Putins "Forbes" pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā atkal uzveic Obamu • IR.lv

Putins “Forbes” pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā atkal uzveic Obamu

12
ASV prezidents Baraks Obama atkal "Forbes" pasaules ietekmīgāko cilvēku aptaujā zaudē Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Foto: AFP/LETA

Obamas prezidentūras laikā šī ir jau trešā reize, kad viņš nav ierindojies pirmajā vietā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otro gadu pēc kārtas cīņā par pasaules ietekmīgākā līdera titulu žurnāla “Forbes” sarakstā uzveicis ASV prezidentu Baraku Obamu, ziņo LETA/AFP.

Gadā, kad Krievija ir sākusi karu pret Ukrainu un anektējusi Krimu, kā arī noslēgusi vairāku miljardu dolāru vērtu vienošanos ar Ķīnu par gāzes vadu, Putins saglabājis pozīcijas saraksta pirmo vietu.

Obamas prezidentūras laikā šī ir jau trešā reize, kad viņš nav ierindojies pirmajā vietā – divas reizes Obama zaudējis Putinam un vienu – Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam.

“Tātad, kurš ir visietekmīgākais – visvarenais rūsējošās, bet joprojām kašķīgās varas vadītājs vai arī pasaulē visvairāk dominējošās valsts saistītais vadītājs,” vaicā “Forbes”. “Otro gadu pēc kārtas mūsu balsis ir tikušas Krievijas prezidentam kā pasaules visietekmīgākajam cilvēkam, viņam seko ASV prezidents Baraks Obama.”

Saraksta pirmais piecinieks ir tāds pats kā pērn. Trešā vieta tikusi Dzjiņpinam, kuram tiek prognozēta palikšanas pie Ķīnas stūres visu šo desmitgadi, kad Ķīna, domājams, pasaules lielākās ekonomikas goda vietā nomainīs ASV.

Pāvests Francisks ierindojies ceturtajā vietā, bet Vācijas kanclere Angela Merkele – piektajā.

72 pasaules vareno sarakstā ir 12 jaunpienācēji. 15.vietā ierindojies Indijas premjerministrs Narendra Modi, 30.vietā – Ķīnas bagātākais cilvēks, uzņēmuma “Alibaba” dibinātājs Džeks Ma, 54. – džihādistu grupējuma “Islāma valsts” līderis Abu Bakrs al Bagdadi.

ASV sarakstā pārstāv 26 cilvēki, bet Āziju un Klusā okeāna reģionu – 19, no tiem seši ir no Ķīnas.

Sarakstā pārstāvēti 17 valstu galvas, kuru valstu kopējais IKP ir 48 triljoni dolāru, un 39 uzņēmumu prezidenti, kas kontrolē 3,6 triljonus dolāru ikgadējos ienākumus.

Sarakstā iekļuvušas deviņas sievietes, bet šis ir pirmais gads, kad divas sievietes – Merkele un ASV Federālo rezervju sistēmas vadītāja Dženeta Jellena – iekļuvušas pirmajā desmitniekā.

 

Komentāri (12)

J.Biotops 05.11.2014. 20.44

Kaut kad 30to gadu vidū līdzīgā sarakstā visus pārspēja Hitlers.

+7
0
Atbildēt

0

aivarsk 05.11.2014. 18.36

Mērkaķis ar granātu bankā arī ir ļoti ietekmīgs :)

+7
0
Atbildēt

0

Aldis-2 05.11.2014. 23.37

Franču “Le Monde” arī raksta par “Forbes” topu.

Taču viņiem ir šāds virsraksts: “Le chef de l’EI au classement Forbes des personnalités les plus puissantes” (Islāmiskās Valsts vadītājs ir “Forbes” pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā).

Savukārt Putinu franči piemin vien gaŗāmejot otršķirīgajā palīgteikumā, aptuveni šādi: Islāmiskās Valsts pašpasludinātais vadītājs Abou Bakr Al-Baghdadi pirmo reizi parādās Forbes sarakstā, kuŗa galvgalī ir Putins. Pavirši lasot, paliek iespaids, ka Putins ir kaut kur Islāmiskās valsts galvgalī :)))

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu