas izvērtēti, izstādē aicināti piedalīties dažādu žanru mākslinieki, dizaineri, tautas lietišķās mākslas studiju meistari un amatnieki kopskaitā no 12 valstīm, tostarp 24 ārvalstu autori no Somijas, Vācijas, Norvēģijas, Bulgārijas, Anglijas, Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas, Īrijas un Gruzijas. 

Latviju pārstāvēs 81 autors. Izstādē iezīmēsies vairākas tēmas – etnogrāfija, amatniecība un tautas māksla, māksla un dizains, klasiskās mežģīnes, arhitektūra un pilsētvide, apģērba dizains un mežģīnes, kā arī daba. Izstādes mākslinieciskās koncepcijas autore un kuratore ir Dagmāra Prīberga, bet mākslinieciskās grupas vadītājs ir Mārtiņš Heimrāts, savukārt izstādes mākslinieki ir Katrīna Neiburga, Baiba Vaivare, Dace Pudāne, Juris Leitāns, Aiva Bumbure un Gita Prīberga. 

Izstāde būs skatāma līdz 2015.gada 18.janvārim. Vairāk informācijas Rīga 2014 mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu