Ukrainas AM atvainojas EDSO par skandalozo paziņojumu (papild.) • IR.lv

Ukrainas AM atvainojas EDSO par skandalozo paziņojumu (papild.)

18
Ukrainas karavīri nocietinājumā pie Mariupoles. Foto: ITAR-TASS/LETA

EDSO misijas novērotāji informācijas sniegšanu par Ukrainas militāro spēku pārvietošanos uzskata par atbilstošu trīspusējai sadarbībai

Ukrainas Aizsardzības ministra vietnieka padomnieks Vasīlijs Budņiks atvainojies EDSO misijai Ukrainā par savu pārsteidzīgo paziņojumu, kurā vainoja misijas pārstāvjus ziņu nodošanai Krievijai un ka misijā pārsvarā strādā Krievijas pilsoņi, vēsta UNIAN.

„Tika izplatīts mans personīgais viedoklis, un tas izrādījās kļūdains,” otrdienas vakarā „5.kanālā” teica Budņiks.

Tika ziņots, ka 80% novērotāju Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) speciālās novērošanas misijā Mariupolē, Doņeckas apgabalā ir Krievijas pilsoņi. Par to iepriekš televīzijas ēterā paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks gūstekņu apmaiņas jautājumos Vasilijs Budņiks, atsaucoties uz kādu EDSO misijas pārstāvi pretterorisma operāciju zonā, raksta LETA/Ukrinform.

Savukārt EDSO misijas novērotāji informācijas sniegšanu par Ukrainas militāro spēku pārvietošanos uzskata par atbilstošu trīspusējai sadarbībai.

“(..) Mūs izmitināja viesnīcā “Reikartz”, trīszvaigžņu hotelī Mariupolē. Tā sanāca, ka mēs dzīvojām vienā stāvā ar tā saucamo EDSO misiju. Tā kā es esmu gruzīns, es iepazinos ar vienu no misijas pārstāvjiem, kurš pēc tautības arī ir gruzīns un piedalās šajā misijā. Es saprotu, ka es tagad viņu iegāzīšu, bet es nevaru to neteikt. Viņš pateica, ka 80% no visiem EDSO misijas darbiniekiem “M” sektorā Mariupolē ir krievi,” Budņika teikto citē interneta vietne “zn.ua”.

Viņš arī piebilda, ka EDSO misijas pārstāvji, kas strādā Mariupolē, ir vai nu bijušie, vai esošie Krievijas drošības iestāžu darbinieki.

Padomnieks norādīja, ka “viņi ir diezgan agresīvi noskaņoti pret mūsu karaspēku. Viņi nodod informāciju par mūsu karaspēka izvietojumu, burtiski medījot mūsu artilērijas divīzijas”.

Tikmēr Ukrainas militārpersonas uz 2,5 stundām aizturējušas divus EDSO misijas Ukrainā dalībniekus, atņemot tiem identifikācijas dokumentus, liecina jaunākais EDSO ziņojums.

Kā skaidrots ziņojumā, abi EDSO misijas dalībnieki, kuri bijuši ceļā no patruļas Kramatorskā, tika aizturēti Ukrainas kontrolpunktā aptuveni 38 kilometru attālumā no Doņeckas.

Ukrainas militārpersonas skaidrojušas, ka EDSO misijas dalībniekiem atņemti identifikācijas dokumenti, jo viņi tos neesot uzrādījuši, lai šķērsotu pretterorisma operācijas zonu. Pēc 2,5 stundu ilgās aizturēšanas EDSO dalībnieki tika atbrīvoti, un viņi varēja atgriezties bāzē.

Ukrainas aģentūra UNIAN ziņo, ka EDSO misijas novērotāji informācijas sniegšanu par Ukrainas militāro spēku pārvietošanos uzskata par atbilstošu trīspusējai sadarbībai. EDSO misijas novērotāji pirmdien tikās ar Ukrainas un Krievijas pārstāvjiem kopējā kontroles un koordinācijas centrā, kur arī tika atklāta informācija par Ukrainas militāro spēku pārvietošanos.

Kā vēsta medijs, tādējādi Krievijas karavīri uzzināja sīkumus par Ukrainas artilērijas un tanku izvietojumu Karlovkas rajonā Doņeckas apgabalā.

Savā atskaitē EDSO novērotāji atzīmējuši, ka arī turpmāk grasās “sadarboties ar kopīgo centru”.

Šajā centrā darbojas EDSO, Ukrainas bruņoto spēku un Krievijas armijas pārstāvji, kuri, kā zināms, teroristiem sniedz gan politisku, gan militāru atbalstu. Krievija joprojām noliedz līdzdalību Austrumukrainas militārajā konfliktā par spīti milzīgajam pierādījumu daudzumam, ka tās karavīri un bruņutehnika atrodas Ukrainas teritorijā.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (18)

Austras koks 11.11.2014. 12.54

EDSO vispār ir vai nu jālikvidē, vai arī jāatjaunina, izmetot no turienes Krieviju un tās ietekmes personas.

+15
-1
Atbildēt

3

    Ločmelis > Austras koks 12.11.2014. 10.53

    Vasīlijs Budņiks atvainojies EDSO misijai Ukrainā par savu pārsteidzīgo paziņojumu, (…) ka misijā pārsvarā strādā Krievijas pilsoņi,

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Austras koks 12.11.2014. 11.33

    Austras koks

    Cik saprotu, atvainojās tikai par to informācijas daļu, kas saistās ar info nodošanu (respektīvi, par grūti pierādāmo daļu).

    _____________________

    Ja EDSO ir kaut viens Krievijas pilsonis, tad informāciju par Ukrainas bruņoto spēku dislokāciju ГРУ(GIP) saņem pēc definīcijas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 12.11.2014. 10.07

    Cik saprotu, atvainojās tikai par to informācijas daļu, kas saistās ar info nodošanu (respektīvi, par grūti pierādāmo daļu). Bet par to, ka 80% misijā ir RU pilsoņi, kas noskaņoti pamatā pretukrainiski, par to atvainošanās nekas nav teikts, cik saprotu.

    Nu tad jau skaidrs, ka atvainošanās ir tīri formāla un diplomātiska, bet būtību tas nemaina – EDSO misija Ukrainā ir pilnīgi prokrieviski noskaņots pasākums.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 11.11.2014. 13.09

Arī HRW novērotāju sastāvā UKrainā ir bijusī Krievijas pilsoņi, vismaz, viena, bijusī žurnaliste, kas, ārkārtīgi smalkā veidā, ziņo, ka, tipa, “abi vainīgi”.

Tā ir Krievijas sena taktika – iefiltrēt jebkurā organizācijā savējos un diskreditēt šo organizāciju, vai, vēl labāk, izveidot savu, paralēlu organizāciju,līdzīgi, kā Krievijā savairojušies dažādi “ctb aizstāvji”, utt.

+14
0
Atbildēt

0

nomale 11.11.2014. 13.00

Ar to tad arī EDSO sevi ir norakstījusi. RIP.

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu