Lidostā lielākās nesaprašanās par iekšējo dienestu reorganizāciju un dārgajiem juridiskajiem līgumiem (papild.) • IR.lv

Lidostā lielākās nesaprašanās par iekšējo dienestu reorganizāciju un dārgajiem juridiskajiem līgumiem (papild.)

12
Lidosta "Rīga". Foto: Jana Kudrjavceva, F64

Atlūgumus iesniedz četri lidostas “Rīga” valdes locekļi

Lidostas “Rīga” valdes locekļi iesnieguši atlūgumus, jo tiem nav saskanējuši viedokļi par uzņēmuma iekšējo dienestu reorganizāciju gan savā starpā, gan ar akcionāru, kā arī pretrunīgi vērtēti apjomīgie izdevumi tiesu lietās pret atstādinātajiem darbiniekiem, preses konferencē informēja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) un lidostas kapitāla daļu turētāja pārstāve Džineta Innusa.

Matīss pateicās valdei par darbu, gan apgūstot Kohēzijas līdzekļus, gan attīstot lidostas termināļa būvniecības projektu. Šie darbi esot veikti labi. Vienlaikus neesot atrisināta lidostas darbinieku noklausīšanās lieta, turklāt tiesas spriedumi šajā lietā lidostai esot nelabvēlīgi, lai gan slēgti juridisko pakalpojumu līgumi par vairāk nekā 100 000 eiro, kas neesot adekvāta summa. Šīs tiesu lietas esot salīdzinoši vienkāršas, un lidostai esot savs juridiskais departaments, vēsta LETA.

Tagad ministrija strauji meklējot jaunus valdes locekļus, kuri būšot profesionāļi un nenākšot no politisko partiju aprindām. Tāpat Matīss norādīja, ka valdes locekle Ilona Līce arī ir iesniegusi atlūgumu, taču tas neesot pieņemts, un viņa turpināšot darbu lidostas valdē, jo viņas darbības jomas salīdzinoši maz skārušas konflikta jautājumus, turklāt valdei ir jāturpina strādāt. Šīs nedēļas laikā plānots izveidot valdi vismaz trīs cilvēku sastāvā.

Innusa uzsvēra, ka jau no vasaras sākuma lidostā tērētas neadekvātas summas tiesvedībai advokātiem pret atbrīvotajiem darbiniekiem noklausīšanās lietā, turklāt šīs summas turpinājušas pieaugt. Līdz ar to kopīgiem spēkiem nav atrasts veids, kā šo situāciju risināt tālāk. Viņa uzsvēra, ka par šiem jautājumiem valdei bija jāuzņemas kopīga atbildība. Šajā gadījumā lidostas izmaksas tiesu lietā bijušas nesamērīgas.

Matīss norādīja, ka valde nav strādājusi kā komanda un nav bijusi saskaņa ar drošību saistītiem lidostas darbiniekiem. Drošības policija tagad turpinot izmeklēt noklausīšanās lietu. Turklāt valde nav strādājusi kā komanda, nav bijis vienota viedokļa par iekšējo dienestu reorganizāciju, tāpat netika organizēta diskusija par reformām. Tāpat medijos parādījusies informācija par neviennozīmīgi vērtētu īsziņu apmaiņu starp lidostas darbiniekiem. Jautājums arī esot, vai šo reformu vajadzēja veikt pirms Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā, kad lidostai būs jānodrošina augstu amatpersonu plūsma, kur būtisks ir tieši drošības faktors.

Matīss izteica cerību, ka līdz prezidentūras sākšanai jaunā valde spēs sakārtot darbu. Vienlaikus ministrs uzskata, ka lidostā ir nepieciešama iekšējo dienestu reorganizācija, lai uzlabotos drošība uzņēmumā.

Jau ziņots, ka otrdien, 11.novembrī, akcionārs pieņēmis četru līdzšinējo VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” valdes locekļu atlūgumus.

Atlūgumus iesniedza līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, valdes locekļi Olita Augustovska, Andis Damlics un Raimonds Rožkalns, ziņo LETA.

Darbu lidostas valdē turpina valdes locekle Ilona Līce, liecina “Firmas.lv” informācija.

Ņemot vērā to, ka Satiksmes ministrijai kā akcionāram un VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” valdei jau ilgāku laiku bija atšķirīgi viedokļi par atsevišķu pārvaldības procesu virzību un risinājumu gaitu, lidostas akcionārs ir pieņēmis četru valdes locekļu atlūgumus, savstarpēji vienojoties.

 

Komentāri (12)

Neticis 11.11.2014. 15.25

Mainoties spēku samēram koalīcijā, izbeidzās “profesionālisma” derīguma termiņš.

+6
-2
Atbildēt

1

    v_rostins > Neticis 12.11.2014. 03.23

    Neticis

    Apvienotai kremļjaģu ZRP(v) bandai un SC nākas padalīties ar sugasmāsu, Sudrabu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Polšs 11.11.2014. 15.03

A kur nez jāiesniedz dokumenti pretendēšanai jaunajā lidostas valdē?

+3
0
Atbildēt

0

andrejs 11.11.2014. 16.26

vismaz prieks, ka Vienotības politiskā ieliktene Augustovska būs spiesta meklēt normālu darbu.

+2
-1
Atbildēt

1

    heinrihs > andrejs 11.11.2014. 21.57

    Vai NA auķele BaiBočka jau ir sameklējusi normālu darbu?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu