Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde arestē “Menard Port LLC” kapitāldaļas • IR.lv

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde arestē “Menard Port LLC” kapitāldaļas

36
Advokāts Mārcis Miķelsons. Foto: Krists Spruksts, LETA

Arests piemērots krimināprocesa ietvaros aizdomās par krāpšanu lielā apmērā vai organizētā grupā ar mēģinājumu prettiesiskā veidā iegūt svešu mantu

Ārzonā reģistrētās “Menard Port LLC” piederošās 33,33% SIA “NP Business centre” kapitāldaļas arestējusi Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde. Mantas arests piemērots šogad jūnijā sāktajā kriminālprocesā par krāpšanu lielā apmērā vai organizētā grupā ar mēģinājumu prettiesiskā veidā iegūt svešu mantu, izmantojot metodes, kurās ir saskatāmas nelikumīgas uzņēmumu pārņemšanas pazīmes jeb reiderisms.

Kā informē SIA “NP Foods” pārstāve Maija Dulle-Sūniņa, šajā procesā par cietušo ir atzīts SIA “NP Foods”. Uzņēmumam ir pamatotas aizdomas, ka naudas izspiešanas shēmu, iespējams, ir organizējis zvērināts advokāts Mārcis Miķelsons, kas pēc publiski pieejamās informācijas ir ārzonā reģistrētā “Menard Port LLC” patiesā labuma guvējs.

“NP Foods” iesniegumā norādīts, ka konkrētajā kriminālprocesā iespējamās noziedzīgās darbības pret “NP Foods” u.c. kriminālprocesā iesaistītajiem Latvijas uzņēmumiem, Miķelsons pastarpināti veicis caur ārzonu uzņēmumu “Menard Port LLC”. Parasti šāda rīcība ļauj vainīgajai personai izvairīties no atbildības, kas iestājas par prettiesisku darbību veikšanu.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 22. un 350.pantu, ja Miķelsona prasību pret “NP Foods” atzīst par nepamatotu, cietušajam ir jāsaņem kompensācija par nodarītajiem mantiskajiem zaudējumiem. Līdz ar to “NP Foods” lūdzis kā nodrošinājumu piemērot “Menard Port LLC” piederošajām 33,33 % “NP Business centre” kapitāldaļām aizliegumu atsavināt, apgrūtināt vai veikt jebkāda veida darījumus ar šīm daļām.

Papildus tam, pēc “NP Foods” rīcībā esošās informācijas, Miķelsons veicis darbības, kuras, iespējams, ir vērstas uz “Menard Port LLC” mantas nobēdzināšanu, lai nebūtu faktiskas iespējas cietušajam atgūt noziedzīgi atņemto mantu un saņemt kompensāciju par radītajiem zaudējumiem.

Šogad Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde, pamatojoties uz “NP Foods” iesniegumu, ir sākusi kriminālprocesu par iespējamu krāpšanos. Kriminālprocess sākts, lai izvērtētu zvērināta advokāta Miķelsona un citu ar viņu saistīto personu vēršanos pret “NP Foods” un vēl citiem 24 Latvijas uzņēmumiem. Tiek pieļauts, tas ir mēģinājums prettiesiskā kārtā iegūt svešu mantu, savā darbībā izmantojot metodes, kurās ir saskatāmas reiderisma pazīmes.

Šis ir jau otrais kriminālprocess, kurā iesaistīts advokāts Miķelsons.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas, kas paredz sodu par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

 

Komentāri (36)

v_rostins 28.10.2014. 12.15

Ū-ū, tiesiskuma koalīcijas galvas(domāts ZRP(v)), kāpēc Latvijā vēl joprojām šiverē off-shore reģistrētas firmas?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu