Jaunmārupes ražotnes darbinieki iegājuši telpā, kurā kategoriski aizliegts ieiet (papild.) • IR.lv

Jaunmārupes ražotnes darbinieki iegājuši telpā, kurā kategoriski aizliegts ieiet (papild.)

24
Foto: Lita Krone, LETA

Biogāzes noplūdē bojā gājuši divi SIA “Sabiedrība Mārupe” darbinieki

Vakar notikušajā biogāzes noplūdē Jaunmārupes uzņēmuma SIA “Zaļā Mārupe” ražotnē divi bojāgājušie darbinieki bija pārkāpuši darba drošības noteikumus – iegājuši telpā, kurā ir kategoriski aizliegts ieiet, aģentūru LETA informēja “Zaļās Mārupes” mātesuzņēmuma SIA “Sabiedrība Mārupe” pārstāvis Harijs Lediņš.

“Darbinieki iegāja fermenterī, kuram bija sākts izejvielas uzpildes process. Šādā fermenterī stacijas darbinieku ieeja ir kategoriski aizliegta. Pēc šāda traģiska negadījuma tiks veikta papildus ārkārtas apmācība atbildīgajām personām,” sacīja Lediņš.

Viņš piebilda, ka bojāgājušo darbinieku ģimenēm tiks sniegta palīdzība.

Kā ziņots, biogāzes noplūdē Jaunmārupē bojāgājušie un cietušais nebija izmantojuši individuālās aizsardzības līdzekļus un gāzmaskas. To otrdien Latvijas Radio sacīja Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāvis Uģis Kozlovskis. Viņš sacīja, ka šī informācija vēl tiek pārbaudīta.

Tas, ka darbs ražotnē netika pārtraukts, nebija pamatā notikušajai gāzes noplūdei, jo telpas, kurās notika negadījums, atradās atsevišķi no darba vietām, teica Kozlovskis.

Valsts Darba inspekcijas inspektori, lai veiktu savu pārbaudi, uzņēmumā ieradās pirmdienas vakarā.

Jaunmārupē lauksaimniecības produktu ražotāja SIA “Sabiedrība Mārupe” biogāzes koģenerācijas stacijā, veicot iekārtu apsekošanu, bojā gājuši divi cilvēki, bet viens cietis, uzzināja aģentūra LETA.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste, glābēji informāciju par negadījumu Mazcenu alejā 37 saņēmuši plkst.16.56 un, ierodoties notikuma vietā, jau pamanījuši no ēkas iznestu vienu cilvēku bez dzīvības pazīmēm. Pārmeklējot koģenerācijas staciju, tika atrasts vēl viens cietušais, kura dzīvību ārstiem glābt neizdevās.

Abi bojāgājušie bijuši vecumā ap 30 gadiem un strādājuši uzņēmumā SIA “Sabiedrība Mārupe”, pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis. Trešais cietušais centies savus kolēģus izglābt, bet arī saindējies ar gāzi un nogādāts slimnīcā, viņa dzīvībai briesmas nedraudot.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess, un precīzi notikušā apstākļi tikšot noskaidroti izmeklēšanas laikā.

Apkārtējai videi draudus avārija nav radījusi un koģenerācijas stacija turpinot savu darbu, norādīja Gribuste.

Avārija notikusi SIA “Sabiedrība Mārupe” uzbūvētajā biogāzes koģenerācijas stacijā.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (24)

donst13 04.11.2014. 18.26

Baigi aizdomīgi. Stacijas vadītājs un operators nezināja, ka tur tiek iepildīta gāze?

Man domāt, ka viņiem šo procesu vajadzēja autorizēt.

Vai tik nebūs kaut kas vairāk par darba drošības noteikumu pārkāpumu, t.i., ka kāds nezinot, ka viņi tur iekšā, būs pašrocīgi palaidis procesu vai arī kādas iekārtas bojājums to būs veicinājis.

+1
0
Atbildēt

0

Absints 04.11.2014. 10.43

Līdzjūtība tuviniekiem…

Dīvaini, biogāze pati par sevi jau nav inde. Biogāze ir tā, kas mums purvu akačos burbuļo, pārsvarā tas ir metāns. Tas pats metāns, kas ir raktuvēs, un kā zināms no medijiem, tas tur nevis indē, bet sprāgst…

Tā pati tvana gāze, piemēram, ir daudz indīgāka.

Tāpēc īsti nesaprotu, kāpēc tas tā notika. Ja nu vienīgi biogāzes telpā ieplūda tik adudz, ka izspieda skābekli, un nebija ko elpot. Tad gan tas sauktos “noslāpšana”.

Gaidu ziņas…

+1
0
Atbildēt

0

latvijas_valsts 04.11.2014. 18.57

Как всегда в Латвиджистане. Виноват рабовладелец, а всё свалил на рабов.

Жизнь латыша ничего не стоит!

0
0
Atbildēt

1

    MZGD > latvijas_valsts 04.11.2014. 21.34

    Übermensch no pechkas atkal noraapies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu